Koop een brace voor uw gekneusde pols mét deskundig advies

Heeft u een gekneusde pols opgelopen? Onze polsbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Braces

Orthoservice Manulastik polsbrace

39.95

polsbrace

Push Care Polsbrace

38.95
Merk:
Merk:

polsbrace

Push Med Polsbrace

82.95
Merk:
Merk:

polsbrace

Push Med Polsbrace Splint

68.95
Merk:
Merk:

Handbrace

BioSkin Polsbrace DP2

35.95
Merk:
Merk:

Duimbrace

BioSkin Polsbrace Boomerang

34.95
Merk:
Merk:

polsbrace

Push Sports Polsbrace Versteviger

24.95
Merk:
Merk:

Wat is een gekneusde pols

Een pols kneuzing is het pijnlijke gevolg van overbelasting, een verkeerde beweging of een door de handen opgevangen harde val. Het verschil tussen een kneuzing, verstuiking of botbreuk is in de pols vaak lastig te voelen. Ondanks de verschillende oorzaken hebben de klachten vaak dezelfde symptomen. Wel bevindt zich er een groot verschil in het herstelproces. Daarom is het belangrijk om te weten om welke klacht het nou daadwerkelijk gaat.

Carpaal tunnel syndroom

Hoe kun je een gekneusde pols behandelen?

Een gekneusde pols kun je het best behandelen door deze voldoende rust te geven om natuurlijk te herstellen. Daarnaast zorgt een ijsbehandeling voor minder zwelling en verdooft het de pijn. Wrijf ongeveer 10 minuten per keer ijs op het gebied. Houd nooit direct ijs tegen uw huid maar leg deze bijvoorbeeld op een droge handdoek om bevriezing te voorkomen. Om te voorkomen dat u verkeerde bewegingen maakt tijdens de rustperiode is het verstandig om een brace te dragen. Een brace helpt om de pols in de juiste positie te houden waardoor u ook makkelijker andere dingen kunt gaan doen. Daarnaast is het ook een optie op uw pols in te tapen. 

Waar zorgt een pols brace voor?

Een brace zorgt ervoor dat de pols van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de pezen en spieren in de pols voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen. Zonder deze rust en stabiliteit is het haast onmogelijk dat de pols hersteld. Zonder bescherming is de kans dat je je hand stoot of verkeerd beweegt en de pijn verergert erg groot. kijk hieronder voor meer informatie over braces op deze pagina om te zien welke brace voor gekneusde pols het beste past bij jouw blessure. 

Bekijk braces

Gekneusde pols intapen: is dit mogelijk?

Er zijn vele voordelen bij het intapen van je pols. Het grootste voordeel is de versnelling in het herstelproces. Door de tape wordt je pols in de juiste positie gehouden. Hierdoor kan de pols beter rusten en wordt deze minder belast. Daarnaast kun je beter doorgaan met de dagelijkse bezigheden zonder te veel bezig te zijn met je pijn. De tape zorgt voor een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt voor minder zwelling. Minder zwelling zorgt op zijn beurt weer voor minder pijn. Lees voor meer informatie en instructies de blog over “gekneusde pols intapen”.

Tape blessure

Gekneusde pols oefeningen

Oefeningen zijn erg belangrijk voor een gekneusde pols. Zo zorgen oefeningen er namelijk voor dat de spieren en pezen niet stijf worden door te veel rust. Daarnaast stimuleren de oefeningen herstel in de pols. Wil jij weten wat de beste “oefeningen voor gekneusde pols” zijn, lees hier dan verder.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over de polsblessure

Wat is een gekneusde pols?

Een gekneusde pols is het pijnlijke gevolg van overbelasting, een verkeerde beweging of een door de handen opgevangen harde val. Vaak zorgt een kneuzing voor opzwellingen veel pijn in de pols waardoor het moeilijk wordt om deze te bewegen.

Wat is de oorzaak van een gekneusde pols?

Een kneuzing ontstaat vaak bij een harde val waardoor er te veel druk komt te staan op de gewrichten. Een kneuzing kan ook ontstaan door een harde klap van bijvoorbeeld een honkbalknuppel.

Wat zijn de symptomen van een gekneusde pols?

  • Opzwelling in de pols en hand
  • Verkleuring in de huid, vaak paars of blauw
  • Pijn bij het buigen van de pols en vingers
  • Pijn bij het aanraken van de zwelling