Ganglion tapen met kinesiotape

Wanneer u nog geen brace in uw bezit heeft, is de ganglion tapen het beste wat u ondertussen kunt doen. Kinesiologie tape van Tmax is hier het geschikte product voor. Tmax kinesio tape is elastisch, maakt gewrichtsbewegingen soepeler en zet deze in de correcte positie. Dit laat de ganglion natuurlijk genezen.

De zwelling dient volgens de juiste instructies getapet te worden, anders kan dit averechts werken. Beginnend met de voorbereiding en vervolgens de tape aan te brengen.

CTS tapen

Wilt u de zwelling zelfstandig tapen?

Een tape aanbrengen kan voor iedere blessure anders werken. Kinesio tape en sport tape zijn de meest gebruikte tape bij gewrichtsaandoeningen. Beide zijn verschillend van elkaar en kennen een verschillende vorm van aanleg. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesio tape.

Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk aan de pols kan worden gelegd. Zo wordt de gewrichtsblessure in de juiste houding gedrukt. Door de juiste compressie op de pols te geven wordt verdere belasting voorkomen en zal het genezingsproces versnellen. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen in het polsgewricht.

Tapen van een ganglion

  1. Begin met het afmeten van l-tape in gerekte positie vanaf de handrug.
  2. Knip vervolgens twee vingeruitsparingen uit de I-tape.
  3. Scheur het releasepapier bij de vingeruitsparingen door midden en vouw het papier naar beide kanten dubbel.
  4. Schuif de middel- en ringvinger door de uitsparingen en leg de basis op de handrug.
  5. Draai de hand naar buiten en breng het polsgewricht richting de handrug.
  6. Breng de kinesio tape met lichte rek aan richting de elleboog over de onderarm en wrijf deze vast; hier leg de laatste 5 cm van de tape zonder rek aan.
  7. Zwarte tape zet je in om ruimte te creëren door het handgewricht te ontlasten met een ligament techniek.
  8. Leg de tape met maximale rek op het middenstuk van de tape op het handgewricht aan; uiteinden van de tape zonder extra rek om tintelingen te voorkomen.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om ganglion te tapen?

Zorg dat u goede tape bij de hand hebt wanneer u van plan bent om ganglion zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor het gewricht makkelijk beweegbaar blijft.

Hoe verloopt de voorbereiding van de ganglion tapen?

Voordat u start met het gewricht in te tapen is het belangrijk dat de betreffende plek volledig onthaard wordt. Daarbij hoort u de huid schoon te maken en moet er een goede schaar aanwezig zijn. De tape zal de doorbloeding verbeteren en de pijn verlichten. Dit leidt tot snel herstel van eventuele zwellingen en betere stabilisatie in het gewricht. De getroffen plek zelfstandig tapen is een vak apart. Wij raden daarom ook ten zeerste aan om dit door een fysiotherapeut te laten doen. Bent u van plan dit toch zelf te doen? Bekijk dan hieronder hoe dit in zijn werking gaat.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over ganglion tapen

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Hoe tape je de ganglion in het polsgewricht?” answer-0=”Leg een I-tape aan, beginnend vanaf de handrug tot een deel van de bovenarm. Tape de pols in het specifiek met zwarte tape. Maak tot slot 2 openingen aan het handgedeelte zodat de middel- en ringvinger hier doorheen kunnen. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?” answer-1=”Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]