Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een gescheurde enkelband

Bij het oplopen van een gescheurde enkelband worden braces ervaren als beste ondersteuningsmiddel tijdens het herstelproces van de spierscheur. Bij de brace specialist is het aanbod opgesplitst in braces voor sportief en algemeen gebruik. Het productassortiment is samengesteld op basis van ingevingen door onze fysiotherapeuten. Zij zijn bereid om u van de juiste kennis en informatie te voorzien zodat wij u het benodigde advies kunnen geven. Zo komen we gezamenlijk tot de gescheurde enkelband brace die voor uw blessure geldt!

Hoe dragen gescheurde enkelband braces bij aan het herstel?

Bij ernstige vormen van pijn in de enkelband is het zaak om het herstelproces in goede banen te leiden. Zeker wanneer het gaat om een gescheurde enkelband is goede ondersteuning van groot belang. Braces voor een gescheurde enkelband bieden extra hulp om het herstelproces te verzachten en versnellen. Ze geven ondersteuning en bescherming in het gewricht waardoor stekende pijn in de enkel wordt verzacht. Dit resulteert in een sneller herstelproces van de enkel. Gescheurde enkelband braces die onze fysiotherapeuten aanraden zijn: Push Med enkelbrace, Push Med enkelbrace aequi flex en Push Care enkelbrace voor algemeen gebruik. Voor sportief gebruik wordt de voorkeur gegeven aan Bioskin enkelbrace Trilok, Push Sports enkelbrace 8 en Push Sports enkelbrace Kicx.

Wanneer wordt een gescheurde enkelband geadviseerd?

Er zijn een aantal factoren die aangeven of het dragen van een brace op zijn plaats is. Hieronder vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de arm worden gemaakt en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Valt de gescheurde enkelband onder tijdelijke of chronische klacht? Een gescheurde enkelband is een tijdelijke klacht op langer termijn. Dit betekent dat u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om dient te doen. Daarbij zijn oefeningen op advies van de fysiotherapeut belangrijk om op te volgen.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u ernstige of stekende pijn in de enkel voelt, is een brace het hulpmiddel die deze pijn op een natuurlijke manier verzacht. Het behoedt de enkelblessure voor verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen in het gewricht. Daarnaast maakt de brace kleine enkelbewegingen mogelijk.

Mate van pijn

Het niveau van voelbare pijn geeft de ernstigheid van de blessure aan en welke brace daarbij hoort. De gescheurde enkelband brace zal ten alle tijden gedragen worden bij activiteiten die deze pijn opwekken. Denk aan het maken van een wandeling of druk uitoefenen door op een been te staan.

Push-enkelbrace-herstel-gescheurde-enkelband

Gescheurde enkelband braces kopen

Wilt u een gescheurde enkelband brace kopen? Dan is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment braces voor gescheurde enkelband is samengesteld op advies van fysiotherapeuten. Deze hulpmiddelen ondersteunen de gescheurde enkelband in het gehele herstelproces. De braces worden onderverdeeld voor algemeen- en sportief gebruik. Voor algemeen gebruik, zijn de Push Med enkelbrace, Push Med Aqui Flex en Push Care enkelbrace van toepassing. Voor sporters zijn de BioSkin Trilok, Push Sports 8 en Push Sports Kickx geschikte ondersteuningsmiddelen. U kunt de gescheurde enkelband braces kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over gescheurde enkelband braces

Waar dienen enkelbandbraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan de enkel. Ze stabiliseren de voet de gehele dag en verminderen daarmee de pijn van het scheurtje. Dit maakt de bewegingen van de voet stukken gemakkelijker.

Zijn de gescheurde enkelband braces wasbaar?

Gescheurde enkelband braces van Bioskin zijn wasbaar met de hand in koud water. Let wel op dat je deze vervolgens laat drogen in de open lucht. Bij de gescheurde enkelband braces van Push is dit niet van toepassing.

Van welk materiaal zijn de gescheurde enkelband braces gemaakt?

De braces van Bioskin bestaan uit Lycra, Nylon Lycra, Microfleece, Velcro en Polyurethaan. Push braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.