Koop een ganglion brace mét deskundig advies

Heeft u last van een ganglion? Onze enkelbraces en polsbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen. 

polsbrace

Push Care Polsbrace

38.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Med Enkelbrace

102.95
Merk:
Merk:

polsbrace

Push Med Polsbrace

82.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

62.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace 8

39.95
Merk:
Merk:

polsbrace

Push Sports Polsbrace

39.95
Merk:
Merk:

Wat is een ganglion?

Een zichtbaar en voelbaar bobbeltje aan de pols, vinger of voet wordt een ganglion of ganglion cyste genoemd. Het bobbeltje wordt veroorzaakt door een uitstulping van de peesschede of van het kapsel dat om een gewricht zit. Een ganglion kan verschillen van grootte, ineens openbarsten of spontaan verdwijnen. De zwelling wordt niet als kwaadaardig, maar als goedaardig beschouwt.

Carpaal tunnel syndroom

Hoe kan je ganglion behandelen?

Om het herstelproces van een ganglion cyste op de juiste wijze aan te gaan, is het belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Wanneer dit knobbeltje of gezwel zich voordoet, is het belangrijk om meteen goed te koelen. Zo zal de grootte van de zwelling beperkt blijven. In sommige gevallen kan de ganglion spontaan verdwijnen of geen klachten geven. Anderzijds kan het aanblijven en als hinderlijk worden ervaren. Om de knobbel in de pols, voet of hand natuurlijk te genezen, kunnen braces en tape van Tmax in combinatie met oefeningen de juiste oplossing bieden.

Bieden polsbraces genoeg hulp bij een ganglion?

In de meeste gevallen dient u een ganglion de juiste ondersteuning en preventie te geven. Polsbraces kan de zwelling of het knobbeltje in de pols van de juiste hulp voorzien. De braces zorgen voor genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Dit resulteert in pijnvermindering en sneller herstel.

Bekijk braces

Kun je een opgezwollen pols tapen?

Er zijn een aantal manieren hoe u de ganglion kunt behandelen. Enerzijds geven braces de compressie wat de zwelling of knobbel doet verminderen. Een andere mogelijkheid is om de enkel te tapen. Hier past kinesiologie tape van Tmax perfect bij. De kinesio tape dient als extra ondersteuning naast een brace om het herstelproces nog sneller te laten verlopen.

Tape blessure

Welke oefeningen geven steun aan een gescheurde enkelband?

Naast polsbraces en kinesiologie tapen zijn oefeningen bruikbaar voor herstel. Kinesio tape en polsbraces geven druk aan de pols, oefeningen helpen om het gewricht te versterken. Ganglion oefeningen uitvoeren is alleen mogelijk wanneer de pols klaar is voor volledige belasting. Door het uitvoeren van oefeningen zal er geleidelijke spieropbouw plaatsvinden, zodat de polsspieren zich versterken en minder gevoelig zijn voor verder blessureleed.

Ontdek oefeningen

Kan een ganglion vanzelf verdwijnen?

Een ganglion of cyste in de hand kan vanzelf verdwijnen, echter is de kans dat deze weer terugkomt best wel groot. Dit hangt volledig af van hoe de hand wordt gebruikt. Daarnaast kan een ganglion veranderen van grootte. Dit gebeurt met enige regelmaat en is niet tegen te gaan. Ook kan de ganglion openbarsten, hierdoor zal de cyste ontstekingsverschijnselen vertonen en komt er een stroperige vloeistof uit. De cyste zal dan volledig verdwijnen, maar komt relatief snel terug. Daarom is een operatieve behandeling het beste.

Is een ganglion hard?

De ganglion kan zich op verschillende manier vertonen. Zo kan het zijn dat de cyste elastisch of warm aanvoelt door de hoeveelheid vocht die er in de cyste zit. Echter kan het ook zijn dat de cyste enorm hard aanvoelt, net zo hard als bot. Hierbij leidt het overmatige vocht ertoe dat er een verhoogde druk in de cyste plaatsvind, waardoor deze hard aanvoelt.

Is een ganglion gevaarlijk?

Wanneer u last heeft van een ganglion is deze niet gevaarlijk voor uw gezondheid. Echter kan ganglion wel klachten met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan pijnklachten, vermindering van de bewegingsvrijheid en het geeft een trekkend gevoel. Daarnaast kan het ook zijn dat de cyste goed zichtbaar is waardoor u zich minder prettig voelt en het weg wil laten halen. 

Veelgestelde vragen over een knobbel in de pols

Wat is een ganglion?

Een zichtbaar en voelbaar bobbeltje aan de pols, vinger of voet wordt een ganglion genoemd.

Waar dienen polsbraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan het gewricht. Ze geven compressie aan de pols waardoor de zwelling wordt verminderd.

Is een ganglion kwaadaardig of goedaardig?

Een ganglion cyste is in geen enkel geval kwaadaardig. Het is een goedaardig, onschuldig knobbeltje in het gewricht.

Zijn er oefeningen voor de zwelling?

Er zijn meerdere oefeningen die helpen om het herstel van een zwelling te bevorderen. Via onze blessurepagina kunt u een oefenpagina vinden die het herstel van de enkelband bevorderen.

Hoe kunt u een ganglion behandelen?

Een ganglion kan natuurlijk genezen middels een steunmiddel in combinatie met het uitvoeren van oefeningen.