Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan bij een hamstringblessure?

Braces kunnen belangrijk zijn bij herstel van een hamstringblessure. De brace zorgt namelijk voor compressie en stevigheid. Dit zorgt voor een versnelling in het herstelproces en verkleint de kans dat u dezelfde blessure oploopt. De braces op Brace Specialist zijn samengesteld door specialisten die beschikken over de juiste kennis en vaardigheid. Zo kunnen wij u van de beste hulp voorzien en samen komen tot een brace die voor uw blessure van toepassing is.

Hoe helpt een hamstring brace bij de blessure?

De braces die wij verkopen voor de hamstring zijn van de merk Bioskin. Dit A-merk levert topkwaliteit braces die zijn gemaakt van het beste materiaal. De braces geven ondersteuning en bescherming aan de hamstring. Dit resulteert in een sneller herstelproces en maakt de kans op herhaling van de blessure kleiner. De braces zijn gemaakt van licht, absorberend materiaal. Zo blijft de huid ten alle tijden droog en koel.

Wanneer is een hamstring brace van toepassing?

Er worden naar verschillende factoren gekeken of een brace van toepassing is. Zo wordt er gekeken naar de aard van de klacht, uitoefenen van bewegingen en de mate van pijn.

Aard van de blessure

Is er sprake van een chronische klacht of een tijdelijke klacht? Wanneer er sprake is van een tijdelijke klacht is het de bedoeling dat de brace dagelijks worden gedragen. Het is belangrijk dat u de adviezen van de fysiotherapeut opvolgt. Bij chronische klachten is het de bedoeling dat de brace wordt gedragen als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer het pijn doet om bepaalde bewegingen te maken raden wij aan om een brace aan te schaffen. Deze brace kan de pijn namelijk verlichten bij het maken van de bewegingen. Zo worden ook de zwellingen en het gevoel van instabiliteit minder.

Mate van pijn

De mate van pijn die voelbaar is in de hamstring is ook een factor die meespeelt. Wanneer dit erg veel pijn doet raden wij ook aan om de brace te dragen. Deze kan de pijn namelijk erg verlichten. Het lopen kan bijvoorbeeld erg pijn doen en een brace kan hierbij helpen.

Hamstring brace kopen

Wilt u een hamstring brace kopen? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment is samengesteld door professionals dat bestaat uit topkwaliteit braces. Voor een hamstringblessure zijn drie BioSkin braces beschikbaar die het gewricht de juiste ondersteuning en bescherming bieden. De compresssiebroek van BioSkin ondersteunen de hamstring ten alle tijden wanneer het gedragen wordt, of dit nu thuis is of tijdens het sporten. Het steunmiddel kunt u onder andere inzetten bij revalidatie of ondersteuning van sportprestaties. U kunt de hamstring brace kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over hamstring braces

Helpt een brace bij hamstringblessures?

Hamstring braces verlichten de pijn en bieden ondersteuning aan de hamstring. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de braces te wassen?

De compressiebroeken en bovenbeenbrace van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik.

Uit welke materialen bestaan de braces van BioSkin?

Braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro.