Welke vingerspalken raadt onze fysiotherapeut aan bij een gebroken vinger?

Vingerspalken zijn bereid om de gewenste ondersteuning te verlenen aan de Mallet Finger. Ons aanbod bestaat uit passende vingerspalken die ten zeerste worden aangeraden door fysiotherapeuten. Zij hebben de juiste kennis en praktijkervaring opgedaan waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien.

12.50
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Oorspronkelijke prijs was: €18.95.Huidige prijs is: €15.95.
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
6.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe werken vingerspalken bij een gebroken vinger?

Na afloop van een operatie of een gipsperiode kan een vingerspalk u helpen bij het herstel van de gebroken vinger. Doordat de vinger wordt gestabiliseerd herstelt de gebroken vinger in de juiste, rechte houding. Na afloop heeft uw vinger weer de functionaliteit zoals u deze gewend bent.

Wanneer dient u een vingerspalk te dragen?

Om in aanmerking te komen voor een vingerspalk, moet er gekeken worden naar een aantal factoren:

  • De aard van de klacht
  • De bewegingen die u uitoefent
  • De mate van voelbare pijn.

In onderstaande tekst wordt uitgelegd wanneer een Mallet Finger vingerspalk echt iets voor jouw klachtbeeld is.

Aard van de klacht

Valt de klacht onder tijdelijk of chronisch? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk langdurig per dag te dragen (Gelieve de gehele dag te dragen). Daarbij is het verstandig om oefeningen te doen, deze oefeningen dragen bij aan het herstel van de aangedane pees.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een vingerspalk het steunmiddel die u van de juiste ondersteuning voorziet. Het beschermt en ondersteund de de pees van de pijnlijke vinger voor verdere vormen van pijn.

Mate van pijn

De vingerspalk hoort in alle gevallen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken. Denk aan pijn in de vinger door het typen op de laptop of een voorwerp stevig vastpakken. Tijdens sportactiviteiten wordt over het algemeen geadviseerd om de vinger te tapen.

Pro Orthic Joint 8

Is een vingerspalk bruikbaar in de nacht?

Een gebroken vinger kan hinderlijk zijn tijdens dagelijkse activiteiten. Daarom is het van belang om de gebroken vinger vingerspalk de gehele dag te dragen. Dit zorgt voor een rustperiode van de aangedane pees in de vinger. De spalk biedt zowel ondersteuning als bescherming en krijgt zo te tijd om te herstellen.

 Vingerspalk kopen voor een gebroken vinger

Wilt u een vingerspalk aanschaffen voor een gebroken vinger? Dan bent u bij de Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit vingerspalken die de gebroken vinger stabiliseren en op deze manier herstellen. De spalken die in ons assortiment te vinden zijn: Vingerspalk Joint 8, Pro Orthic Buddy Splint. Ook vingerspalk Digisleeve en Pro Orthic Proxi Finger Splint kunnen u helpen bij het herstel van deze blessure. Deze vingerspalken ondersteunen de gebroken vinger. U kunt de gebroken vinger vingerspalken kopen via onze webshop mét deskundig advies. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over vingerspalken bij een gebroken vinger

Waar dient een vingerspalk voor bij een gebroken vinger?

Een vingerspalk heeft een ondersteunende werking. De vinger wordt in een juiste houding gehouden om de vinger te laten herstellen.

Welke spalken kan ik gebruiken?

De vingerspalken bij Brace-specialist in het assortiment die speciaal gericht zijn op een gebroken vinger, zijn: Pro Orthic Joint 8 en Buddy Splint. Daarnaast zijn de vingerspalk Digisleeve en Pro Orthic Proxi Finger Splint ook vingerspalken die ingezet kunnen worden bij vingerfracturen..

Hoe lang dien je een vingerspalk te dragen?

De herstelperiode van een gebroken vinger duurt over het algemeen een aantal weken. Dit verschilt mogelijk per situatie.

Zijn er oefeningen voor een gebroken vinger?

Er zijn meerdere oefeningen die helpen om het herstel te bevorderen. Via onze blessurepagina kunt u oefeningen vinden die het herstel van de gebroken vinger te bevorderen.