Wat is een hamstringblessure?

Een hamstringblessure gebeurt meestal acuut. De hamstrings zijn een groep van 3 spieren aan de achterkant van je bovenbeen. De taak van de hamstrings is om de heup te strekken en de knie te buigen. De hamstringspier scheurt wanneer er plotseling een krachtige druk op de hamstring komt. Een brace kan het herstelproces van een gescheurde hamstring bevorderen.

Een hamstring brace kan het revalidatieproces van deze blessure flink bevorderen. De hulpmiddelen geven ondersteuning en bescherming aan de hamstring. Dit zorgt voor pijnvermindering en voorkomt verdere overbelasting aan het gewricht.

Hoe ontstaat een hamstringblessure?

Een hamstringscheur ontstaat wanneer er plotseling veel kracht komt op de hamstring. Dit kan bijvoorbeeld bij het aanzetten van een sprint. Opeens ontstaat er een hevige steek in de achterkant van het bovenbeen. Maar ook bij een sliding, hoge trap of spagaat kunt u uw hamstringspier scheuren. Een slechte warming-up, te snelle opbouw van de training of een slechte looptechniek zijn ook oorzaken waar een hamstringblessure vaak terugkomt. Om dit te voorkomen kunt u de hamstring versterken doormiddel van oefeningen of ondersteunen met een brace of tape.

Welke symptomen doen zich voor bij een hamstringblessure?

Bij een scheur in de hamstring ontstaat er een acute, hevige pijn in de achterkant van het bovenbeen. Ook is de kans groot dat de achterkant van het bovenbeen verandert van kleur. Er wordt pijn gevoeld in de hamstring bij het (hard)lopen of bij het buigen van de knie. Ook zal er krachtverlies plaatsvinden in de hamstring.

Andere symptomen zijn:

  • Krachtverlies
  • Samenspanning en krampgevoel
  • Pijnklachten tijdens het zitten
  • Druk op de ruptuur is pijnlijk
  • Pijn bij rekken
  • Pijn bij kniebuigingen
Hamstring blessures Brace Specialist

Hoe verloopt een hamstring behandeling

Het is belangrijk dat de hamstring weer sterker wordt gemaakt tijdens het herstel van een hamstringblessure. Dit kan gedaan worden door middel van oefeningen. Het is belangrijk dat de oefeningen langzaam opgebouwd worden. Een brace of Tmax tape kan helpen met het uitvoeren van deze oefeningen.

Brace bij hamstringblessure

Een brace kan enorm helpen tijdens het herstel van een hamstringblessure. De brace geeft compressie en ondersteunt de hamstring. Hierdoor kan er meer belasting aan en sneller gesport worden.

Bekijk braces

Hamstring tapen

Naast een brace kan ook tape helpen bij het herstel van een hamstringblessure. De tape verlicht de pijn in de hamstring en geeft ook versteviging aan het gewricht. Tmax kinesiologie tape worden ten zeerste aangeraden door onze specialisten.

Tape blessure

Oefeningen bij een hamstring ruptuur

Oefeningen zijn erg belangrijk bij het herstel van deze blessure. De hamstring moet namelijk weer sterker gemaakt worden, zodat er sneller gesport kan worden. Een brace en/of tape kunnen helpen met het uitvoeren van deze oefeningen.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen bij een hamstringblessure

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Wat is een hamstringblessure?” answer-0=”Een hamstringblessure is in de meeste gevallen een acuut letsel waar een scheurtje ontstaat.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Hoe ontstaat een hamstring ruptuur?” answer-1=”Er wordt vaak een verkeerde beweging gemaakt bij het wenden en keren, bij het sprinten of wanneer er een trappende beweging wordt gemaakt.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Wat zijn de symptomen van de gewrichtsblessure?” answer-2=”Veelvoorkomende symptomen zijn onder andere pijn en instabiliteit bij kniebuigingen in combinatie met samenspanning en krampgevoel.” image-2=”” headline-3=”h3″ question-3=”Hoe verloopt de behandeling van een hamstringblessure?” answer-3=”Koel de hamstring meteen en neem voldoende rust. Tijdens het herstelproces wordt aangeraden om een hamstring brace te dragen. Daarnaast zorgen Tmax tape en oefeningen voor versnelling in het herstel.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]