Welke carpaal tunnel syndroom oefeningen helpen bij herstel?

Door oefeningen voor het carpaal tunnel syndroom uit te voeren, zal dit een positief effect hebben op het herstelproces van de polsblessure. De oefeningen verlichten spierspanning op de pols terwijl het de spier tegelijkertijd laat oprekken en versterkt. Wanneer de oefeningen voor teveel overbelasting zorgt, is het belangrijk om er vroegtijdig mee te stoppen. Deze situatie doet zich regelmatig voor, vandaar dat de brace specialist de juiste ondersteuning wil bieden om dit te voorkomen. Dit doen we door de beste braces en kinesiologie tape aan u te adviseren. Zowel de braces als de tape bieden ondersteuning en preventie aan de pols. Daarnaast voorkomt het verder blessureleed en versnellen ze het herstel van CTS.

Handoefeningen

Flex-Ion

20.75

Fitness & Beweging

Flexible Bar

17.75

Handoefeningen

Squeeze Ball

7.25

Handoefeningen

Squeeze Egg

7.25

Wanneer zijn oefeningen effectief bij CTS?

CTS oefeningen zijn niet altijd inzetbaar. De blessure moet zover in het herstelproces staan dat het zware belasting aankan. Dit begint met een geleidelijke opbouw van belasting op de pols. Zo raakt het gewricht gewend aan de hoeveelheid druk die op de spier wordt gegeven. Daarbij is een warming-up effectief om vooraf uit te voeren. De spieren in en rondom de pols worden warm wat de kans op verder blessureleed vermindert. Ga tot slot langs bij een fysiotherapeut. Fysiotherapie helpt u met de juiste uitvoering van oefeningen bij het carpaal tunnel syndroom.

Welke oefeningen bevorderen herstel van het carpaal tunnel syndroom?

Bij CTS zijn er meerdere oefeningen die het herstelproces verbeteren en versnellen. Deze oefeningen worden geschaald op mate van licht tot zware spierbelasting. Lichte oefeningen komen ter sprake in het begin van het herstelproces. Zware oefeningen worden uitgevoerd wanneer het herstel van de pols zich positief ontwikkelt en richting de eindfase gaat.

Lichte oefening, CTS in de beginfase

  • 1. Strek je geblesseerde arm.
  • 2. Trek met je andere hand de vingers naar achter van de geblesseerde arm.
  • 3. Houd dit 5 seconden vast en doe dit 10 keer.
  • 4. Herhaal dit 3 keer per dag.
golferselleboog strek oefening

Zware oefening, CTS in de eindfase

  • 1. Leg je arm op tafel met de hand over de rand. (met de knokkels omhoog)
  • 2. Pak een gewichtje en laat je hand hangen.
  • 3. Strek je pols en laat hem daarna weer ontspannen hangen.
  • 4. Doe dit 3 series van 10 herhalingen.
  • 5. Doe het hierna met je knokkels omlaag.

Carpaal tunnel syndroom oefeningen via video