Gescheurde enkelband tapen met kinesiologie tape

Wanneer u last heeft gescheurde enkelbanden is het intapen van uw voet en enkel een uitstekende oplossing. Tmax kinesio tape is elastisch, maakt polsbewegingen soepeler en zet deze in de juiste positie

Wanneer u uw enkelbanden verrekt kunt u deze tapen

Bij verrekking van de enkelbanden is het belangrijk om dit zorgvuldig te herstellen. Het tapen van de enkel met behulp van kinesio tape zorgt voor versteviging in de enkel, terwijl u weinig bewegingsvrijheid verliest. De enkel kan worden ingetapet bij enkelinstabiliteit, maar ook ter preventie tijdens het sporten. De tape blijft tot een week lang op de huid zitten, zelfs tijdens het douchen. Daarnaast vermindert kinesiologie tape van Tmax de pijn, draagt het bij aan het afvoeren van vocht en het verbeteren van de functie. De wijze waarop u de enkelband dient te tapen bij een verrekking geldt hetzelfde voor een gescheurde enkelband. Naast het tapen van de enkel is het beoefenen van oefeningen een belangrijke extra stap. Hoe dit in zijn werking gaat, is onderstaand te vinden.

gescheurde enkelband tapen

Hoe tape je een gescheurde enkelband met Tmax kinesiologie tape?

Bij het zelfstandig tapen van een gescheurde enkelband is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Uiteindelijk moet er een band ontstaan die loopt vanaf de voorvoet tot de ondervoet. Dit zal extra compressie en bescherming geven aan de enkelband. Hieronder vindt u welke stappen dit zijn.

4 stappen om u gescheurde enkelbanden te tapen 

  1. Breng het uiteinde van de tape over de enkelfractuur aan.
  2. Leg de tape vervolgens in tegenovergestelde richting en laat dit onder de voet doorlopen.
  3. Daarna is het belangrijk om de de tape omhoog te brengen over de enkelfractuur naar de voorkant van de voet.
  4. Laat de tape tot slot naar achteren teruglopen over de enkelfractuur door naar de achterkant van de voet richting buitenzijde.
  1.  

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om uw enkel te tapen?

Wanneer u ervoor kiest om de tape zelfstandig aan te leggen, is het zaak om de juiste tape bij de hand te hebben. Standaard tape kan in meerdere gevallen voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax staat bekend als goede tape. Het is makkelijk om zelfstandig aan te brengen en eraf te halen, waardoor huidbeschadiging niet aan de orde is. Daarnaast is Tmax kinesiologie tape gemaakt van elastisch materiaal, waardoor enkelbewegingen makkelijk uitvoerbaar zijn. De manier waarop kinesio tape wordt aangelegd, is echter een vak apart.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over gescheurde enkelband tapen

Hoe tape je een gescheurde enkelband?

Een gescheurde enkelband tape je met kinesiologie tape. De bedoeling is dat er een band in de achterkant van de voet ontstaat voor extra compressie en bescherming.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van kinesio tape verwacht.

Hoe ziet een goede voorbereiding eruit voordat je gaat tapen?

Zorg dat de voet volledig onthaard en schoon is, gebruik een geschikte schaar voor het doorknippen van tape en kies voor kinesiologie tape.