Braces bij gescheurde enkelband

Heeft u een gescheurde enkelband opgelopen? Dan vind je bij de brace specialist de beste steunmiddelen! Deze verlichten de pijn bij het scheurtje in de enkel zodat handelingen in de voet makkelijker verricht kunnen worden. Kort gezegd, een waardevolle toevoeging aan de voet!

Enkelbrace

Push Med Enkelbrace

99.70
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Med Enkelbrace Aequi Flex

102.75
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Care Enkelbrace

59.60
Merk:
Merk:

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

64.95

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace 8

39.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace Kicx

68.95
Merk:
Merk:

Wat is een gescheurde enkelband?

Er lopen allerlei pezige banden door de voet. Bij een gescheurde enkelband is de voet gekanteld geweest, waardoor dit leidt tot gescheurde banden. Hierdoor ontstaat er vaak een zwelling op en onder de enkel. Vaak gaat dit ook samen met een bloeduitstorting. De grootste oorzaak voor het krijgen van een gescheurde enkelband is een flinke misstap of een val. Het gaat hierbij om onverwachte, onbeheerste bewegingen. Dit kan optreden door een ongelijk terrein of sportveld, denk hierbij aan scheefliggende tegels of ongelijk grasveld waardoor er een onbeheerste beweging zoals het door je enkel gaan optreedt. Dit heeft voor lange tijd veel invloed op dagelijkse activiteiten. Autorijden en zelfstandig lopen is met een gescheurde enkelband niet mogelijk.

verstuikte enkel

Hoe kan je een gescheurde enkelband behandelen?

Om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van een gescheurde enkelband is het belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Net na het optreden van het letsel is het belangrijk om meteen goed te koelen, zodat de grootte van de zwelling beperkt blijft. De gescheurde enkelband kan binnen zes weken genezen. In de eerste paar weken kunt u veel last of pijn hebben maar dit verdwijnt meestal ook weer na een paar weken. Om de enkel goed laten genezen is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken. Hierbij kunnen braces en tape van Tmax in combinatie met oefeningen de juiste oplossing bieden.

Bieden braces genoeg hulp bij een gescheurde enkelband?

Wanneer u een gescheurde enkelband heeft opgelopen, is het noodzaak om de enkel preventie en ondersteuning te geven. Braces voor een gescheurde enkelband kan het scheurtje van de juiste hulp voorzien. De braces zorgen voor genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Dit resulteert in pijnvermindering en sneller herstel. Hierbij zijn de Push Sports enkelbrace 8 of de andere bovenaan genoemde artikelen van toepassing. Door het gebruik hiervan kunt u uw voet blijven belasten en krijgen de enkelbanden genoeg rust om te kunnen herstellen.

Bekijk braces

Gescheurde enkelband tapen: is dit mogelijk?

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van een gescheurde enkelband kunt voorkomen of verzachten. Steunmiddel in de vorm van een brace geeft compressie en zorgt voor pijnvermindering aan de enkel. Een ander optie is om de enkel te tapen. Hier past kinesiologie tape van Tmax perfect bij. De kinesio tape geeft minder bescherming dan een brace, maar genoeg ondersteuning aan de enkel wanneer dit snel wordt verlangd. Als de keuze ligt bij het dragen van een brace of de enkel tapen, raden wij aan om een brace te dragen voor extra steun en bescherming.

Tape blessure

Welke oefeningen geven steun aan een gescheurde enkelband?

Na het oplopen van een gescheurde enkelband is het van belang om oefeningen uit te voeren. Dit is alleen mogelijk wanneer de enkel klaar is voor volledige belasting. Door het uitvoeren van oefeningen zal er geleidelijke spieropbouw plaatsvinden, zodat de enkelspieren zich versterken en minder gevoelig is voor verder blessureleed. Uiteindelijk zal de enkel met behulp van oefeningen sneller herstellen. Om erachter te komen welke oefeningen effectief zijn voor een gescheurde enkel, kunt u onze oefeningen pagina bezoeken.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over gescheurde enkelband

Wat is een gescheurde enkelband?

Er is sprake van een gescheurde enkelband wanneer de peesbanden van de enkelknobbels zijn gescheurd.

Waar dienen enkelbandbraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan de enkel. Ze stabiliseren de voet de gehele dag en verminderen daarmee de pijn van het scheurtje. Dit maakt de bewegingen van de voet stukken gemakkelijker.

Kan je met een gescheurde enkelband autorijden?

Dit is niet mogelijk. De armen en benen moeten volledig inzetbaar zijn om een auto te kunnen besturen. Met een gescheurde enkelband is dit niet het geval, waardoor autorijden niet mag.

Zijn er oefeningen voor een gescheurde enkelband?

Er zijn meerdere oefeningen die helpen om het herstel van een gescheurde enkelband te bevorderen. Via onze blessurepagina kunt u een oefenpagina vinden die het herstel van de enkelband bevorderen.