Hoe kunt u de fasciitis plantaris tapen met kinesiotape?

Wanneer u nog geen gebruik maakt van een fasciitis plantaris brace of spalk, is ondersteuning doormiddel van tape het juiste steunmiddel voor de hielblessure. Het doel van de voet intapen is dat de peesplaat niet te ver opgerekt wordt.

Dit bevordert de herstelperiode van de blessure. Het is wel zaak dat fasciitis plantaris tapen volgens de juiste manier gaat, anders kan dit tegendraads werken.

Tape zelf de fasciitis plantaris

Met gratis deskundig advies van:
John Gibbens

Bekijk instructies Bestel kinesio tape

Koop kinesiotape

Voordelen

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de fasciitis plantaris te tapen?

Kinesiologie tape is de strakke sporttape voorbij gegaan op gebied van ondersteuning en effectiviteit. Kinesiotape is elastisch, voorkomt huidbeschadiging en blijft tot 7 dagen lang op de huid zitten. Kinesiotape is gemakkelijk om zelfstandig aan te leggen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor bewegingen in de fasciitis plantaris mogelijk zijn.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

De juiste voorbereiding bij het tapen van fasciitis plantaris

Voordat je begint met de fasciitis plantaris tapen is het belangrijk om het deel wat je gaat tapen volledig te ontharen. Ook wordt er verwacht dat de huid schoon is en de tape met een goede schaar geplaatst wordt. De tape wordt gebruikt om de doorbloeding tussen de hiel en voet te verbeteren en daardoor de pijn te verminderen. Daarnaast maakt het de zwelling in de hiel minder. Kinesiotape wordt bijna altijd gebruikt bij blessures. Deze tape is elastisch, waterbestendig en blijft zo’n 5 tot 7 dagen zitten.

Welke tape kan ik het beste gebruiken om de voetblessure te tapen?

Zorg bij de fasciitis plantaris tapen dat je goede tape gebruikt, anders kan het voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Kinesio tape is makkelijk om zelfstandig aan te leggen en bestaat uit elastisch materiaal, waardoor de voet en hiel hier makkelijk onder kunnen bewegen. De techniek van de tape is erg moeilijk om zelf aan te brengen. Om die reden raden wij aan om dit bij een fysiotherapeut te doen. Wilt u toch zelf de voet intapen? Bekijk hieronder hoe dit in zijn werking gaat.

Hoe tape je de fasciitis plantaris met Tmax kinesiologie tape?

Tmax kinesio tape is een elastische sporttape dat aan de hiel en voet wordt gelegd. Dit stelt de voet in een rustgevende positie. Daarnaast wordt de druk op de pees verzacht. Dit voorkomt verdere belasting en stimuleert snellere genezing. Het verschil tussen kinesio tape en sport tape is dat kinesio tape elke voetbeweging mogelijk maakt. Hieronder komt u erachter hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

  1. Zorg dat je aan de uiteindes van de tape een bolling knipt, de tape mag dus niet rechthoekig zijn.
  2. Plak een stuk op het pijnlijke gedeelde van de peesplaat, verbindt deze met de binnenkant en met de buitenkant van de enkel.
  3. Plak nou een stuk tape op precies dezelfde plek als de andere, alleen dan 1 á 2 centimeter meer naar de hak toe. Zorg ook dat deze tape 1 á 2 centimeter langer is dan de andere tape.
  4. Plak dan nog 1 tape op de achillespees. Deze moet half op de andere tape komen en half op je huid.
  5. Trek deze door tot iets over de andere tape. Deze tape geeft stevigheid.
  6. Het is belangrijk dat je altijd goed de tape aandrukt, dat zorgt namelijk voor een goede hechting.
hielspoor tapen

Veelgestelde vragen over fasciitis plantaris tapen

Kan een fasciitis plantaris worden getapet?

Fasciitis plantaris tapen geeft na de nachtspalk de beste ondersteuning aan de hiel. Er moet wel opgelet worden dat de tape op de juiste manier geplaatst wordt, anders kan het averechts werken.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.