Koop een brace voor uw hamstringblessure mét deskundig advies

Denkt u een hamstringblessure te hebben opgelopen? Onze bovenbeen braces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat is een hamstringblessure?

Wat is een hamstringblessure nou precies? Er zijn 2 vormen van hamstringblessures die u kunt oplopen, namelijk een verrekking of een scheurtje. De hamstring bestaat uit drie spieren, wat betekent dat de verrekking of scheur zich in een van die spieren bevindt. Dit gebeurt vaak tijdens het aanzetten van een sprint of het inzetten van een tackle.

Ontdek hier wat een hamstring blessure is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan de hamstring?

Hamstringblessure

Braces verlichten de pijn en geven ondersteuning aan de hamstringblessure. De topkwaliteit braces van BioSkin beschikken over functionaliteiten die van een steunmiddel wordt verwacht. Het geeft compressie aan de hamstring, waardoor de bloedsomloop zal verbeteren. Ook zorgt de compressie ervoor dat zwellingen en/of ontstekingen sneller weg zullen gaan

Bekijk brace

Hoe tape je een hamstringblessure?

Banner-tapen-Tmax

Voor extra ondersteuning in het herstelproces is de hamstring tapen een optie naast het dragen van een brace. Kinesiologie tape van Tmax is hier uitermate geschikt voor. De kinesiotape geeft extra compressie aan de lies en draagt bij een versnelt herstelproces.

Tape blessure

Oefeningen voor de hamstring?

Banner-oefeningen

Oefeningen zijn erg van belang voor het herstellen van een hamstringblessure. Met het uitvoeren van de oefeningen is het belangrijk dat je de spieren rekt en sterker maakt. Zo wordt de kans op herhaling van de blessure kleiner en de kans op een spoedig herstel groter. Het is daarbij wel belangrijk dat je de pijngrens niet overschrijdt

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een hamstringblessure 

Wat is de beste manier om een hamstringblessure te behandelen?

Aan de achterkant van uw bovenbeen zit een spiergroep van 3 spieren die samen de [...]

Veelgestelde vragen over hamstringblessures

Wat is een hamstringblessure?

Een hamstringblessure is een klacht die vaak terugkomt in de voetbalwereld. Dit kan van een verrekking tot een spierscheur gaan.

Welke hamstringblessures kunt u oplopen?

De meest voorkomende hamstringblessures is een verrekking of een scheur in de hamstring.

Hoe wordt een hamstringblessure behandeld?

Stop direct met sporten en koel de hamstring met een doek eroverheen. Belast de hamstring zo min mogelijk, maak daarbij gebruik van hulpmiddelen als tape en braces voor extra ondersteuning. Bezoek tot slot een fysiotherapeut en laat het nader controleren.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de hamstring?

Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina.

Hoe tape je een hamstringblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.