Welke spalken raadt onze fysiotherapeut aan voor hallux valgus

Teenspalken kunnen de nodige ondersteuning geven aan de hallux valgus. Bij de brace specialist bieden wij passende braces aan op advies van onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u de gewenste hulp kunnen verlenen. Zo maken wij het mogelijk om een passende spalk bij hallux valgus te adviseren.

Hoe geven hallux valgus spalken ondersteuning aan de teenblessure?

De spalken die wij momenteel voor de hallux valgus aanbieden, zijn van het merk Darco. Het is een eigen merk dat is voorzien van de materialen die van een teenspalk wordt verlangd. Daarbij heeft het advies van onze fysiotherapeuten deze twee producten tot werkelijkheid gebracht. De braces geven beide ondersteuning en bescherming aan de hallux valgus. Dit resulteert in pijnverlichting en stimuleert het herstel van de teenblessure. Kortom, alles wat je van een teenspalk verlangt!

Wanneer is een hallux valgus spalk aan de orde?

Een aantal factoren geven aan of de hallux valgus spalk van meerwaarde is.  Hierbij wordt er gekeken naar de aard van de klacht, de bewegingen die dagelijks uitvoert en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Gaat het om een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de brace gedurende de dag aan te houden. Daarbij helpt het om opdrachten van de fysiotherapeut op te volgen voor sneller herstel. Bij een chronische klacht is het de bedoeling dat de brace als steunmiddel wordt gebruikt voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u klachten ervaart bij het maken van bewegingen is een brace het juiste ondersteuningsmiddel. Het vermindert de kans op verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen in het gewricht. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om het getroffen gewricht pijnvrij te bewegen.

Mate van pijn

De mate van voelbare pijn geeft aan welke brace voor u het beste uit de verf komt. De brace hoort in ieder geval gedragen te worden in situaties die deze pijn opwekken. Denk aan irritaties aan de teen tijdens het lopen of staan met schoenen.

Teenspalk Hallux Valgus

Hallux valgus hulpmiddelen kopen

Wilt u een hallux valgus brace kopen? Dan kan de Brace Specialist u van de juiste hulpmiddelen voorzien! Ons productassortiment beschikt over braces en schoenen die hallux valgus ondersteunen en herstellen. De hallux valgus spalken die herstel van de teenblessure bevorderen, zijn de Darco TAS Toe teenspalk en de Digisleeve teen. De reli-dual en commodes zijn schoenen die speciaal ontworpen zijn voor hallux valgus. U kunt de hallux valgus braces kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over hallux valgus spalken

Waar dienen de spalken bij hallux valgus voor?

Hallux valgus spalken zorgen voor het verlichten van de pijn rondom de teen. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de teenspalk te wassen?

De teenspalk van Darco is wasbaar tot 30 graden Celsius.

Uit welke materialen bestaan de teenspalken?

De teenspalken bestaan uit zacht, huidvriendelijk materiaal waardoor de teen pijnvrije ondersteuning krijgt.