Nachtspalk hielspoor

Heeft u last van hielklachten die in verband staan met een hielspoor? Dan zijn onze nachtspalken het juiste steunmiddel voor u! Nachtspalk hielspoor zorgt voor de juiste ondersteuning en het herstel van de hielblessure. Daarnaast voorkomt het verder letsel aan de hiel door de bescherming van de nachtspalk. Kortom, de beste oplossing voor een hielspoor!

-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

39.95 23.95
Merk:
Merk:
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

64.95

Wat is hielspoor?

Overbelasting, stress aan de hiel of de aanhechtende pezen zijn oorzaken van een hielspoor. De symptomen van hielspoor zijn voornamelijk pijn en stijfheid onder de hiel. Deze pijn verschijnt meestal bij lang staan of lopen in de ochtend. Dit komt omdat de zenuwen van een ruststand direct in beweging worden gebracht. Na een tijd gelopen te hebben, zullen de zenuwen gewend raken aan de beweging en zal de pijn afnemen. De grootste risicogroep is tussen de 40 en de 60 jaar oud. Ook is gebleken dat vrouwen relatief vaker last hebben van een hielblessure dan mannen. Sporters en mensen met een staand beroep behoren ook tot de risicogroep.

Hielspoor

Hoe kan je een hielspoor behandelen?

Hielspoor kan op verschillende manieren worden behandeld. Rekoefeningen, voldoende rust nemen en dragen van goede schoenen kunnen in sommige gevallen de klachten afnemen. Een ander hulpmiddel dat snel en effectief werkt, is een nachtspalk. Een nachtspalk is een zeer effectief hulpmiddel bij klachten als hielspoor en achillespees. De nachtspalk dient gedurende de nacht te worden gedragen, zodat er in de ochtend weinig tot geen klachten worden ervaren. Tijdens het dragen van een nachtspalk wordt het been gestabiliseerd in normale positie. Zo hoeven de zenuwen niet te wennen aan beweging in de ochtend en dus geen pijnklachten veroorzaken. De behandeling van hielspoor kan wel tot vier maanden duren. Het dragen van een nachtspalk hielspoor zal het herstelproces versnellen en pijnklachten afnemen.

Welke nachtspalken bieden hulp aan de hiel?

Wilt u een nachtspalk hielspoor kopen? Dan voorzien wij u van het beste aanbod! Wanneer de voorkeur ligt bij een nachtspalk, zijn de Pro-orthic hielspoor en de BioSkin nachtspalk de juiste producten voor u. De nachtspalken van BioSkin zijn hier van hoger kwaliteit voorzien. Voor een nachtspalk met iets meer comfort is de Pro-orthic hielspoor comfort het product waar je naar opzoek bent. Vindt u steun met een compressie sok voldoende, dan doet de Pro-orthic nachtspalk soft het juiste werk voor u. U kunt de nachtspalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Bekijk spalken

Hoe tape je een hielblessure?

Wanneer u nog geen gebruik maakt van een nachtspalk of brace, is ondersteuning doormiddel van tape het beste steunmiddel voor de hiel. Het doel van de voet intapen is dat de peesplaat niet te ver opgerekt wordt. Ook zorgt het ervoor dat het peesweefsel gestimuleerd wordt, waardoor de blessure sneller over zal gaan. Kinesiologie tape van Tmax geeft enige compressie aan de voet en met name de hiel, waardoor deze in de gewenste positie gaat staan.

Tape blessure

Welke oefeningen hebben baat bij een hielspoor?

Oefeningen voor een hielspoor zorgen dat het herstelproces zich versnelt. Ze verminderen de spierspanning op de hiel en laten de spier tegelijkertijd verder oprekken en versterken. Dit effect zal uiteindelijk leiden tot het voorkomen van verder blessureleed. Wanneer u teveel pijn ervaart bij oefeningen wordt er aangeraden om vroegtijdig te stoppen. Om gepaste oefeningen uit te voeren kunt u onze oefeningen pagina bezoeken, aangeraden door fysiotherapeuten.

ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over de hielblessure

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een peesblessure waarbij de peesplaat aan het hielbeen overbelast of ontstoken is.

Waar dient nachtspalk hielspoor voor?

De nachtspalken zorgen voor effectiviteit en ondersteuning voor de hiel. Ze zorgen voor stabilisatie en wakker houden van de zenuwen.

In welke situaties komt hielspoor snel voor?

Bij sporten of beroepen waarbij je lang staat of instensief loopt. Denk aan een gymleraar of een restaurant bediende.

Is er verschil tussen een hielspoor en een peesplaatontsteking?

De blessures lijken op elkaar maar zijn net iets anders. Een peesplaatontsteking bevindt zich in een sterke pees onder de voetzool. Een hielspoor bevindt zich in een pees dat vastzit aan het hielbeen.

Is een hielspoor sok even effectief als een hielspoor nachtspalk?

Een hielspoor is een effectief steunmiddel maar een nachtspalk geeft nog meer steun. Een hielspoor sok is fijn te gebruiken wanneer je ondersteuning krijgt en bewegelijk wil blijven. Met een nachtspalk is dit moeilijker, maar krijg je maximale ondersteuning voor terug.