Koop een nachtspalk voor uw hielspoor mét deskundig advies

Heeft u last van hielklachten die in verband staan met een hielspoor? Onze nachtspalken kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

23.95
Merk:
Merk:
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

64.95

Wat is hielspoor?

Overbelasting, stress aan de hiel of de aanhechtende pezen zijn oorzaken van een hielspoor. De symptomen van hielspoor zijn voornamelijk pijn en stijfheid onder de hiel. Deze pijn verschijnt meestal bij lang staan of lopen in de ochtend. Dit komt omdat de zenuwen van een ruststand direct in beweging worden gebracht. Na een tijd gelopen te hebben, zullen de zenuwen gewend raken aan de beweging en zal de pijn afnemen. De grootste risicogroep is tussen de 40 en de 60 jaar oud. Ook is gebleken dat vrouwen relatief vaker last hebben van een hielblessure dan mannen. Sporters en mensen met een staand beroep behoren ook tot de risicogroep.

Hielspoor

Hoe kan je een hielspoor behandelen?

Hielspoor kan op verschillende manieren worden behandeld. Rekoefeningen, voldoende rust nemen en dragen van goede schoenen kunnen in sommige gevallen de klachten afnemen. Een ander hulpmiddel dat snel en effectief werkt, is een nachtspalk. Een nachtspalk is een zeer effectief hulpmiddel bij klachten als hielspoor en achillespees. De nachtspalk dient gedurende de nacht te worden gedragen, zodat er in de ochtend weinig tot geen klachten worden ervaren. Tijdens het dragen van een nachtspalk wordt het been gestabiliseerd in normale positie. Zo hoeven de zenuwen niet te wennen aan beweging in de ochtend en dus geen pijnklachten veroorzaken. De behandeling van hielspoor kan wel tot vier maanden duren. Het dragen van een nachtspalk hielspoor zal het herstelproces versnellen en pijnklachten afnemen.

Welke nachtspalken bieden hulp aan de hiel?

Wilt u een nachtspalk hielspoor kopen? Dan voorzien wij u van het beste aanbod! Wanneer de voorkeur ligt bij een nachtspalk, zijn de Pro-orthic hielspoor en de BioSkin nachtspalk de juiste producten voor u. De nachtspalken van BioSkin zijn hier van hoger kwaliteit voorzien. Voor een nachtspalk met iets meer comfort is de Pro-orthic hielspoor comfort het product waar je naar opzoek bent. Vindt u steun met een compressie sok voldoende, dan doet de Pro-orthic nachtspalk soft het juiste werk voor u. U kunt de nachtspalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Bekijk spalken

Hoe tape je een hielblessure?

Wanneer u nog geen gebruik maakt van een nachtspalk of brace, is ondersteuning doormiddel van tape het beste steunmiddel voor de hiel. Het doel van de voet intapen is dat de peesplaat niet te ver opgerekt wordt. Ook zorgt het ervoor dat het peesweefsel gestimuleerd wordt, waardoor de blessure sneller over zal gaan. Kinesiologie tape van Tmax geeft enige compressie aan de voet en met name de hiel, waardoor deze in de gewenste positie gaat staan.

Tape blessure

Welke oefeningen hebben baat bij een hielspoor?

Oefeningen voor een hielspoor zorgen dat het herstelproces zich versnelt. Ze verminderen de spierspanning op de hiel en laten de spier tegelijkertijd verder oprekken en versterken. Dit effect zal uiteindelijk leiden tot het voorkomen van verder blessureleed. Wanneer u teveel pijn ervaart bij oefeningen wordt er aangeraden om vroegtijdig te stoppen. Om gepaste oefeningen uit te voeren kunt u onze oefeningen pagina bezoeken, aangeraden door fysiotherapeuten.

ontdek oefeningen

Wanneer is een hielspoor operatie aan de orde?

Op het moment dat oefeningen en andere hulpmiddelen bijvoorbeeld; inlegzolen, massage of een hielspoor sok niet werken, kan dit voor u de oplossing zijn. Echter kan deze operatie ingrijpend zijn. Bij deze operatie kunt u kiezen uit een aantal keuzes; de lange kuitspier wordt ingesneden, verkalking wordt verwijdert van de aanhechting of plantaire fasciotomie. U wordt aangeraden om vervolgens 2 maanden een nachtspalk te dragen, en het herstelproces duurt minimaal 3 tot 4 maanden.

Wanneer kies ik voor een hielspoor injectie?

Naast een operatie kunt u kiezen voor een hielspoor injectie. Bij deze behandeling krijgt u een bijschierhormoon (cortisonen) toegediend door middel van een pijnlijke injectie. Op het moment dat u deze injectie heeft genomen zijn de reacties verschillend. Sommigen ervaren vrijwel direct een verlichting van de pijn, echter ervaren anderen soms helemaal niks. De injectie heeft echter nog een ander nadeel. Het kan namelijk het peesweefsel aantasten waardoor de pees verzwakt.

Hielspoor en werken: hoe doe ik dit?

