Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan voor fasciitis plantaris

Braces voor fasciitis plantaris zijn bedoeld om de hielblessure van gewenste ondersteuning te voorzien. Bij de brace specialist bieden wij diverse braces en spalken aan op advies van onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien. Zo streven wij naar een passend advies van een brace bij de persoonlijke hielblessure.

BioSkin Ankle Brace Trilok
AANRADER!
BioSkin-Trilok-in-sandaal

Hoe zorgen fasciitis plantaris braces voor ondersteuning bij de hielblessure?

Wanneer fasciitis plantaris ernstig wordt ervaren, is het zaak dat het herstelproces snel en pijnloos in zijn werking gaat. De braces die wij momenteel aanbieden voor fasciitis plantaris bestaan uit verschillende merken en modellen. Een nachtspalk die bij ons hoog in het vaandel staat, is van het merk BioSkin. Het A-merk is uitgerust met beste materialen en beschikt over nieuwe toevoegingen bovenop de standaard functies. De braces geven allen ondersteuning en bescherming aan de hiel. Dit resulteert in pijnverlichting en stimuleert het herstel van fasciitis plantaris. Kort gezegd, het steunmiddel die u een pijnvrij herstel oplevert!

Wanneer wordt een fasciitis plantaris brace aangeraden?

Een aantal factoren bepalen of het verstandig is om een brace te dragen. Hier wordt de aard van de klacht, de bewegingen die u uitvoert en de mate van voelbare pijn in meegenomen.

Aard van de klacht

Praten we over een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht wordt verwacht dat de spalk meerdere uren per dag wordt gedragen. Daarbij zal het herstelproces versnellen wanneer er opdrachten van de fysiotherapeut worden opgevolgd. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn krijgt bij het uitoefenen van bewegingen is een brace het hulpmiddel die u van de juiste compressie kan voorzien. Het behoedt de hiel voor verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast krijgt het gewricht de gewenste ondersteuning zodat het zich pijnvrij kan bewegen.

Mate van pijn

Aan de hand van hoeveel pijn er voelbaar is, kan er worden bepaald welke brace toepasselijk is. De brace dient u ten alle tijden te dragen bij activiteiten die deze pijn voelbaar maakt. Denk aan irritaties in de hiel tijdens het lopen of staan.

Pro-orthic soft nachtspalk zijkant

Fasciitis plantaris brace kopen

Wilt u een fasciitis plantaris kopen? Dan voorzien wij u van het beste aanbod! Wanneer de voorkeur ligt bij een nachtspalk, zijn de Pro-orthic hielspoor en de BioSkin nachtspalk de juiste producten voor u. De nachtspalken van BioSkin zijn hier van hoger kwaliteit voorzien. Ook is het mogelijk om te kiezen voor de BioSkin TriLok. Deze lichte pijn verlichtende enkelbrace is eenvoudig te gebruiken in uw dagelijks leven, ook kan deze brace dienen als nachtspalk. Voor een nachtspalk met iets meer comfort is de Pro-orthic hielspoor comfort het product waar je naar opzoek bent. Vindt u steun met een compressie sok voldoende, dan doet de Pro-orthic nachtspalk soft het juiste werk voor u. U kunt de nachtspalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over fasciitis plantaris braces

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Waar dienen de braces bij fasciitis plantaris voor?” answer-0=”De fasciitis plantaris braces zorgen voor het verlichten van de pijn bij de hiel. Dit resulteert in een sneller herstel. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Is het mogelijk om de braces te wassen?” answer-1=”De Trilok enkelbrace en nachtspalk van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Voor de overige nachtspalken geldt dit helaas niet. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Uit welke materialen bestaan de braces?” answer-2=”De braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. De hielspoor nachtspalken van Pro-orthic bevatten het materiaal foam en lycra. De Pro-orthic nachtspalk soft is gemaakt van neopreen. ” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]