Koop een brace voor uw fasciitis plantaris mét deskundig advies

Heeft u last van een fasciitis plantaris? Onze nachtspalken kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

-4%
Oorspronkelijke prijs was: €25.95.Huidige prijs is: €24.95.
Merk:

Wat is fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die over het algemeen veel voorkomt bij sporters. De pees die de hak met de voorvoet verbindt, is dan geïrriteerd. Dit zorgt meestal voor pijnklachten bij onder andere staan en bij lopen. Deze hielblessure wordt mede veroorzaakt door het hebben van te korte spieren, vooral op plekken zoals in de kuiten of in de voetzool. Dit zorgt ervoor dat de peesplaat onder hoge spanning komt te staan en overbelast raakt. De klachten kunnen ook worden veroorzaakt door langdurig sporten, lopen of staan.

Ontdek hier wat fasciitis plantaris is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan de hiel

Hielspoor-sok-zelf-maken-3-stappenplan

Heeft u last van symptomen die in verband staan met fasciitis plantaris? Dan kunnen nachtspalken en braces de gewenste hulp geven. De fasciitis plantaris brace en nachtspalken bieden de juiste compressie en bescherming voor de hiel. Dit verlicht de pijn en voorkomt verdere overbelasting.

Bekijk braces

Hoe tape je een hielblessure?

Banner-tapen-Tmax

Fasciitis plantaris tapen geeft na de nachtspalk de beste ondersteuning aan de hiel. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de peesplaat niet al te ver kan oprekken; zo voorkomt u dat de peesplaat-aanhechting aan de hiel overbelast wordt.

Tape blessure

Oefeningen voor fasciitis plantaris?

Banner-oefeningen

Wanneer je last krijgt van een fasciitis plantaris, is het slim om de hiel te beschermen met een brace of nachtspalk. Zo komt de hiel tot rust, geeft het ondersteuning en kan het sneller herstellen. Daarbij is het goed om oefeningen eraan toe te voegen om het herstelproces te verbeteren.

Ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over Fasciitis plantaris 

Wat is Fasciitis Plantaris en hoe behandel je deze blessure?

De termen ‘Fasciitis Plantaris’ en ‘Hielspoor’ worden vaak door elkaar gehaald, echter zijn het twee [...]

Veelgestelde vragen over fasciitis plantaris

Wat is fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die over het algemeen veel voorkomt bij sporters. De pees die de hak met de voorvoet verbindt, is dan geïrriteerd.

Waar dienen de braces bij fasciitis plantaris voor?

De nachtspalken geven effectiviteit en ondersteuning aan de hiel. Ze stabiliseren de voet de gehele dag en verminderen daarmee de pijn in de hiel. Dit maakt bewegingen stukken gemakkelijker.

Hoe behandel je fasciitis plantaris?

Begin met het nemen van rust. Daarna kunnen hulpmiddelen een toegevoegde waarde zijn om het herstelproces te versnellen. De nachtspalk is hier van toepassing.

Zijn er oefeningen voor fasciitis plantaris?

Er zijn een aantal oefeningen die helpen om het herstel van de hielblessure te bevorderen. Op basis van onze kennis heeft de brace specialist een oefeningen pagina gepubliceerd om het herstel in goede banen te leiden.