Achillespees tapen met kinesiotape

Wanneer u nog geen achillespees brace of spalk draagt, is het aanleggen van tape het beste hulpmiddel voor de blessure. De kinesiologie tape van Tmax geeft druk aan de achillespees, waardoor deze in de juiste positie wordt gezet.

Een achillespees tapen heeft de juiste aanpak nodig, anders kan dit averechts werken. Om te beginnen met de voorbereiding en vervolgens de tape aanleggen. Wij helpen u hier graag mee verder!

5 stappen voor het intapen van een achillespeesontsteking 

Bij het zelfstandig intapen van een achillespeesontsteking is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Het doel is om een band te maken die loopt van de hiel tot de achterkant van het onderbeen. Dit zal extra compressie en bescherming geven aan de achillespees. 

  1. Meet de lengte van midden onder uw voet tot ongeveer 1/3 van je onderbeen.
  2. Knip de hoekjes mooi rond zodat de tape minder snel los trekt.
  3. Plak de onderste paar centimeter onuitgerekt midden onder uw voet.
  4. Rek de lengte van de tape uit en plak hem iets hoger op uw kuit. Laat de laatste paar centimeter vervolgens weer onuitgerekt.
  5. Eventueel kunt u de tape nog steviger vastzetten door dwarsstukjes te zetten aan de boven- en onderkant.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de achillespees te tapen?

Kinesiologie tape is de strakke sporttape voorbij gegaan op gebied van ondersteuning en effectiviteit. Kinesiotape is elastisch, voorkomt huidbeschadiging en blijft tot 7 dagen lang op de huid zitten. Kinesiotape is gemakkelijk om zelfstandig aan te leggen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor bewegingen in de achillespees mogelijk zijn.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over achillespees tapen

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Hoe tape je een achillespees?” answer-0=”Achillespees tapen gaat met behulp van kinesiologie tape. Dit legt een verbinding tussen de ondervoet en de achterste kant van het onderbeen waardoor extra compressie en bescherming ontstaat. ” image-0=”” headline-1=”h1″ question-1=”Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?” answer-1=”Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]