Welke polsbraces onze specialisten aanraden voor carpaal tunnel syndroom

Wanneer de pols geteisterd wordt door het carpaal tunnel syndroom, zijn er verschillende manieren om deze spierblessure te behandelen. Begin direct met het koelen van de blessure, neem voldoende rust en voer oefeningen uit wanneer dit mogelijk is. Daarnaast dienen braces als het beste steunmiddel voor de pols. Hieronder leest u hoe polsbraces het carpaal tunnel syndroom van de juiste ondersteuning en bescherming kan voorzien.

Hoe dienen carpaal tunnel syndroom braces tot hulp bij de polsblessure?

Wanneer het carpaal tunnel syndroom duidelijk voelbaar is in de pols, is het belangrijk om de beste ondersteuning en bescherming te geven. Braces helpen bij het carpaal tunnel syndroom om de spierblessure van de beste hulp te voorzien. De CTS braces verzachten de pijn bij de onderhand tot aan de pols. Dit resulteert in een sneller herstel die pijnvrij verloopt. Op dit moment bieden wij drie braces aan voor het carpaal tunnel syndroom, onderverdeeld in algemeen- en sportief gebruik. Deze ondersteunen het carpaal tunnel syndroom in combinatie met een pijnloos herstel. Dit zijn de Push Med polsbrace, Push med polsbrace Splint en de BioSkin polsbrace DP2.

Wanneer is het verstandig om een brace bij carpaal tunnel syndroom te dragen?

Om te weten wanneer carpaal tunnel syndroom brace effectief werkt, wordt er gekeken naar een aantal factoren die meespelen. Hierbij kunt u denken aan de aard van de klacht, dagelijkse bewegingen en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Is het een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht is het advies om de CTS brace vele uren per dag aan te houden. Daarbij is het zaak om verkregen opdrachten van de fysiotherapeut uit te voeren. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer er pijn ontstaat bij dagelijkse of sportieve bewegingen is een brace het hulpmiddel die de juiste ondersteuning aan u kan bieden. Het beschermt de pols voor verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast zorgt de ondersteuning ervoor dat u het getroffen gewricht pijnvrij kunt bewegen.

Mate van pijn

De mate van het pijngevoel geeft aan welke brace voor uw blessure van toepassing is. De brace in iedere situatie te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan het langdurig leunen op een bureau of herhaling van zwaar overbelastende polsbewegingen.

Push med polsbrace splint aandoen

Carpaal tunnel syndroom braces kopen

Wilt u een brace kopen voor carpaal tunnel syndroom? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment bestaat uit topkwaliteit braces die CTS ondersteunen en herstellen. De braces voor carpaal tunnel syndroom worden onderverdeeld in algemeen- en sportief gebruik. Onder algemeen gebruik vallen de Push Med polsbrace en Push Med polsbrace Splint. De BioSkin polsbrace DP2 ondersteunt het carpaal tunnel syndroom tijdens het sporten. U kunt de braces voor het carpaal tunnel syndroom kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over carpaal tunnel syndroom braces

Helpt een brace bij carpaal tunnel syndroom?

Carpaal tunnel syndroom braces zorgen voor het verlichten van de pijn en ondersteuning bij de pols. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de polsbraces te wassen?

De polsbrace van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Voor de polsbraces van Push geldt dit helaas niet.

Uit welke materialen bestaan de polsbraces?

De CTS braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. Push braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.