Welke enkel- en polsbraces onze specialisten aanraden voor ganglion?

Wanneer het gewricht last heeft van een ganglion cyste, zijn er verschillende manieren om de zwelling te behandelen. Begin direct met het koelen van de blessure, neem voldoende rust en voer oefeningen uit wanneer dit mogelijk is. Daarnaast dienen braces als het beste steunmiddel voor de pols, hand of voet. Hieronder komt u erachter hoe de enkel- en polsbraces de ganglion van ondersteuning en bescherming kunnen voorzien.

Hoe zorgen ganglion braces voor ondersteuning bij zwellingen rondom de pols of enkel?

In de meeste gevallen wordt de aandoening als een goedaardige zwelling beschouwt. Wanneer de ganglion kwaadaardig is, kunnen zich meerdere klachten in het gewricht voordoen. Het is dan belangrijk om de juiste ondersteuning en bescherming te geven. Ganglion braces helpen om het gewricht en de zwelling van de beste hulp te voorzien. De hulpmiddelen verzachten de pijn door compressie te geven aan het gewricht.

Wanneer is het verstandig om een brace bij een ganglion te dragen?

Om te weten wanneer ganglion brace effectief werkt, wordt er gekeken naar een aantal factoren die meespelen. Hierbij kunt u denken aan de aard van de klacht, dagelijkse bewegingen en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Is het een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht is het advies om de ganglion brace vele uren per dag aan te houden. Daarbij is het zaak om verkregen opdrachten van de fysiotherapeut uit te voeren. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer er pijn ontstaat bij dagelijkse of sportieve bewegingen is een brace het hulpmiddel die de juiste ondersteuning aan u kan bieden. Het beschermt het gewricht voor verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast zorgt de ondersteuning ervoor dat u het getroffen gewricht pijnvrij kunt bewegen.

Mate van pijn

De pijngraad van de zwelling geeft aan welke brace voor uw blessure van toepassing is. Hoe erger de pijn, hoe preventiever de brace moet functioneren. De brace dient in iedere situatie te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren.

Push med polsbrace splint aandoen

Ganglion braces kopen

Wilt u een ganglion brace kopen? Dat kan bij de Brace Specialist! Ons productassortiment bestaat uit topkwaliteit braces die ganglion ondersteunen en bijdragen aan het herstel. De braces voor ganglion zijn beschikbaar voor het pols- en enkelgewricht. Deze worden onderverdeeld in algemeen- en sportief gebruik. Onder algemeen gebruik vallen de Push Med polsbrace, Push Care polsbrace en Push Med enkelbrace. Onder sportief gebruik vallen de Push Sports enkelbrace, Push Sports polsbrace en de BioSkin Trilok enkelbrace. U kunt de braces voor ganglion kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over ganglion braces

Helpt een brace bij ganglion?

Ganglion braces zorgen voor het verlichten van de pijn en ondersteuning bij het getroffen gewricht. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de braces te wassen?

De braces van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Voor de braces van Push is dit mogelijk via de wasmachine.

Uit welke materialen bestaan de braces?

De braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. Push braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.