Braces bij een Jumpers Knee

Heeft u last van een springersknie en bent u toe aan sporten zonder klachten? Dan vind je bij de brace specialist de beste oplossing in de vorm van steunmiddelen! 

Patellabrace

BioSkin patellabrace Q Baby Tendon Strap

38.95
Merk:
Merk:

Patellabrace

Push Med Patellabrace

39.95
Merk:
Merk:

Patellabrace

Push Sports Patellabrace

24.95
Merk:
Merk:

Wat is een Jumpers Knee?

Een springersknie (Jumpers Knee) is een blessure die u oploopt door te veel belasting aan uw knie. Het is een peesaanhechtingprobleem aan de onderzijde van de knieschijf en komt veel voor bij sporten als springsport, volleybal en basketbal. Tussen het scheenbeen en de knieschijf zit de pees van de bovenbeenspier die de knieschijf op zijn plaats houdt bij beweging. Deze pees kan geïrriteerd raken door overbelasting. Omdat deze blessure vaak bij mensen ontstaat door veel te springen, wordt het een springersknie (Jumpers Knee) genoemd.

springknie

Hoe kan ik een springersknie behandelen?

De behandeling van een Jumpers knee is een langzaam proces waarbij vaak een langdurige actieve revalidatie nodig is van enkele maanden. Om zo goed mogelijk te herstellen van springersknie is het daarom belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Bij een Jumpers knee is het soms niet verstandig om volledig rust te nemen. Volledige rust kan leiden tot afzwakking van de spiergroep, waardoor in de toekomst meer pijnklachten kunnen ontstaan. Soms is het daarom aan te raden om niet tijdelijk te stoppen met sporten, maar alleen de belasting van de knie te verminderen.

Welke brace kan ik gebruiken voor een springersknie?

Wanneer u een springersknie heeft opgelopen, is het noodzaak om de knie ondersteuning te geven bij het bewegen. Patellabraces voor een springersknie moeten de knie van de juiste hulp voorzien. De braces zorgen voor genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Dit resulteert in pijnvermindering en sneller herstel. Door het gebruik hiervan kunt u uw knie blijven belasten en krijgt de pees genoeg rust om te kunnen herstellen van overbelasting.

Bekijk Braces

Hoe kan ik een springersknie (Jumpers Knee) tapen?

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van een springersknie kunt voorkomen of verzachten. Het gebruik van tape kan helpen om de klachten te verminderen als je van plan bent om te gaan belasten. Hiervoor wordt tegenwoordig steeds vaker cure tape of kinesiotape voor gebruikt. Dat is een gekleurde tape die niet alleen ondersteunt en de pijn vermindert, maar die ook zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Hierdoor kunt u sneller weer oefeningen uitvoeren met uw kniepijn.

Ontdek tape

Welke oefeningen helpen bij het herstel van een springersknie?

Na het oplopen van een springersknie is het van belang om oefeningen uit te voeren. Echter is het net zo belangrijk om te weten wanneer u meer rust moet pakken. Om ervoor te zorgen dat de pees in uw knie optimaal herstelt hebben we voor u een aantal oefeningen opgesteld om de knie rustig aan weer te trainen. Het is belangrijk dat wanneer u pijn voelt, u meteen stopt met de oefeningen.

Bekijk oefeningen