Koop een achillespees brace mét deskundig advies

Heeft u last van een verdikking in de achillespees? Onze enkelbraces en nachtspalken kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Heb ik een blessure aan de achillespees?

De achillespees is de grootste pees die het menselijk lichaam bevat. Het zorgt voor de verbinding tussen de kuitspier en de hiel. Dit maakt het mogelijk om kracht in de voet te zetten wanneer het van de grond afkomt. Wanneer er te zware belasting op de achillespees wordt gezet, kan deze flink irriteren of ontstaat er verdikking. In de meeste gevallen is er sprake van een achillespeesblessure.

Ontdek hier wat een achillespees blessure is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke nachtspalken of brace bieden hulp aan bij een achillespees blessure?

Hielspoor-sok-zelf-maken-3-stappenplan

Bij de brace specialist bieden wij zowel achillespees braces als nachtspalken aan. Achillespees braces geven compressie en verzachten de pijn bij het maken van bewegingen in de voet. Hieronder vallen de BioSkin enkelbrace Trilok en de Achillo Medical Achilles Tendon bandage. Nachtspalken zorgen voor dezelfde bescherming en compressie als braces.

Bekijk spalken

Hoe tape je een achillespeesblessure?

Banner-tapen-Tmax

De tape geeft enige compressie, waardoor de achillespees onder druk staat. Hierbij is de kinesio tape van Tmax het juiste product om te gebruiken bij achillespees blessures. Tmax kinesio tape is een elastische sporttape dat uitgerekt wordt aangebracht op en rondom de voet. Zo wordt deze in een relaxte stand getrokken wanneer je rust neemt.

Tape blessure

Oefeningen voor de achillespees?

Banner-oefeningen

Bij een achillespees blessure is het belangrijk om de voet te ondersteunen met met een brace of nachtspalk. Zo krijgt het rust, ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarbij helpen oefeningen voor het verbeteren van het herstelproces. Door oefeningen neemt hoge spanning af. Daarbij zorgt een geleidelijke opbouw voor spierversterking en oprekking.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een achillespeesblessure 

3 ervaringen over de Pro Orthic hielspoor sok

Hielspoor is een blessure die voor ongemak kan zorgen tijdens dagelijkse activiteiten. Met de nieuwe [...]

Wat kan ik doen bij een achillespeesblessure ?

De grootste pees in het menselijk lichaam is de achillespees en zorgt voor kracht en [...]

Last van achillespees pijn bij opstaan?

Wanneer je een achillespeesblessure hebt opgelopen, kan dit leiden tot verschillende achillespees klachten. Last van pijn in de achillespees bij opstaan is daar een van. Dit is vaak de eerste indicatie die zich voordoet bij een achillespeesblessure. De achillespees pijn bij opstaan in de ochtend is direct voelbaar boven uw hielbeen. In het begin is de pijn snel over, maar na verloop van tijd kan dit tot langdurige pijnklachten leiden. 

Een bult op mijn achillespees: wat nu?

Regelmatig komt het voor dat zich een bult op de achillespees voordoet. Dit kan omschreven worden als een slijmbeursontsteking bij de hiel. Vele patiënten vragen zich dan ook af wat zij kunnen doen om deze bult op de achillespees te behandelen. Dit kan met een aanpak op korte- of lange termijn. De achillespees behandeling op korter termijn is bedoeld om de druk van de hiel af te nemen. Op langer termijn moeten er speciale schoenen worden gedragen om de pijn en zwelling te behandelen. 

Zijn achillespees ontsteking oefeningen goed voor herstel?

Met betrekking tot een achillespeesontsteking kunt u verschillende oefeningen inzetten om het herstel te bevorderen. Achillespeesontsteking oefeningen zijn onder te verdelen in mate van licht naar zwaar. Dit komt door het geleidelijke proces dat de achillespees moet doorlopen. In het begin kan het weinig belasting aan waar lichte oefeningen geschikt voor zijn. Naarmate het meer belasting aankan, worden zwaardere oefeningen ingezet.

Is een knobbel op de achillespees vergelijkbaar met een bult?

Velen vragen zich af of een knobbel op de achillespees vergelijkbaar is met een bult op de achillespees. De twee losse termen beschrijven allebei het gevolg van een achillespeesontsteking. Daarbij is de behandeling precies hetzelfde. Er kan dus worden gesteld dat een knobbel of bult op de achillespees op hetzelfde probleem neerkomt.

Hoe kan je doorbloeding in de achillespees verbeteren?

Wanneer u last heeft van een achillespeesblessure is het belangrijk om de doorbloeding in de achillespees te verbeteren. Door de achillespees te masseren zal de doorbloeding in de achillespees voor korte duur verbeteren. Wanneer je de doorbloeding in de achillespees voor langere termijn wil verbeteren, raden wij een achillespees brace aan. Een achillespees brace geeft gerichte compressie aan de achillespees, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat. Het voordeel aan een achillespees brace is dat het de doorbloeding ten alle tijden verbetert wanneer deze wordt gedragen. Dit resulteert in een bevordering van het herstelproces. 

Kan ik mijn achillespees trainen?

Om de kans op een achillespeesblessure te verminderen, is het mogelijk om de achillespees te trainen. Dit kan met behulp van het uitvoeren van achillespees oefeningen. Deze kunnen erg van elkaar variëren. Achillespees oefeningen bij hardlopen, op advies van de huisarts of rekoefeningen. Uiteindelijk hebben alle achillespees oefeningen hetzelfde doel: de achillespees trainen en sterker maken.

Wat houdt een achillespees verdikking in?

Wanneer er sprake is van een achillespees tendinose kan er een achillespees verdikking ontstaan dat loopt tussen de achillespees en het hielbeen. Bij achillespees verdikking komen kleine scheurtjes en extra vocht in de pees. Dit kan een zwelling of zelfs een scheurtje in de achillespees opleveren. De verdikking kan voor komen in het midden van de achillespees en bij de aanhechting op het hielbeen. Dit zijn twee verschillende vormen van de achillespees blessure die een eigen behandeling kennen.

Hoe loopt de genezing van een ontstoken achillespees?

Wanneer de achillespees ontstoken is, kan dit tot pijnlijke gevolgen leiden die het dagelijks leven flink beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om een goede genezing van een ontstoken achillespees aan te gaan. Dit begint met het nemen van voldoende rust. Daarnaast bieden hulpmiddelen als een achillespees brace of tape de gewenste compressie aan de gewrichtsblessure. Wanneer dit op langer termijn wordt aangehouden, zal de genezing van een ontstoken achillespees succesvol verlopen.

Veelgestelde vragen over achillespees

Wat is een achillespeesblessure?

Er zijn 2 vormen van een achillespeesblessure. Dit is een ontsteking of een afgescheurde achillespees.

Hoe ontstaat een achillespeesblessure?

Een ontsteking komt voor wanneer er een beweging te vaak wordt herhaald. Een scheurtje ontstaat bij een flinke klap in de achillespees.

Zijn er oefeningen voor een achillespeesblessure?

Er zijn oefeningen die het herstel van een achillespeesblessure bevorderen. Benieuwd welke dit zijn, bekijk onze oefeningen pagina!

Kan een achillespeesblessure getapet worden?

Een achillespees kan met Tmax kinesio getapet worden volgens een aantal stappen. Deze vind je in ons blogbericht!