Hamstring tapen met kinesiologietape

Wanneer u geblesseerd bent aan de hamstring, kan tape naast een brace zorgen voor extra bescherming en compressie aan de hamstring. Door de tape op de hamstring te brengen, zal de extra compressie voor een betere bloedsomloop in de hamstring zorgen.

Een hamstringblessure dient u volgens de juiste instructies te tapen. De instructievideo van John Gibbens licht deze techniek verder uit.

De juiste voorbereiding om de lies te tapen

Voordat u zelf de hamstring wilt tapen, is het belangrijk dat u een aantal stappen onderneemt voordat u begint met tapen. U moet ten eerste zorgen dat u het deel wat getapet wordt onthaard. Ook moet u zorgen voor een goede schaar om de lies te tapen. De tape heeft als doel om de pijn de verlichten en herstelproces beter te laten lopen. De tape blijft 5 tot 7 dagen zitten, is 160% elastisch en is waterbestendig.

meniscusblessure intapen

3 stappen voor het tapen van de liesblessure 

Wanneer u zelf de hamstring wilt gaan tapen, moet u een aantal stappen doorlopen. Deze worden hieronder beschreven.

  1. Plak een stuk tape van de buitenkant van de knie. Naar het midden van het bovenbeen. Deze moet net onder de bil eindigen.
  2. Plak dan een klein stukje tape over het andere stuk tape heen. Op de foto is te zien hoe de tape geplaatst moet worden.
  3. Plak uiteindelijk nog een ander klein stuk tape over het eerst stuk tape. Op de foto is te zien hoe de tape geplaatst moet worden.

Welke kinesiotape is geschikt voor het tapen van een hamstring? 

Wanneer u de tape zelf wilt aanleggen, is het erg belangrijk dat u goede tape gebruikt. Standaard tape kan eerder voor huidbeschadiging zorgen. De tape die onze specialisten adviseren is de kinesiologie tape van Tmax. Dit is een verder ontwikkelde versie van de sport tape. De tape is gemakkelijk aan te leggen en is gemaakt van elastisch materiaal. Hierdoor krijgt de hamstring compressie en is het beweegbaar.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over de hamstring tapen

Hoe tape je een hamstringblessure?

Breng een lange strook tape aan de buitenkant van de knie. Vervolgens pak je twee korte stroken en leg je deze over het lange stuk tape in een kruisvorm.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Welke voordelen biedt kinesiologie tape van Tmax?

Kinesiologie tape van Tmax is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. Daarnaast bestaat het voor 96% uit katoen, wat voor een betere doorbloeding zorgt en het acryl lijm voorkomt huidbeschadiging.