Ontdek onze achillespees braces

Voelt u pijn of heeft u last van verdikking in de achillespees? Dan bieden de hulpmiddelen van de brace specialist de beste ondersteuning! De nachtspalken en achillespees brace zorgen voor de juiste bescherming en compressie. Dit verzacht de pijn of verdikking in de achillespees en maakt dagelijkse handelingen weer mogelijk. Kort gezegd, een waardevol steunmiddel!

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

64.95
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50
-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

39.95 23.95
Merk:
Merk:

Heb ik een blessure aan de achillespees?

De achillespees is de grootste pees die het menselijk lichaam bevat. Het zorgt voor de verbinding tussen de kuitspier en de hiel. Dit maakt het mogelijk om kracht in de voet te zetten wanneer het van de grond afkomt. Wanneer er te zware belasting op de achillespees wordt gezet, kan deze flink irriteren. In de meeste gevallen is er sprake van een achillespeesblessure.

Achillespees

Hoe kan je een achillespeesblessure behandelen?

Wanneer er sprake is van een achillespeeblessure kan het om twee aandoeningen gaan. Dit kan een ontsteking of een afgescheurde achillespees zijn.  Wanneer er sprake is van een scheurtje is het belangrijk om voldoende rust te behouden. Daarbij raden wij bij beide blessures een achillespees brace of nachtspalk aan. Beide producten geven de benodige compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Daarnaast helpen Tmax tape en oefeningen voor een sneller herstel.

Welke achillespees braces bieden hulp?

Wanneer er duidelijk sprake is van een achillespeesblessure, kunnen steunmiddelen de juiste oplossing bieden voor bescherming en vermindering van pijn. Hieronder vallen verschillende hulpmiddelen die van toegevoegde waarde zijn voor herstel. Bij de brace specialist bieden wij zowel achillespees braces als nachtspalken aan. Achillespees braces geven compressie en verzachten de pijn bij het maken van bewegingen in de voet. Hieronder vallen de BioSkin enkelbrace Trilok en de Achillo Medical Achilles Tendon bandage. Nachtspalken zorgen voor dezelfde bescherming en compressie als braces. Echter wordt een nachtspalk in de nacht gedragen. Wanneer u dit een langere tijd volhoudt, zal de voet langzamerhand wennen aan de positie en zal er resultaat voelbaar zijn.

Bekijk braces

Hoe tape je een achillespeesblessure?

Wanneer er nog geen beschikking is over een brace of spalk, is de achillespees tapen het beste wat u op dat moment kunt doen. De tape geeft enige compressie, waardoor de achillespees onder druk staat. Hierbij is de kinesio tape van Tmax het juiste product om te gebruiken bij achillespees blessures. Tmax kinesio tape is een elastische sporttape dat uitgerekt wordt aangebracht op en rondom de voet. Zo wordt deze in een relaxte stand getrokken wanneer je rust neemt. De druk wordt van de pees afgehaald zodat hij minder belast en sneller geneest. Onze specialisten hebben een pagina laten maken waar alles opstaat over hoe je een achillespeesblessure kunt tapen.

Tape blessure

Helpen oefeningen tegen een achillespeesblessure?

Bij een achillespees blessure is het belangrijk om de voet te ondersteunen met met een brace of nachtspalk. Zo krijgt het rust, ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarbij helpen oefeningen voor het verbeteren van het herstelproces. Door oefeningen neemt hoge spanning af. Daarbij zorgt een geleidelijke opbouw voor spierversterking en oprekking. Dit houdt in dat het in het vervolg meer belasting aankan en blessures minder snel voorkomen. Interesse in de oefeningen die wij u aanbieden, bekijk dan onze oefeningen in het kader van achillespeesblessures!

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over achillespees

Wat is een achillespeesblessure?

Er zijn 2 vormen van een achillespeesblessure. Dit is een ontsteking of een afgescheurde achillespees.

Hoe ontstaat een achillespeesblessure?

Een ontsteking komt voor wanneer er een beweging te vaak wordt herhaald. Een scheurtje ontstaat bij een flinke klap in de achillespees.

Zijn er oefeningen voor een achillespeesblessure?

Er zijn oefeningen die het herstel van een achillespeesblessure bevorderen. Benieuwd welke dit zijn, bekijk onze oefeningen pagina!

Kan een achillespeesblessure getapet worden?

Een achillespees kan met Tmax kinesio getapet worden volgens een aantal stappen. Deze vind je in ons blogbericht!