Welke brace raadt onze specialist aan bij artrose in de knie?

Artrose is in zijn geheel niet te genezen. Wel kunnen braces bijdragen aan pijnverlichting en ontlasting van de knie. De kniebraces van Push zorgen ervoor dat de knie met knieartrose van gewenste ondersteuning te voorzien. Bij Brace Specialist bieden wij diverse kniebraces die inzetbaar zijn bij artrose aan de knie of een lichte vorm knieartrose met bijbehorend advies van onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u de beste hulp kunnen garanderen. Zo streven wij naar een passend advies voor een kniebrace bij artrose.

Wat te doen bij artrose in de knie?

Artrose in de knie kan op verschillende manieren behandeld worden. Met de keuze voor een kniebrace kiest u ervoor om de knie te ontlasten en vrij te bewegen. De brace zorgt voor ontspanning aan het kniegewricht. De pezen en spieren rondom de knieschijf worden ontlast. Dit zorgt voor pijnverlichting van uw artrose-klachten.

Kniebrace bij artrose

Artrose in de knie is op verschillende manieren te behandelen. Volledig genezen lukt niet, omdat het om een chronische aandoening gaat. Artrose kan behandeld worden met een kniebrace. Deze brace zorgt voor ontlasting van het aangedane kniegewricht. Binnen het assortiment van Brace Specialist treft u verschillende kniebracs die kunnen ondersteunen bij artrose in de knie. Voor ondersteuning tijdens dagelijkse activiteiten kunt u kiezen voor de Push Care kniebrace of de Push Med kniebrace. Indien u op zoek bent naar een kniebrace voor sportief gebruik, zodat u kunt blijven sporten, dan kunt u kiezen voor Push Sports kniebrace.

Wanneer worden kniebraces?

Een aantal factoren maken een definitief besluit voor het dragen van een kniebrace. Hier wordt de aard van de klacht, de bewegingen die u uitvoert en de mate van voelbare pijn in meegenomen.

Aard van de klacht

Is een tijdelijke of chronische klacht hier van toepassing? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk vele uren per dag te dragen. Daarbij is het belangrijk om opdrachten van de fysiotherapeut op te volgen. Bij een chronische klacht wordt de spalk gezien als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een spalk het hulpmiddel die u van de juiste ondersteuning kan voorzien. Het behoedt de hiel voor overige vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast wordt de gewenste ondersteuning aan het gewricht gegeven zodat deze pijnvrij kan bewegen.

Mate van pijn

Aan de hand van hoeveel pijn er voelbaar is, kan er gekeken worden welke spalk precies voor u is geschikt. De brace dient ten alle tijden te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn aankaarten. Denk aan irritaties in de hiel tijdens het lopen of staan.

Push-care-Knee-kniebrace-02.jpg

Ervaringen met een kniebrace bij artrose

Bij Brace Specialist staat de klant centraal. Wij hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Daarom vinden wij de ervaringen van onze klanten met kniebraces bij knieartrose zeer belangrijk. Op deze manier kunnen wij ontdekken wat de klant als positief aan het product ervaart en waar eventueel nog verbeterpunten liggen.

Ik heb al een flink aantal jaar last van artrose in mijn knie. Veel geprobeerd ook om op een goede manier van mijn klachten af te komen. Met de Push Med kniebrace heb ik een prettige manier gevonden om toch mijn dagelijkse activiteiten te doen. Zonder al te veel pijn.

Kniebrace kopen voor knieartrose

Heeft u last van artrose in de knie en weet u zich ook geen raad meer? Brace Specialist biedt de oplossing. Bij ons kunt u diverse kniebraces aanschaffen voor het ontlasten van uw knieschijf en de spieren en pezen daar omheen. Binnen ons assortiment treft u kniebraces van Push voor dagelijks gebuik en kniebraces voor sportactiviteiten van Push Sports.

Veelgestelde vragen over kniebraces bij artrose

Waar dienen de braces voor bij knieartrose?

De braces voor artrose in de knie zijn geschikt voor ontlasting van de knieschijf en de spieren en pezen rondom de schijf.

Is het mogelijk om de braces te wassen?

De Push Med kniebrace kan gewassen worden op maximaal 30 graden celcius. Dit kan op het fijne wasprogramma of door handwas. Laat de brace wel goed drogen voor een zo lang mogelijke levensduur. Voor Push Care kniebrace en Push Sports kniebrace gelden dezelfde wasinstructies.

Uit welke materialen bestaan de braces?

Braces voor artrose in de knie zijn gemaakt van een flexibel materiaal om er voor te zorgen dat u uw knie vrij kunt bewegen, zonder dat u pijnklachten ervaart. Per brace verschilt het materiaal waarvan de brace gemaakt is.