Koop een kniebrace voor artrose mét deskundig advies

Heeft u last van artrose in uw knie? Onze kniebraces kunnen u helpen met pijnverlichting en ondersteuning van uw aangedane knie. Deze kniebraces zijn speciaal samengesteld door onze specialist.

89.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
149.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is artrose in de knie?

Knieartrose kan ontstaan door overbelasting van de spieren en pezen, overgewicht of erfelijkheid. Artrose in de knie is een chronische aandoening.  De symptomen van knieartrose zijn voornamelijk pijn en stijfheid rondom het kniegewricht. Deze pijn wordt merkbaar bij veel bewegen of na lange tijd weer bewegen.

Ontdek hier wat knieartrose is, alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke braces ontlasten de knie?

Kniebraces-artrose-knie-Push-braces

Kniebraces zijn een ideale oplossing voor het ontlasten van de knie bij artrose. De kniebrace zorgt voor de juiste mate van compressie, immobilisatie en rust voor de knie.

Bekijk braces

Hoe tape je een knieblessure?

Banner-tapen-Tmax

Het is ook mogelijk om de knie te ontlasten door middel van de medical taping-techniek.. Het doel van de knie intapen is dat de knieschijf en de spieren en pezen rondom ontlast worden.

Tape blessure

Oefeningen bij knieartrose?

Banner-oefeningen

Oefeningen bij de behandeling van knieartrose dragen bij aan pijnverlichting van de klachten. Door de oefeningen wordt niet alleen de knie ontlast, maar worden ook de spieren en pezen rondom de knieschijf versoepeld.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over artrose in de knie

Hoe te leven met een versleten knie? 4 tips

Een versleten knie is een aandoening aan het kraakbeen. Door deze blessure slijt het kraakbeen [...]

Hoe ziet de nieuwe behandeling van artrose in de knie eruit?

Knieartrose kan ontstaan door overbelasting van de spieren en pezen dit komt vaak voor bij [...]

Wat is artrose in de knie?

Bij artrose in de knie is het kraakbeen in de knie dunner geworden. De symptomen waaraan artrose in de knie herkend kan worden is pijn en stijfheid rondom de knieschijf. In een normale situatie, zonder klachten, is het kraakbeen glad. Dit zorgt voor makkelijk bewegen van de knie. Bij artrose is het kraakbeen dun en niet glad geworden.

De klachten van knieartrose kunnen per moment van de dag verschillen. Ook kan het voorkomen dat de knie een andere vorm gaat aannemen. Dit komt omdat er extra boeit kan gaan roeien aan de rand van de knie. De knie kan door dit symptoom een breder aanzien hebben.

Artrose knie symptomen

Artrose in de knie is te merken aan de volgende symptomen:

 • Pijn en stijfheid in de gewrichten en pezen rondom de knieschijf
 • Pijn bij het na enige tijd weer bewegen van de knie
 • U ervaart een mindere functionaliteit dan u gewend bent
 • De klachten verschillen per moment van de dag
 • De knie kan een ongewone vorm aannemen door botgroei

Deze symptomen zijn niet te behandelen. Wel kunnen er aanpassingen gedaan worden waardoor u met de symptomen kunt leren leven. Artrose, ook in de knie, is namelijk een chronische aandoening. Zodoende is artrose in de knie niet in zijn geheel te genezen.

Wat is een versleten knie?

Een versleten knie is een andere benaming voor artrose in de knie. Bij een versleten knie is er sprake van kraakbeen dat minder is geworden of in sommige gevallen zelfs helemaal verdwenen is. De ernst van de status van het kraakbeen wordt onderverdeeld in 4 verschillende graden.

Deze lopen op qua ernst van de blessure. Bij graad 4 is het kraakbeen volledig verdwenen. De versleten knie is op dezelfde methodes te behandelen als artrose in de knie. Ook geldt voor een versleten knie dat het niet genezen kan worden. Wel kan het behandeld worden, door bijvoorbeeld het dragen van een brace, tapen om te ontlasten en verschillende oefeningen.

