Koop een brace voor uw fasciitis plantaris mét deskundig advies

Heeft u last van een fasciitis plantaris? Onze nachtspalken kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

-19%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

20.95
Merk:
Merk:
-27%

Braces

Hielspoor nachtspalk

32.95
Merk:
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

55.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

62.95
Merk:
Merk:

Wat is fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die over het algemeen veel voorkomt bij sporters. De pees die de hak met de voorvoet verbindt, is dan geïrriteerd. Dit zorgt meestal voor pijnklachten bij onder andere staan en bij lopen. Deze hielblessure wordt mede veroorzaakt door het hebben van te korte spieren, vooral op plekken zoals in de kuiten of in de voetzool. Dit zorgt ervoor dat de peesplaat onder hoge spanning komt te staan en overbelast raakt. De klachten kunnen ook worden veroorzaakt door langdurig sporten, lopen of staan.

Fasciitis-Plantaris

Hoe kan je een fasciitis plantaris behandelen?

De behandeling van fasciitis plantaris begint eigenlijk met een periode van rust. Na een lang termijn genoeg rust te hebben genomen, raden wij u aan een steunmiddel te dragen. Een nachtspalk van Pro-orthic is hier een mooi voorbeeld van. Deze nachtspalken zorgen ervoor dat de voet op de gewenste plekken wordt ondersteund, maar niet geïmmobiliseerd. Dit zorgt ervoor dat u toch nog kunt blijven bewegen. Slechts in enkele gevallen die 9 tot 12 maanden aanhouden. Er wordt overgaan tot een operatie wanneer het bovengenoemde (te) weinig resultaat oplevert.

Welke braces bieden hulp bij fasciitis plantaris?

Heeft u last van symptomen die in verband staan met fasciitis plantaris? Dan kunnen nachtspalken en braces de gewenste hulp geven. De fasciitis plantaris brace en nachtspalken bieden de juiste compressie en bescherming voor de hiel. Dit verlicht de pijn en voorkomt verdere overbelasting. Voor algemeen gebruik raden wij de Pro-orthic hielspoor en de Pro-orthic nachtspalk soft aan. Wanneer u sportief bent ingesteld, zijn de BioSkin nachtspalk en de BioSkin Enkelbrace Trilok van grote waarde.sporten, lopen of staan.

Bekijk braces

Hoe kunt u fasciitis plantaris tapen?

Fasciitis plantaris tapen geeft na de nachtspalk de beste ondersteuning aan de hiel. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de peesplaat niet al te ver kan oprekken; zo voorkomt u dat de peesplaat-aanhechting aan de hiel overbelast wordt. De tape van Tmax is daarbij geschikt voor deze behandeling. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken. Daarnaast moet er worden gekeken of de huid niet wordt beschadigd door de tape.

Tape blessure

Welke oefeningen zijn geschikt voor een fasciitis plantaris?

Wanneer je last krijgt van een fasciitis plantaris, is het slim om de hiel te beschermen met een brace of nachtspalk. Zo komt de hiel tot rust, geeft het ondersteuning en kan het sneller herstellen. Daarbij is het goed om oefeningen eraan toe te voegen om het herstelproces te verbeteren. Ze verminderen de spierspanning op de hiel en laten het tegelijkertijd verder oprekken en versterken. Dit effect zal uiteindelijk leiden tot het voorkomen van verder blessureleed. Benieuwd welke oefeningen dit zijn, bekijk dan onze oefeningen pagina gemaakt door fysiotherapeuten.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over fasciitis plantaris

Wat is fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die over het algemeen veel voorkomt bij sporters. De pees die de hak met de voorvoet verbindt, is dan geïrriteerd.

Waar dienen de braces bij fasciitis plantaris voor?

De nachtspalken geven effectiviteit en ondersteuning aan de hiel. Ze stabiliseren de voet de gehele dag en verminderen daarmee de pijn in de hiel. Dit maakt bewegingen stukken gemakkelijker.

Hoe behandel je fasciitis plantaris?

Begin met het nemen van rust. Daarna kunnen hulpmiddelen een toegevoegde waarde zijn om het herstelproces te versnellen. De nachtspalk is hier van toepassing.

Zijn er oefeningen voor fasciitis plantaris?

Er zijn een aantal oefeningen die helpen om het herstel van de hielblessure te bevorderen. Op basis van onze kennis heeft de brace specialist een oefeningen pagina gepubliceerd om het herstel in goede banen te leiden.