4 Hallux valgus oefeningen mét gratis deskundig advies

Bent u opzoek naar geschikte hallux valgus oefeningen voor herstel? Bij Brace Specialist bieden wij u hallux valgus oefeningen aan met gratis deskundig advies vanuit specialisten.

Hallux valgus oefeningen bevorderen het herstelproces. Daarbij kunnen teenspalken en kinesiotape extra ondersteuning bieden tijdens de oefeningen.

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden. 

Raadpleeg voor de juiste mate van het uitoefenen van de oefeningen altijd uw behandelaar, zodat u niet overbelast.

Welke oefeningen helpen bij een vergroeide teen?

Bij een hallux valgus zijn er meerdere oefeningen die het herstelproces versnellen. Deze oefeningen worden ingedeeld op basis van licht tot zware spierbelasting.

Lichte oefeningen komen voor in het begin van het herstelproces. Middelmatige oefeningen zijn inzetbaar naarmate de voortgang van het herstel positief verloopt. Zware oefeningen worden uitgevoerd wanneer het herstel van de teen zich in de eindfase bevindt.

oefening 1: Lichte oefening, hallux valgus in de beginfase

1. Pak een balletje en plaats het onderaan je voet.

2. Rol met het balletje van je hak naar je tenen.

3. Je kan deze oefening zo vaak herhalen als je wilt.

bal rollen onder voet

oefening 2: Midden oefening, hallux valgus in de middenfase

1. Pak een handdoek en leg die voor uw voeten neer.

2. Probeer de handdoek met uw tenen naar u toe te trekken.

3. Ook dit kunt u zo vaak doen als gewenst.

oefening 3: Zware oefening, trainen hallux valgus

1. Plaats aan beide voeten een elastiek langs de grote teen.

2. Breng de voeten vervolgens zo ver mogelijk uit elkaar.

3. Houd deze positie 5 seconden vast.

4. Herhaal dit 15 keer. Als dit makkelijk gaat dan kan je proberen om het een aantal seconden langer vol te houden.

Oefening 4: Mobiel maken van de Hallux valgus na de operatie.

  1. Neem de voet vast tussen duim en wijsvinger, ter hoogte van het langwerpig botstuk onder de grote teen.
  2. Met de andere hand doe je hetzelfde voor de teen ernaast.
  3. Maak traag een masserende beweging op en neer, net onder de grote teen.

Meer ondersteuning nodig met een brace?

Heeft u behoefte aan betere ondersteuning tijdens uw dagelijkse bezigheden? Wilt u uw pijnklachten verminderen door het gebruik van een teenspalk?

Onze specialisten raden u de volgende teenspalk aan wanneer klachten niet afnemen na het uitvoeren van oefeningen.

Teenspalk Darco TAS Toe

Teenspalk Hallux Valgus

€18.95

Dé teenspalk voor uw teenproblematiek!
Geschikt voor: Hallux Valgus
Aangeraden voor: Algemeen gebruik

Meer informatie

Wanneer zijn oefeningen voor een teen vergroeiing inzetbaar?

Hallux valgus oefeningen kunnen na een bepaald punt van het herstelproces worden uitgevoerd. Dit is wanneer de teenblessure zware belasting aankan. Begin met een opbouw van geleidelijke belasting op de teen. Op deze wijze raakt de hallux valgus na een verloop van tijd gewend aan de druk die op de spier wordt gegeven.

Daarbij is een warming-up effectief om voor de oefening uit te voeren. Ga tot slot langs bij een fysiotherapeut. Fysiotherapie helpt u met de juiste uitvoering van oefeningen bij een vergroeide teen.

Maak de voet klaar voor belasting met een hallux valgus massage

Het is belangrijk om hallux valgus oefeningen uit te voeren voor herstel, maar wel met een goede voorbereiding. De voetspieren warm houden maakt hier onderdeel van uit. Daar heeft een hallux valgus massage veel baat bij.

Met behulp van de massagebal kunt u een hallux valgus massage zonder problemen uitvoeren. Dit maakt de voetspieren warm en klaar voor belasting.

Geschikte oefeningen na hallux valgus operatie

Wilt u weten welke hallux valgus oefeningen geschikt zijn voor herstel? Bij Brace Specialist geven wij u de mogelijkheid om de juiste oefeningen na een hallux valgus operatie te volgen.

Hallux valgus oefeningen verbeteren en versnellen het herstelproces. De spierspanning op de vergroeide teen wordt verlicht terwijl de spier zich tegelijkertijd verder oprekt en versterkt.

Kortom, de ideale oefeningen na een hallux valgus operatie. Braces en kinesiotape bieden extra ondersteuning en preventie aan de hiel tijdens het herstelproces.

Hoe kan je een hallux valgus voorkomen?

Een hallux valgus is een vergroeide teen die zich veelal voordoet in situaties waarbij deze een verkeerde positie aanhoudt. Dit kan mede komen door het dragen van verkeerde schoenen.

Een hallux valgus voorkomen is mogelijk wanneer er speciale hallux valgus schoenen worden gedragen. De tenen hebben alle ruimte om in het verlengde van het middenvoetsbeentje te staan. De hallux valgus schoenen zijn vlak, soepel en houdt de voet in de gewenste positie.