Braces bij een golferselleboog

Heeft u een golferselleboog opgelopen? Dan vind je bij de brace specialist de beste steunmiddelen! Deze verlichten de pijn elleboog zodat handelingen met de arm makkelijker verricht kunnen worden. Kort gezegd, een waardevolle toevoeging aan de arm!

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace Epi

48.30
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

BioSkin Elleboogbrace Standard Sleeve

34.50

Elleboogbrace

BioSkin Tennisarm Brace

37.50

Elleboogbrace

Push Sports Elleboogbrace

23.95
Merk:
Merk:

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog (of zoals in het latijns epicondylitis medialis) is een ontsteking of irritatie aan de pezen aan de binnenkant van de elleboog. Deze pezen zitten vast aan de buigspieren van de onderarm. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen tussen de 40 en 50.

golferselleboog

Hoe kan je een golfersarm behandelen?

Er zijn verschillende manieren om een golferselleboog te herstellen. Er zijn zowel operatieve als non-operatieve geneeswijzen. Op non-operatieve wijze ga je het herstelproces aan met behulp van oefeningen. Operatieve behandeling wordt uitgevoerd middels operatie aan de elleboog. Ongeacht de geneeswijze duurt het vaak negen maanden tot 2 jaar tot de klachten weg zijn. 

Golferselleboog brace

Het dragen van een golferselleboog brace neemt vele voordelen met zich mee. De brace zorgt ervoor dat de overbelastingsklachten minder goed gevoeld worden. Dit gebeurt doordat de brace ervoor zorgt dat de pezen de juiste houding aanhouden. Tegelijkertijd zorgt de brace er ook voor dat peesaanhechtingen worden ontlast. Kijk voor meer informatie over een golfersarm brace op de uitgebreide pagina hierover.

Bekijk braces

Golferselleboog tapen

Er zijn vele opties om een golfersarm te genezen. Een van de opties is om de onderarm in te tapen. Alhoewel het een simpele oplossing lijkt is het bewezen dat dit grote invloed kan hebben op het herstelproces. Wil je te weten komen hoe je een golferselleboog moet tapen? Lees dan nu deze pagina over golferselleboog tapen.

Tape blessure

Golferselleboog oefeningen

Om goed te herstellen van deze blessure wordt het aangeraden om bepaalde oefeningen te doen. Deze oefeningen verlichten de pijn en versterken de spieren en pezen. Belangrijk is om voor, na en tijdens elke oefening goed te rekken. Kijk ook naar onze golferselleboog oefeningen pagina om te zien hoe deze oefeningen eruit zien.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over golfersarm

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog oftewel epicondylitis medialis in het latijns is een peesblessure aan de buigspieren van de pols. Deze spieren zorgen ervoor dat je je pols en vingers kan buigen en je onderarm kan draaien.

Wat is de oorzaak van een golferselleboog

De grootste oorzaken zijn overbelasting en veroudering in je peesweefsel. Hierdoor verloopt het genezingsproces niet goed met als gevolg micro-beschadigingen in de buigpezen van de pols. Dit proces wordt tendinose genoemd.

Wat zijn symptomen bij een golferselleboog?

  • Pijn in de elleboog
  • Uitstraling naar de onderarm, pols en soms zelfs vingers.
  • Het gaat om een stekende pijn
  • Tintelend gevoel in je vingers