Koop een brace voor uw hamstringblessure mét deskundig advies

Denkt u een hamstringblessure te hebben opgelopen? Onze bovenbeen braces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Bovenbeenbrace

BioSkin Compressiemiddel Thighskin with Cinch strap

57.95
Merk:
Merk:

Bovenbeenbrace

BioSkin Compressiebroek Ultima

95.95
Merk:
Merk:

Bovenbeenbrace

BioSkin bovenbeenbrace Thighskin

40.95
Merk:
Merk:

Wat is een hamstringblessure?

Wat is een hamstringblessure nou precies? Er zijn 2 vormen van hamstringblessures die u kunt oplopen, namelijk een verrekking of een scheurtje. De hamstring bestaat uit drie spieren, wat betekent dat de verrekking of scheur zich in een van die spieren bevindt. Dit gebeurt vaak tijdens het aanzetten van een sprint of het inzetten van een tackle.

Hamstring

Hoe kan je een hamstringblessure behandelen?

Het is belangrijk dat de hamstring meteen gekoeld wordt met ijs. Doe wel een handdoekje om het ijs, anders verbrand je de huid. Daarnaast is het belangrijk om je been omhoog te houden en je hamstring niet veel te belasten. Na verloop van tijd kun je aan de slag gaan met een fysiotherapeut. Die zorgt ervoor dat de spieren weer op kracht komen doormiddel van oefeningen. Ook een brace is een enorme aanrader bij de behandeling van de hamstringblessure. Door de compressie die de brace geeft, zal de blessure ook sneller over gaan.

Braces voor een hamstringblessure

Braces verlichten de pijn en geven ondersteuning aan de hamstringblessure. De topkwaliteit braces van BioSkin beschikken over functionaliteiten die van een steunmiddel wordt verwacht. Het geeft compressie aan de hamstring, waardoor de bloedsomloop zal verbeteren. Ook zorgt de compressie ervoor dat zwellingen en/of ontstekingen sneller weg zullen gaan. Vandaar dat hamstring braces geschikt zijn voor revalidatie en/of het verbeteren van sportprestaties.

Bekijk braces

Hamstring tapen bij een blessure?

Voor extra ondersteuning in het herstelproces is de hamstring tapen een optie naast het dragen van een brace. Kinesiologie tape van Tmax is hier uitermate geschikt voor. De kinesiotape geeft extra compressie aan de lies en draagt bij een versnelt herstelproces. De 160% elasticiteit maakt de tape maximaal uitrekbaar en de acryl lijm voorkomt huidirritaties of uitslag. Daarbij is de Tmax tape makkelijk draagbaar voor dagelijkse activiteiten.

Tape blessure

Oefeningen voor een hamstringblessure

Oefeningen zijn erg van belang voor het herstellen van een hamstringblessure. Met het uitvoeren van de oefeningen is het belangrijk dat je de spieren rekt en sterker maakt. Zo wordt de kans op herhaling van de blessure kleiner en de kans op een spoedig herstel groter. Het is daarbij wel belangrijk dat je de pijngrens niet overschrijdt. Dit kan leiden tot een vertraging in het revalidatieproces. Benieuwd welke hamstring oefeningen u kunt uitvoeren voor herstel? Bekijk dan de oefenpagina voor meer informatie.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over hamstringblessures

Wat is een hamstringblessure?

Een hamstringblessure is een klacht die vaak terugkomt in de voetbalwereld. Dit kan van een verrekking tot een spierscheur gaan.

Welke hamstringblessures kunt u oplopen?

De meest voorkomende hamstringblessures is een verrekking of een scheur in de hamstring.

Hoe wordt een hamstringblessure behandeld?

Stop direct met sporten en koel de hamstring met een doek eroverheen. Belast de hamstring zo min mogelijk, maak daarbij gebruik van hulpmiddelen als tape en braces voor extra ondersteuning. Bezoek tot slot een fysiotherapeut en laat het nader controleren.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de hamstring?

Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina.

Hoe tape je een hamstringblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.