Gebroken vinger tapen met kinesiologie tape

Een gebroken vinger kan op een natuurlijke wijze herstellen doro het tapen van de aangedane vingers. De gebroken vinger tapen het beste wat u op het moment kunt doen voor een natuurlijke behandeling. Kinesiologie tape van Tmax is een passend product wanneer dit probleem zich voordoet.

Tmax kinesiotape is 160% elastisch, maakt bewegingen soepeler en zet de tintelende vinger in de correcte positie. De aangetaste vinger hoort volgens de juiste aanpak te worden ingetapet, anders kan dit nadelig werken. Beginnend met de voorbereiding en wordt vervolgd door de tape aan te brengen.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om een gebroken vinger te tapen?

Zorg vooraf dat er goede tape aanwezig is wanneer u van plan bent om het gebroken vinger zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesiotape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en bestaat uit elastisch materiaal, waardoor de gebroken vinger beweegbaar blijft.

3 stappen voor het tapen van een gebroken vinger 

  1. Maak de vinger klaar voor het tapen, dit doet u door de handen goed te wassen met water en zeep. Vervolgens desinfecteert u de handen met alcohol, om zo ook de kleinste deeltjes te verwijderen.
  2. Tape de vingers aan elkaar vast. Zorg ervoor dat de tape niet te strak om de vingers komt te zitten. Lichte compressie is goed, teveel compressie kan leiden tot problemen zoals meer zwellingen en het afsluiten van de bloedsomloop.
  3. De vingers moeten samen nog licht kunnen bewegen, zorg daarvoor dat de tape niet te strak om de gebroken vinger zit.

Hoe werkt het tapen van een gebroken vinger?

De kinesiotape-techniek zal helpen door de beweging van de distale falanx in flexie te beperken. Als de patiënt een hamervinger heeft opgelopen, waardoor de strekpees is afgescheurd, moet deze worden behandeld in een spalk of operatief worden gerepareerd. Als de patiënt een lichte verwonding heeft opgelopen, herstellende van een behandeling in een spalk of operatie, zal de Kinesio Taping-methode nuttig zijn.

Een gebroken vinger intapen: Hoe doet u dit?

Voor iedere blessure is er een methode hoe u de tape moet aanbrengen. Zo ook bij een gebroken vinger. Kinesiologie tape en sport tape zijn de meest gebruikte tape bij gewrichtsaandoeningen. Beide zijn verschillend van elkaar en kennen een eigen methode van aanleg. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesiologie tape.

Tmax kinesiologie tape: De tape-oplossing bij een gebroken vinger

Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk aan de vinger kan worden gebracht. Zo wordt de gewrichtsblessure terug in de juiste positie gezet. Door compressie op de pols wordt verdere belasting voorkomen en zal het genezingsproces versnellen. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over tapen van een gebroken vinger

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Hoe moet ik de gebroken vinger tapen?” answer-0=”Kinseiologie tape kunt u eenvoudig aanleggen bij een gebroken vinger. Door de tape op een lichte manier om de aangedane vinger te doen, biedt u de vinger de rust die het nodig heeft.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat is het effect van een gebroken vinger tapen?” answer-1=”De gebroken vinger wordt rust geboden. Daarnaast wordt de vinger in een stabiele houding gehouden, waardoor de vinger rustig kan herstellen in de juiste houding.” image-2=”” headline-2=”h2″ question-2=”Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?” answer-2=”Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. Deze tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. ” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Hoelang moet ik de tapen gebruiken?” answer-3=”U kunt de kinesiotape tot 5 – 6 dagen dragen. Dit komt doordat de tape waterproof is en ook tijdens slapen kan worden gedragen. Na 5 á 6 dagen dient de kinesiologie tape vervangen te worden.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]