Hoe verloopt het herstel van een gescheurde enkelband?

Om het herstel van een gescheurde enkelband spoedig te laten verlopen, is het zaak om de enkelband blessure op de juiste manier aan te pakken. Na voorval van het letsel is het belangrijk om de enkelband direct te koelen, zodat de groei van de zwelling wordt beperkt. Daarnaast zijn hulpmiddelen geschikt om de enkel goed te laten genezen. Dit is mogelijk met een Push brace die het herstel pijnvrij en spoedig bevordert. Met hulp van een enkelband brace kan de voet belasting aan en ervaren de enkelbanden genoeg rust om snel te herstellen.

Wat raadt onze fysiotherapie aan bij herstel van een gescheurde enkelband?

Binnen de brace specialist zijn er fysiotherapeuten aanwezig die de kennis en vaardigheden omtrent spierblessures al jaren beheersen. Zij beschikken over alle informatie van het vak en kunnen u voorzien van hersteladvies op de juiste manier. Ten alle tijden adviseren zij extra ondersteuning te gebruiken voor herstel van de gescheurde enkelband. Dit is mogelijk met de Push Sports Enkelbrace 8 en de Push Sports Enkelbrace Kicx.

  • Beweeg waar mogelijk, maar pak genoeg rust wanneer de pijn duidelijk voelbaar is.
  • Als de klachten aanhouden bij voetbelastende sporten, probeer dan te zwemmen of fietsen. Dit geeft minder belasting aan de voet.
  • Bouw de training geleidelijk op waarbij je van licht naar steeds zwaarder gaat trainen.
  • Maak gebruik van een brace voor ondersteuning en vermindering van pijn. Push braces zijn hier de juiste steunmiddelen voor.
  • Begin direct met koelen en geef de hiel de nodige rust. Dit verlicht de pijn en zwelling en voorkomt verder blessureleed.
  • Voer oefeningen uit om de voet- en kuitspier losser en sterker te maken.
Push-enkelbrace-herstel-gescheurde-enkelband

Wat is de herstelperiode bij een gescheurde enkelband?

Hoe lang het herstel van een gescheurde enkelband is, wordt bepaald door de ernstigheid van de pijn is en de grootte van het scheurtje in de enkelband. Bij de meeste gevallen is het herstelduur van de gescheurde enkelband gelijk aan elkaar. Begin met het nemen van rust, koel de wond met ijs en houdt de enkel omhoog. De eerste twee dagen is het daarom ook slim om de enkel niet verder te belasten. Als de enkel hierna nog steeds instabiel en zwak is, kan een bezoek aan de huisarts deze problemen wellicht oplossen. Naar alle waarschijnlijkheid komt er dan een periode van een brace, tape of zacht loopgips. De meeste personen worden vervolgens doorverwezen naar fysiotherapie en komt na 6 weken van de klachten af.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Hoe ziet het herstelproces van een gescheurde enkelband eruit?” answer-0=”Begin gelijk met het letsel te koelen, zodat de zwelling beperkt blijft. Vervolgens kunnen hulpmiddelen een toegevoegde waarde zijn om het herstelproces te versnellen. Daarnaast helpen oefeningen voor fysiek herstel van de enkel. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Hoe kan je een gescheurde enkelband voorkomen?” answer-1=”Let altijd op waar en hoe je loopt, draag platte schoenen met brede zolen, controleer bij het sporten wat voor bewegingen je moet maken en breng steunverband aan waar nodig. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]