Koop een brace voor uw golferselleboog mét deskundig advies

Heeft u een golferselleboog opgelopen? Onze elleboogbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog (of zoals in het latijns epicondylitis medialis) is een ontsteking of irritatie aan de pezen aan de binnenkant van de elleboog. Deze pezen zitten vast aan de buigspieren van de onderarm. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen tussen de 40 en 50.

Ontdek hier wat een golferselleboog is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan bij een golferselleboog?

Het dragen van een golferselleboog brace neemt vele voordelen met zich mee. De brace zorgt ervoor dat de overbelastingsklachten minder goed gevoeld worden. Dit gebeurt doordat de brace ervoor zorgt dat de pezen de juiste houding aanhouden. Tegelijkertijd zorgt de brace er ook voor dat peesaanhechtingen worden ontlast. Kijk voor meer informatie over een golfersarm brace op de uitgebreide pagina hierover.

Bekijk brace

Hoe tape je een elleboog?

Banner-tapen-Tmax

Er zijn vele opties om een golfersarm te genezen. Een van de opties is om de onderarm in te tapen. Alhoewel het een simpele oplossing lijkt is het bewezen dat dit grote invloed kan hebben op het herstelproces. Wil je te weten komen hoe je een golferselleboog moet tapen? Lees dan nu deze pagina over golferselleboog tapen.

Tape blessure

Oefeningen voor een golferselleboog?

Banner-oefeningen

Om goed te herstellen van deze blessure wordt het aangeraden om bepaalde oefeningen te doen. Deze oefeningen verlichten de pijn en versterken de spieren en pezen. Belangrijk is om voor, na en tijdens elke oefening goed te rekken. Kijk ook naar onze golferselleboog oefeningen pagina om te zien hoe deze oefeningen eruit zien.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een golferselleboog ?

Hoe behandel je een golferselleboog op de juiste manier?

Een golferselleboog is een vervelende blessure in de elleboog en komt vaak voor bij mensen [...]

Welke elleboogbrace verlicht de pijn bij een tennisarm?

Stel, je speelt de halve finale van een lokaal tennistoernooi. Het enige wat je nog [...]

Wat kan ik doen bij een tenniselleboog?

Een tenniselleboog wordt hetzelfde gezien als een tennisarm en komen beide tot dezelfde blessure neer. Maar [...]

Van welke spier heb ik last bij een golferselleboog?

Op het moment dat u last heeft van een golferselleboog dan heeft u een ontsteking of irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de binnenkant van de elleboog. Deze pijn kan vervolgens uitstralen naar uw onderarm en pols . De klachten ontstaan met name als u de buigspieren van de pols en de hand aanspant.

Wat is het verschil tussen een golferselleboog brace en een bandage?

Een golferselleboog lijkt veel op een golfersbandage. Beide zijn effectief voor het bestrijden van een golferselleboog, echter zit er wel een verschil in de behandelwijze. Zo oefent een elleboogbandage specifiek druk uit op de peesaanhechting waardoor de krachten zullen verminderen. Een brace daarentegen zal minder specifiek druk uitoefenen op de peesaanhechting maar zorgt wel voor meer stabiliteit rondom de gehele elleboog. 

Bestaat er een golferselleboog test?

Wanneer u last heeft van uw arm en u wilt weten of het een golferselleboog is kunt u hier door middel van een test achter komen. U moet beginnen met iemand een stevige hand te geven met een licht gebogen elleboog. Vervolgens draait de u de gehele arm naar binnen tegen weerstand in. Wanneer u pijn voelt aan de binnenkant van de binnenkant en drukpijn ervaart op de binnenste elleboogknobbel dan heeft u last van een golferselleboog.

Veelgestelde vragen over golfersarm

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog oftewel epicondylitis medialis in het latijns is een peesblessure aan de buigspieren van de pols. Deze spieren zorgen ervoor dat je je pols en vingers kan buigen en je onderarm kan draaien.

Wat is de oorzaak van een golferselleboog

De grootste oorzaken zijn overbelasting en veroudering in je peesweefsel. Hierdoor verloopt het genezingsproces niet goed met als gevolg micro-beschadigingen in de buigpezen van de pols. Dit proces wordt tendinose genoemd.

Wat zijn symptomen bij een golferselleboog?

  • Pijn in de elleboog
  • Uitstraling naar de onderarm, pols en soms zelfs vingers.
  • Het gaat om een stekende pijn
  • Tintelend gevoel in je vingers