Het is belangrijk om in overleg met uw fysiotherapeut te bepalen wanneer werken voor u mogelijk is. Dit is met name afhankelijk van de ernst van de pijn in uw hiel en de mate van belasting die u op uw werk verricht. Het is goed om te blijven bewegen met de juiste belasting. Luister daarbij goed naar uw eigen lichaam. U voelt zelf aan wanneer u pijn heeft en waar de grens ligt. Ga naar andere sporten of werkzaamheden kijken waar u geen pijnklachten bij ervaart.

Wat is de psychische oorzaak van hielspoor?

Hielspoor heeft een aantal verschillende oorzaken. De peesplaat verbindt het heilbot met de voorvoet en op deze plek kan een ontsteking voorkomen. Stress kan een oorzaak zijn van een ontsteking op deze plaats (hielspoor). Onder invloed van hormonen heeft het lichaam namelijk meer kans op de ontsteking in de voet. Daarom wordt er ook vaak een hielspoor massage als behandeling gegeven. Bij deze behandeling wordt de stress uit uw ontsteking gehaald waardoor het sneller kan genezen.

Hoe voorkom je een pijnlijke hiel?

Wanneer u last heeft van pijn in hiel bij het opstaan, of kort na het sporten kunt u last krijgen van een overbelasting. Het is belangrijk om deze klachten niet onbehandeld te laten. U kunt het voorkomen dat de blessure erger wordt door schoenen te kiezen die prettig zitten en van goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te blijven bewegen, maar niet te lang in een staande of lopende beweging.

Wat is het effect van een hielspoor sok?

U kunt naast het gebruik van schoenen ook gebruik maken van een hielspoor sok. Hierbij is de mate van rek individueel instelbaar en eenvoudig aan te leggen. Het zorgt voor een oprekking van de hiel en houdt de peesplaat in een gedwongen positie. De Pro-Orthic nachtspalk soft is hier een voorbeeld van. Deze nachtspalk is gemaakt van een zacht neopreen materiaal die onopmerkelijk aanvoelt tijdens het slapen.

Wat is het effect van hielspoor zooltjes?

Een andere oplossing voor het behandelen van hielspoor is het gebruik van hielspoor zooltjes. Deze zooltjes geven extra demping aan de hiel wat zorgt voor een vermindering van de pijnklachten.  Het is hierbij belangrijk dat u deze in uw verschillende schoenen wisselt tijdens het alle dagelijkse bezigheden. Daarom dient u schoenen te gebruiken waarvan de zool wisselbaar is.

Hoe kan ik hielspoor genezen?

Hielspoor genezen kan op een makkelijke wijze mits u snel reageert op uw hielklachten. Het is daarom belangrijk lichte klachten in uw hiel niet te onderschatten. Wanneer de hiel nog niet lang ontstoken of overbelast is kunt u dit al snel zelf behandelen door middel van voldoende rust in combinatie met de juiste oefeningen. Als de pijnklachten dan niet verminderen kunt u een behandeling overwegen bij uw fysiotherapeut. Deze kan in samenspraak met u de nodige oefeningen of zooltjes bespreken.

Moet je rusten met hielspoor?

Op het moment dat u last heeft van hielspoor is het belangrijk om genoeg rust te nemen. Wanneer u voldoende rust neemt kan de peesplaat herstellen waardoor de pijnklachten geleidelijk zullen afnemen. U moet daarnaast wel het probleem oplossen wat hielspoor heeft veroorzaakt. Dit is vaak op te lossen met het wisselen van schoenen. Een nachtspalk wordt daarbij ook aangeraden, dit lost de pijn van uw voet s’ ochtends bij het opstaan op.

Wat is hielspoor vergruizen?

Door middel van krachtige elektromagnetische of mechanische impulsen die op de peesplaat worden gericht, ontstaat straling die zorgt voor vergruizing van de kalkafzetting. Hierdoor zult u een betere doorbloeding ervaren waardoor de hielspoor in uw voet sneller en met minder pijn zal herstellen. Deze therapie wordt Shockwave therapie genoemd.

Veelgestelde vragen over de hielblessure

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een peesblessure waarbij de peesplaat aan het hielbeen overbelast of ontstoken is.

Waar dient nachtspalk hielspoor voor?

De nachtspalken zorgen voor effectiviteit en ondersteuning voor de hiel. Ze zorgen voor stabilisatie en wakker houden van de zenuwen.

In welke situaties komt hielspoor snel voor?

Bij sporten of beroepen waarbij je lang staat of instensief loopt. Denk aan een gymleraar of een restaurant bediende.

Is er verschil tussen een hielspoor en een peesplaatontsteking?

De blessures lijken op elkaar maar zijn net iets anders. Een peesplaatontsteking bevindt zich in een sterke pees onder de voetzool. Een hielspoor bevindt zich in een pees dat vastzit aan het hielbeen.

Is een hielspoor sok even effectief als een hielspoor nachtspalk?

Een hielspoor is een effectief steunmiddel maar een nachtspalk geeft nog meer steun. Een hielspoor sok is fijn te gebruiken wanneer je ondersteuning krijgt en bewegelijk wil blijven. Met een nachtspalk is dit moeilijker, maar krijg je maximale ondersteuning voor terug.