Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan voor een achillespees blessure

Braces dienen als hulpmiddel om de gewenste ondersteuning aan de achillespees blessure te geven. Bij de brace specialist hebben wij passende braces en nachtspalken op voorraad, geadviseerd door onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u de beste hulp kunnen garanderen. Zo wordt er een passende brace aanbevolen bij het type blessure in de achillespees.

74.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

55.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
29.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-4%
Oorspronkelijke prijs was: €25.95.Huidige prijs is: €24.95.
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe dragen achillespees braces bij aan herstel van de blessure?

Ons productassortiment voor achillespees blessures is voorzien van braces en nachtspalken. Een brace die wij uitlichten, is de Bioskin Trilok enkelbrace. De brace is van een A-merk wat bestaat uit de beste materialen. Dit laat zich terugkomen doormiddel van nieuwe toevoegingen naast de standaard functies. De brace geeft bescherming, ondersteuning en maakt voetbewegingen mogelijk. Dit zorgt voor pijnverlichting en versnelling van het herstelproces. Daarbij dienen nachtspalken voor compressie en bescherming tijdens de nachtrust. Zo voorkomt u pijn aan het begin van de dag. Kortom, de braces en nachtspalken bieden de oplossing voor al uw achillespees problemen!

Pro-orthic-soft-nachtspalk-achillespees braces

Wanneer is het geschikt om achillespees braces te gebruiken?

Wanneer het verstandig is om een achillespees brace te dragen, moet er naar een aantal factoren worden gekeken. Hieronder valt de aard van de klacht, de bewegingen die worden gemaakt en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Is er sprake van een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de brace meerdere uren per dag te dragen. Daarbij is het verstandig om oefeningen van de fysiotherapeut uit te voeren. Bij een chronische klacht is het van belang dat de brace wordt gebruikt voor dagelijkse activiteiten.

Uitvoeren van bewegingen

Wanneer u pijn voelt met het uitvoeren van bewegingen is een brace het beste steunmiddel die u helpt om dit te ondersteunen. Daarbij werkt het tegen verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen in het gewricht. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om het aangetaste gewricht gewricht pijnvrij te bewegen.

Mate van pijn

Hoeveel pijn u bij een achillespees blessure ervaart, geeft in de meeste gevallen aan welke brace voor u is geschikt. De brace hoort gedragen te worden bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan het lopen op de loopband of joggen door het bos.

Achillespees braces kopen

Wilt u een achillespees brace kopen? Dan is de Brace Specialist de juiste verlener voor uw wensen en behoeften! Ons productassortiment is voorzien van achillespees braces die de blessure ondersteunt en herstelt. Hulpmiddelen voor een achillespeesblessure worden onderverdeeld in braces en nachtspalken. De achillespees brace die de blessure van de juiste ondersteuning voorziet, is de BioSkin Trilok enkelbrace. De nachtspalken die onze fysiotherapeuten voorschrijven, zijn de hielspoor nachtspalk sok en comfort, Bioskin nachtspalk, Pro-orthic nachtspalk en de Achillo medical bandage. U kunt de achillespees braces kopen via onze webshop. Hier is het mogelijk om de voorkeur te geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over achillespees braces

Waar dienen de braces voor bij een achillespeesblessure?

De quervain braces zorgen voor het verlichten van de pijn in de achillespees. Dit maakt bewegingen mogelijk en zorgt voor een sneller herstel.

Is het mogelijk om de achillespees brace te wassen?

De achillespees brace en nachtspalk van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Bij de overige vier producten is dit helaas niet mogelijk.

Uit welke materialen bestaan de braces en nachtspalken?

De brace en nachtspalk van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. De hielspoor nachtspalken van Pro-orthic bevatten het materiaal foam en lycra. De Pro-orthic nachtspalk soft is gemaakt van neopreen.