Röntgenfoto artrose in de knie

De röntgenfoto is een onderdeel van het vaststellen van het behandelplan bij knieartrose. Door middel van deze röntgenfoto kan in kaart gebracht worden in hoeverre het kraakbeen in de knie is aangedaan. Eventueel kan er voor gekozen worden om aanvullend een MRI plaats te laten vinden. Indien u al eerder onderzoek gehad heeft naar uw knieartrose, dan kan het zijn dat het overdragen van dit eerder gemaakte beeldmateriaal al voldoende is. Dit wordt overlegd met uw behandelaar.

Leeftijd artrose knie

Leeftijd speelt in principe geen rol bij artrose in de knie. Iedereen kan artrose in de knie krijgen. Over het algemeen komt knieartrose wel vaker voor bij oudere personen. Dit kan mogelijk een gevolg van ouderdom zijn. Andere factoren als lichaamsgewicht of erfelijke factoren binnen de familie kunnen een rol spelen in het krijgen van artrose in de knie.

Artrose kan leiden tot beperkingen in uw dagelijkse activiteiten. Het kan zijn dat u minder functioneel bent in uw dagelijkse- of sportactiviteiten. Dit is het gevolg van pijnklachten, stijfheid in de gewrichten en pezen rondom de knie. Ook kan het voorkomen dat uw fijne motoriek minder is dan u gewend bent. De klachten bij artrose zijn bij iedere leeftijd hetzelfde, echter kan de ernst van de staat van het kraakbeen wel verschillen.

Hoe verloopt de behandeling van artrose in de knie?

Artrose is een chronische aandoening. Dit houdt in dat deze blessure wel te behandelen is, maar volledig genezen zal niet gaan. Allereerst moet er een diagnose gesteld worden. om de behandeling zo goed mogelijk op uw situatie toe te kunnen passen. Het hoofddoel van deze behandeling bestaat uit het zo gezond mogelijk houden van uw knie.

Knieartrose kan met de volgende methodes behandeld worden:

 • Voldoende beweging, om uw spieren en pezen soepel te houden
 • Een brace dragen, de brace zorgt voor ondersteuning van de knie en verminderd uw pijnklachten
 • Afvallen indien er sprake is van overgewicht, het gewicht dat te veel is kan namelijk zorgen voor extra belasting op het kniegewricht
 • Medicatie, om de pijn te verlichten. Doe dit altijd volgens de aanbevolen dosis
 • Maak gebruik van gel om op uw knie bepaalde punten te verlichten van pijn
 • Een operatie, hiervoor kan gekozen worden indien de klachten pijnlijk duidelijk aanwezig blijven.
 • Oefeningen, om uw knie zo soepel mogelijk te houden kunt u dagelijks oefeningen uitvoeren

De manier van behandelen zal per persoon verschillen, omdat de ernst van artrose in de knie kan verschillen. Uw behandelaar bepaalt voor u welke behandelmethode bij u ingezet gaat worden.

Veelgestelde vragen over artrose in de knie

Wat is knieartrose?

Knieartrose is een slijtage aan het kraakbeen in de knie. Deze slijtage kan op verschillende manieren ontstaan. De oorzaak komt meestal uit op overbelasting van de spieren en pezen rondom het kniegewricht.

Welke functie heeft een kniebrace bij artrose in de knie?

De kniebrace zorgt voor pijnverlichting. De brace maakt het voor u mogelijk om te blijven bewegen terwijl de knie ontlast wordt.

In welke situaties komt artrose in de knie voor?

Bij overbelasting komt knieartrose regelmatig voor. Dit komt voor doordat er veel gesport is of omdat u zwaar werk heeft gedaan. Ook overgewicht of erfelijkheid kan een rol spelen. Dit komt neer op slijtage van het kraakbeen in de knie.

Is er verschil tussen de klachten bij artrose in andere lichaamsdelen?

De blessure artrose kan ik vrijwel ieder lichaamsdeel optreden. Er is geen verschil tussen de klachten bij artrose.

Is een brace effectief bij de behandeling van artrose in de knie?

Knieartrose is een blessure die chronisch is. De blessure kan nooit volledig genezen. Een kniebrace kan wel bijdragen aan pijnverlichting en het ontlasten van de aangedane knie.