Welke polsbraces raden onze specialisten aan bij een gekneusde pols?

Een gekneusde pols is een vervelende klacht die zonder maatregelen niet snel hersteld. Om goed te herstellen is het belangrijk dat de pols voldoende rust krijgt. Alleen met voldoende rust kunnen de spieren en pezen genezen. Het is erg lastig om niet je pols te overbelasten wanneer je klachten hebt. Je gebruikt je handen immers met bijna alle bezigheden. Hierbij helpt een brace voor de gekneusde pols dus.

41.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
89.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
74.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
26.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
40.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Welke voordelen biedt de gekneusde polsbrace aan een polsblessure?

Een brace zorgt ervoor dat de pols van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de pezen en spieren in de pols voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen. Zonder deze rust en stabiliteit is het haast onmogelijk dat de pols hersteld. Zonder bescherming is de kans dat je je hand stoot of verkeerd beweegt en de pijn verergert erg groot.

De brace moet ten eerste zorgen voor stabiliteit in de pols. Deze stabiliteit voorkomt onverwachte bewegingen die pijn veroorzaken. Ten tweede is het belangrijk dat de brace de beweging van de vingers niet belemmert. Daarnaast moet de brace ervoor zorgen dat de pols koel en droog blijft. En niet te vergeten moet de brace gemakkelijk aan te doen zijn met maar één hand. 

Wanneer is het verstandig om een brace bij een pols kneuzing te dragen?

Om te weten wanneer de gekneusde pols brace inzetbaar is bij uw blessure, wordt er gekeken naar een aantal factoren die meespelen. Hierbij kunt u denken aan de aard van de klacht, dagelijkse bewegingen en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Is het een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht is het advies om de polsbrace vele uren per dag aan te houden. Daarbij is het zaak om verkregen opdrachten van de fysiotherapeut uit te voeren. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer er pijn ontstaat bij dagelijkse of sportieve bewegingen is een brace het hulpmiddel die de juiste ondersteuning aan u kan bieden. Het beschermt de pols voor verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast zorgt de ondersteuning ervoor dat u het getroffen gewricht pijnvrij kunt bewegen.

Mate van pijn

De mate van het pijngevoel geeft aan welke brace voor uw blessure van toepassing is. De polsbrace dient in iedere situatie te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan het langdurig leunen op een bureau of herhaling van zwaar overbelastende polsbewegingen.

Push med polsbrace splint aandoen

Gekneusde polsbrace kopen

Wilt u een gekneusde polsbrace kopen? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment bestaat uit topkwaliteit braces die de kneuzing ondersteunen en herstellen. De braces voor de gewrichtsblessure worden onderverdeeld in algemeen- en sportief gebruik. Onder algemeen gebruik vallen de Push Med polsbrace en Push Med polsbrace Splint. De BioSkin polsbrace DP2 ondersteunt het carpaal tunnel syndroom tijdens het sporten. U kunt de braces voor het carpaal tunnel syndroom kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over gekneusde polsbraces

Helpt een brace bij een gekneusde pols?

Gekneusde polsbraces zorgen voor het verlichten van de pijn en ondersteuning bij de pols. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de polsbraces te wassen?

De polsbrace van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Voor de polsbraces van Push kan dit middels een wasmachine.

Uit welke materialen bestaan de polsbraces?

De CTS braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. Push braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.