Welke spalken raadt onze fysiotherapeut aan voor hielspoor

(Nacht)spalken staan in teken om de hielspoor van gewenste ondersteuning te voorzien. Bij de brace specialist bieden wij diverse spalken aan met bijbehorend advies van onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u de beste hulp kunnen garanderen. Zo streven wij naar een passend advies van een spalk bij de betreffende hielblessure.

Hoe zorgen hielspoor spalken voor ondersteuning bij de hielblessure?

Wanneer er ernstige vormen van een hielspoor worden ervaren, is het zaak dat het herstelproces spoedig en pijnvrij verloopt. De spalken die momenteel voor de hielspoor verkrijgbaar zijn, bestaan uit verschillende merken en modellen. Een nachtspalk die hoog staat aangeschreven, is van het merk BioSkin. Het A-merk bestaat uit de beste materialen en uit zich in de vorm van nieuwe toevoegingen bovenop de standaard functies. De spalken geven allen ondersteuning en bescherming aan de hiel. Dit resulteert in pijnverlichting en stimuleert het herstel van de hielspoor. Echter is er een verschil in nachtspalken en spalken die overdag worden gedragen. Nachtspalken geven compressie aan de hiel tijdens de nachtrust, zodat er geen pijn voelbaar is tijdens het opstaan. Spalken die overdag gedragen worden geven deze compressie gedurende de dag waar veel activiteit plaatsvindt.

Hielspoor sok 

Een hielspoor sok is vergelijkbaar met een nachtspalk. Het is een zachte vorm van een spalk die zeer geschikt is tijdens een hielspoor behandeling. Ook kan de hielspoor sok klachten verminderen bij een peesplaatontsteking. De Pro-Orthic nachtspalk soft is hier een voorbeeld van. Deze nachtspalk is gemaakt van een zacht neopreen materiaal die onopmerkelijk aanvoelt tijdens het slapen. De mate van rek kan individueel worden ingesteld. De nachtspalk soft is eenvoudig aan te leggen en werkt als het ideale hulpmiddel voor verlichting van pijn bij hielspoor en peesplaatontsteking.

Wanneer worden hielspoor spalken aangeraden?

Een aantal factoren maken een definitief besluit voor het dragen van een spalk. Hier wordt de aard van de klacht, de bewegingen die u uitvoert en de mate van voelbare pijn in meegenomen.

Aard van de klacht

Is een tijdelijke of chronische klacht hier van toepassing? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk vele uren per dag te dragen. Daarbij is het belangrijk om opdrachten van de fysiotherapeut op te volgen. Bij een chronische klacht wordt de spalk gezien als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een spalk het hulpmiddel die u van de juiste ondersteuning kan voorzien. Het behoedt de hiel voor overige vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast wordt de gewenste ondersteuning aan het gewricht gegeven zodat deze pijnvrij kan bewegen.

Mate van pijn

Aan de hand van hoeveel pijn er voelbaar is, kan er gekeken worden welke spalk precies voor u is geschikt. De spalk dient ten alle tijden te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn aankaarten. Denk aan irritaties in de hiel tijdens het lopen of staan.

Pro-orthic soft nachtspalk zijkant

Nachtspalk hielspoor ervaringen bij onze kopers

Bij de brace specialist staat de klant centraal. Daarom vinden wij de nachtspalk hielspoor ervaringen bij onze klanten erg belangrijk. Op deze manier kunnen wij achterhalen wat de klant als positief ervaart en waar nog verbeterpunten liggen. Naast de functionele waarde van de nachtspalk hielspoor, voegt het een extra waarde toe voor de klant. De compressie in de hiel zorgt voor het wakker houden van de zenuwen in de hiel. Dit zorgt voor een dag zonder pijn of moeite tijdens het lopen. Daarnaast versnelt een nachtspalk hielspoor het herstelproces van de hiel en geeft extra bescherming. Onze klanten kunnen deze nachtspalk hielspoor ervaringen positief met u delen!

Hielspoor nachtspalken kopen

Wilt u een nachtspalk hielspoor kopen? Dan voorzien wij u van het beste aanbod! Wanneer de voorkeur ligt bij een nachtspalk, zijn de Pro-orthic hielspoor en de BioSkin nachtspalk de juiste producten voor u. De nachtspalken van BioSkin zijn hier van hoger kwaliteit voorzien. Voor een nachtspalk met iets meer comfort is de Pro-orthic hielspoor comfort het product waar je naar opzoek bent. Vindt u steun met een compressie sok voldoende, dan doet de Pro-orthic nachtspalk soft het juiste werk voor u. U kunt de nachtspalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over hielspoor spalken

Waar dienen de spalken bij een hielspoor voor?

De hielspoor nachtspalken zorgen voor het verlichten van de pijn bij de hiel. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de spalken te wassen?

De Trilok enkelbrace en nachtspalk van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Voor de overige nachtspalken geldt dit helaas niet.

Uit welke materialen bestaan de spalken?

De spalken van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. De hielspoor nachtspalken van Pro-orthic bevatten het materiaal foam en lycra. De Pro-orthic nachtspalk soft is gemaakt van neopreen.