Algemeen gebruik of sportief gebruik?

Bij het productaanbod van de brace specialist komt duidelijk naar voren dat de braces worden onderverdeeld tussen ‘algemeen gebruik’ en ‘sportief gebruik.’ Hier worden de braces bij de juiste categorie toegevoegd om uw keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar wanneer spreken we over algemeen gebruik en in welke gevallen over sportief gebruik? Daar geven deze pagina’s meer informatie van.

Wanneer wordt er gesproken over algemeen gebruik?

Onder algemeen gebruik vallen personen die blessures, aandoeningen of chronische klachten die algemene dagelijkse levensverrichtingen, ook wel ADL genoemd, beperken. Algemene dagelijkse levensverrichtingen zijn handelingen die mensen op dagelijkse basis uitvoeren.

Denk hierbij aan:

  • In en uit bed stappen
  • Tanden poetsen
  • Traplopen
  • Voorwerpen vasthouden & optillen
  • Omkleden
  • Eten & drinken
  • Bewegen
  • Praten
algemeen gebruik

Dit zijn de belangrijkste voorbeelden van velen.

Voor mensen met een chronische ziekte of beperking kunnen zulke handelingen een zware opdracht zijn, in sommige situaties onuitvoerbaar. In deze gevallen kunnen hulpmiddelen de juiste oplossing zijn om beperkte handelingen pijnvrij uit te voeren en de gewenste ondersteuning te geven. Zo worden beperkingen, aandoeningen, blessures of chronische ziektes omgezet tot nieuwe mogelijkheden.

Welke braces zijn geschikt bij ADL-klachten?

Bent u opzoek naar hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij dagelijkse handelingen? Dan bent u bij de brace specialist op het juiste adres! Wij bieden diverse braces en spalken aan die helpen om uw dagelijkse handelingen te ondersteunen en gemakkelijker te maken. Het A-merk Push staat hier centraal. Push braces en spalken is van hoogstaande kwaliteit, gemaakt van de beste materialen. Ze bieden de gewenste ondersteuning en bescherming aan het getroffen gewrichten maken dagelijkse handelingen weer mogelijk. Dit resulteert in pijnverlichting en tot nieuwe mogelijkheden in het dagelijkse leven. Kort gezegd, hét steunmiddel die uw dagelijks leven positief verandert.