Koop een gebroken vinger vingerspalk mét deskundig advies

Heeft u last van een gebroken vinger? Onze vingerspalken kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Oorspronkelijke prijs was: €18.95.Huidige prijs is: €15.95.
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
12.50
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
6.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is een gebroken vinger?

Een gebroken vinger (ook vingerfractuur). In een gewone situatie zijn de botten en de pezen van de hand volledig op elkaar afgestemd. Indien hier verandering in komt doordat er een vingerfractuur (breuk) ontstaat, dan dient hier zo snel mogelijk iets aan gedaan worden. Als gevolg van het niet behandelen van een gebroken vinger kan het zijn dat de aangedane vinger pijnlijk en stijf wordt.

Welke vingerspalken bieden hulp aan de gebroken vinger?

Kan je werken met een triggerduim

Vingerspalken zijn het ideale hulpmiddel om te ondersteunen bij een gebroken vinger. Deze vingerspalk zorgt ervoor dat de vinger gestabiliseerd en geïmmobiliseerd wordt tijdens de herstelperiode. Op deze manier krijgt de gebroken vinger de rust die het nodig heeft.

Bekijk vingerspalken

Hoe tape je een gebroken vinger?

Banner-tapen-Tmax

Indien u nog geen gebruik maakt van een vingerspalk, dan kunt u gberuik maken van tape om uw vinger te stabiliseren en te immobiliseren. Via deze behandelmethode krijgt de vinger de rust die het nodig heeft tijdens de herstelperiode van een gebroken vinger.

Tape blessure

Welke oefeningen bij een gebroken vinger?

Banner-oefeningen

Oefeningen bij een gebroken vinger (vingerfractuur) kunnen bijdragen aan het herstel van uw vinger. Deze oefeningen worden uitgeschreven nadat u een operatie of gips heeft gehad. De keuze tussen gips of een operatie wordt gemaakt aan de hand van de ernst van de fractuur.

ontdek oefeningen

Informatieve blogberichten over een gebroken vinger

Is mijn pink gebroken of gekneusd?

Is mijn pink gebroken of gekneusd? Dit is een vraag die veel voorkomt bij patiënten [...]

Werken met een gebroken pink

Een gebroken vinger (ook wel vingerfractuur genoemd) is een blessure die verschillende ongemakken met zich [...]

Welke 2 soorten spalken voor een mallet finger zijn inzetbaar

Wanneer u last heeft van een mallet finger blessure zijn er verschillende soorten spalken die [...]

Heb ik mijn pink gebroken of gekneusd?

Om de inschatting te kunnen maken of de vinger gebroken of gekneusd is kunt u kijken naar de symptomen van de vinger. Bij een gebroken vinger is er in de meeste gevallen sprake van een zwelling, gevoeligheid, vervorming en het niet altijd kunnen bewegen van de vinger. Bij een gekneusde vinger heeft u last van een pijnlijke, gezwollen vinger. De vinger is veelal rood-blauw gekleurd en de vinger doet extra pijn bij bewegen. Ook kan de functionaliteit van de vinger aangedaan zijn.

Uitsluitsel over een gebroken of gekneusde vinger

Om zeker vast te stellen of er sprake is van een gebroken of gekneusde vinger, is het verstandig om in het ziekenhuis een röntgenfoto te laten maken. Op deze manier krijgt u definitief uitsluitsel over een breuk of kneuzing. Hierop kan heet behandelplan worden afgesteld. 

Gebroken vinger knobbel

Een knobbel is één van de symptomen bij een gebroken vinger. Deze knobbel  is de zogenaamde zwelling die optreed als symptoom van een gebroken vinger. De zwelling wordt minder zichtbaar met verloop van tijd. Indien de fractuur niet behandelt wordt, dan zal de vinger pijnlijk en stijf worden. Raadzaam is om bij het signaleren van één van bovengenoemde symptomen direct contact op te nemen met een behandelaar.

Gebroken vinger oefeningen

De oefeningen bij een gebroken vinger worden ingezet door de behandelend arts. Dit gebeurt nadat u een gipsperiode of een operatie achter de rug heeft. Of de gebroken vinger behandelt wordt hangt af van de ernst van de vingerfractuur. Met deze oefeningen is het doel om de kracht steeds meer op te voeren. Op deze manier wordt de gebroken vinger versterkt en klaargemaakt voor de gebruikelijke functionaliteit, zoals u deze gewend bent van uw vinger. 

Gebroken vinger niet behandeld

Bij het signaleren van een van de signalen die duiden op een gebroken vinger, is het van belang om de vingerfractuur direct te behandelen. Indien u er voor kiest om de vinger niet te behandelen, dan kan de gebroken pink pijnlijk en stijf worden. Ook komt het voor dat de gebroken vinger dik blijft. Om van de klachten af te komen is het belangrijk om alsnog een behandeling te starten van de gebroken pink. 

Gebroken vinger vingerspalk

Tijdens de behandeling van een gebroken pink kunt u kiezen voor een vingerspalk. De vingerspalk zorgt ervoor dat de gebroken vinger geïmmobiliseerd en gestabiliseerd wordt. De spalk zorgt voor rust aan de vinger. Brace Specialist biedt diverse vingerspalken van Pro Orthic als om te ondersteunen tijdens de herstelperiode van een gebroken vinger.

Veelgestelde vragen over gebroken vinger

Wat is een gebroken vinger?

Een gebroken vinger is een breuk in de vinger, ook wel vingerfractuur genoemd. Deze breuk ontstaat doordat er mogelijk een onnatuurlijke beweging gemaakt is. Ook kan een gebroken vinger ontstaan door een ongelukje op het werk of tijdens het sporten. Door een bal op de vingers of een foute slag met een hamer.

Waar dient een vingerspalk voor?

De vingerspalk heeft als doel om de aangedane vinger rust te bieden. Deze rust wordt geboden doordat de vinger geïmmobiliseerd en gestabiliseerd wordt.

In welke situaties komt een gebroken vinger voor?

Bij sporten of werk kan een gebroken vinger worden opgelopen. Bij het werk door een fout met een hamer of zaag. Bij sporten kan een gebroken vinger voorkomen doordat bijvoorbeeld een bal hard tegen de vingers komt. Ook ongelukken met de auto kunnen leiden tot een gebroken vinger.

Is er verschil tussen een gekneusde of gebroken vinger?

De fractuur is vrijwel hetzelfde als een gekneusde vinger. Het verschil zit in de symptomen die optreden. Ook de manier van behandelen zal anders zijn.

Is een vingerspalk effectief bij de behandeling van een gebroken vinger?

Een vingerspalk helpt bij de herstelperiode van een gebroken vinger. Door de geboden rust kan de vinger rustig herstellen. Daardoor is de vingerspalk een zeer effectief hulpmiddel tijdens het herstel van een gebroken vinger.