Binnenband blessure (MCL)

Heeft u een vraag over een binnenband blessure? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u de perfecte raad over de aanschaf van een kniebrace.

89.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

gescheurde binnenband

De binnenband verbindt aan de binnenzijde van de knie het bovenbeen met het scheenbeen. De functie van de binnenband is om te zorgen dat de knie niet naar binnen zwikt. Als er te veel spanning op de buitenband komt, door bijvoorbeeld een tackle, kan deze band scheuren. Vaak gaat een gescheurde buitenband gepaard met een gescheurde kruisband of een gescheurde meniscus. Om het revalideren voorspoediger te laten lopen kan het fijn zijn om een BioSkin Kniebrace CrossFire Hinge met Pelotte aan te schaffen.

Revalidatie

Wanneer de binnenband opgerekt is, is de hersteltijd meestal tussen de 4 en 6 weken. Maar wanneer de binnenband gescheurd is vaak een operatie noodzakelijk, waardoor de hersteltijd ook langer wordt. Om weer te sporten na een operatie duurt gemiddeld 6-12 maanden. Tijdens deze revalidatie is een BioSkin Kniebrace CrossFire een aanrader.