Hallux valgus spalken

Denkt u last te hebben van hallux valgus? Dan zijn onze nachtspalken het juiste steunmiddel voor u! De spalken brengen de beste ondersteuning aan de voet en dragen bij aan een snel herstel. Daarnaast voorkomt het verder overbelasting door de bescherming die de nachtspalken bieden. Kortom, het juiste hulpmiddel voor de teenblessure!

Teenspalk

Digisleeve Teen

4.00
Merk:
Merk:

Wat is Hallux Valgus?

Hallux valgus is een voetaandoening waarbij er sprake is van een grote teen vegroeiing. Het gevolg hiervan is dat de grote teen scheef gaat staan en er een knobbel op komt. Deze knobbel kan pijnlijk en overbelastend werken tijdens dagelijkse activiteiten. Het dragen van een brace of spalk kan uw pijnklachten daarentegen verminderen. Een operatie is noodzaak in zeer ernstige gevallen van de teenblessure.

Hallux-Valgus

Hoe kan je een hallux valgus behandelen?

Een hallux valgus behandeling kan op twee manieren verlopen. Via een niet-operatieve manier of via een operatieve manier. Bij een niet-operatieve manier kan de teen zelfstandig herstellen. Dit gaat met behulp van braces of spalken. Bij een operatieve behandeling wordt er een operatie gehouden. Dit komt alleen voor wanneer de voetaandoening zodanig ernstig is. De voorkeur gaat daarom ten alle tijden uit naar het dragen van een brace of spalk.

Hallux valgus spalken

Wanneer u last heeft van de vergroeide teen is het noodzaak om de voet preventie en ondersteuning te bieden. Hallux valgus spalken, oftewel een teenspalk, kan de hallux valgus van de juiste ondersteuning voorzien. De teenspalk zorgt voor het beperken van de knobbel in grote teen en brengt hem meer op zijn eigen plek. Dit resulteert in pijnvermindering en snel herstel. De Pro-orthic digisleeve teen en de Darco teenspalk TAS toe zijn hallux valgus braces die de blessure op de goede manier ondersteunen.

Bekijk spalken

Hallux valgus schoenen

Wanneer u symptomen heeft van een vergroeide teen is het belangrijk om de teen van de juiste ondersteuning te voorzien. Hallux valgus schoenen kunnen de vergroeide teen op weg helpen tijdens het herstelproces. De schoenen ondersteunen en beschermen de vergroeide teen in het herstelproces. Daarnaast geven zij druk op de teen waardoor deze in zijn natuurlijke positie terecht komt. De Darco Relief Dual en Darco Commodus zijn hallux valgus schoenen die de teenblessure via de juiste aanpak ondersteunen.

Bekijk schoenen

Op welke manier kunt u een teen vergroeiing tapen?

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn kunt verminderen. Het aantrekken van een brace geeft compressie en zorgt voor pijnvermindering aan de teen. Een ander optie is om de hallux valgus te tapen. Kinesiologie tape van Tmax past mooi bij deze behandeling. Het werkt minder beschermend dan een brace, maar geeft genoeg ondersteuning aan de vergroeide teen wanneer dit in snelvaart nodig is. Als de keuze ligt bij het dragen van een brace of de hallux valgus tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

tape blessure

Welke oefeningen herstellen een vergroeiing in de teen?

Wanneer je een vergroeide teen oploopt, is het verstandig om deze te behandelen met een brace of nachtspalk. Zo komt de grote teen tot rust, geeft het ondersteuning en kan het sneller herstellen. Daarbij is het goed om hallux valgus oefeningen eraan toe te voegen om het herstelproces te verbeteren. Ze versterken de vergroeide teen en rekken de spieren op waardoor hoge spanning langzamerhand afneemt. Onze fysiotherapeuten beschrijven op onze oefeningen pagina welke oefeningen u kunt uitvoeren.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over een vergroeide teen

Wat is hallux valgus?

Hallux valgus is een voetaandoening waarbij er een vergroeiing ontstaat in de grote teen.

Waar dienen braces en spalken voor?

Ze stabiliseren de voet de gehele dag en zorgen dat de grote teen terug naar zijn oude positie gaat. Dit maakt de bewegingen van de voet stukken gemakkelijker.

Hoe kun je hallux valgus behandelen?

U kunt de teenblessure niet-operatief en operatief behandelen. Bij niet-operatief neemt u rust en maakt u gebruik van oefeningen en een steunmiddel. Bij een operatieve behandeling wordt er een nachtspalk of brace aan de voet gezet.

Hoe kunt u een vergroeide teen voorkomen?

Blijf ten alle tijden controleren of er geen rare vormen in de voeten te vinden zijn. Daarnaast verkleint u de kans op een teenvergroeiing door pauzes te nemen tijdens een lange looproute en afwisselen van schoenen.

Zijn er oefeningen voor hallux valgus?

Er zijn 4 oefeningen die u kunt doen. Dit zijn: grote teen losmaken, voetzool masseren met een balletje, spreiden van de grote teen en versterken van de kleine voetspieren.