Welke brace raadt onze specialist aan bij een golferselleboog

Golferselleboog braces worden gezien als het beste hulpmiddel bij klachten rond de Golfersarm. Bij de brace specialist is het aanbod verdeeld in braces voor algemeen en sportief gebruik. Daarbij is ons productassortiment tot stand gekomen op advies van onze specialisten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij het advies op maat gegeven wordt. Zo komen wij gezamenlijk tot de golferselleboog brace die bij uw blessure past!

Waarom is een golferselleboog brace belangrijk?

Het dragen van een golferselleboog brace neemt vele voordelen met zich mee. De brace is gemaakt om de klachten van een golferselleboog tegen te gaan. Zo zorgt de brace ervoor dat de overbelastingsklachten minder goed gevoeld worden. Dit gebeurt doordat de brace ervoor zorgt dat de pezen de juiste houding aanhouden. Tegelijkertijd zorgt de brace er ook voor dat peesaanhechtingen worden ontlast. 

Hoe werkt een golferselleboog brace?

Een golferselleboog brace verdeelt de druk op de pezen geleidelijk. Hierdoor wordt de elleboog goed ondersteunt en verminderen de pijnklachten. Brace Specialist maakt onderscheid tussen braces voor normaal en voor sportief gebruik. Zo zijn de braces voor sportief gebruik gemaakt om beter om te kunnen omgaan met de toenemende stress op de pezen. Daarnaast zijn de gebruikte materialen beter bestand tegen het zweet dan de braces voor normaal gebruik.

push sports elleboogbrace om de arm

Wanneer is het verstandig om een golfersarm brace te dragen?

Er zijn een aantal factoren die bepalen of het dragen van een brace verstandig is. De aard van de klacht, bewegingen die met de arm worden gemaakt en de mate van voelbare pijn zijn de 3 belangrijkste factoren.

Aard van de klacht

Wordt de golferselleboog gezien als tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht hoort u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om te doen. Daarbij zijn oefeningen van de fysiotherapeut verstandig om op te volgen. Als er sprake is van een chronische klacht dient de brace als ondersteuningsmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer ernstige of stekende pijn wordt ervaren tijdens het bewegen is een brace het hulpmiddel die deze pijn verzacht en vervaagd. Het beschermt de tenniselleboog tegen verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen in het gewricht. Daarnaast maakt een golferselleboog brace pijnvrije bewegingen mogelijk.

Mate van pijn

Het niveau waar de pijn zich bevindt, geeft aan om welke blessure het gaat en de brace die daarbij hoort. De golfersarm brace zal ten alle tijden gedragen moeten worden bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan het maken van een golfslag of het uitwringen van een handdoek.

Veelgestelde vragen over golfersarm brace

Is de golferselleboog brace een effectief hulpmiddel?

Golferselleboog braces zorgen voor extra compressie en bescherming van de elleboog. Het maakt bewegen gemakkelijker en ondersteunt dit tegelijkertijd.

Zijn de golfersarm braces wasbaar?

De braces van Bioskin zijn wasbaar met de hand in koud water. Let wel op dat je deze vervolgens laat drogen in de open lucht. Bij de braces van Orthoservice en Push gaat dit gepaard met een wasmachine.

Van welk materiaal zijn de golfersarm braces gemaakt?

De braces van Bioskin bestaan uit Lycra, Nylon Lycra, Microfleece, Velcro en Polyurethaan. Push braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.