Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een Jumpers Knee?

Bij het oplopen van een springersknie worden braces ervaren als het beste ondersteuningsmiddel tijdens het herstelproces. Het productassortiment is samengesteld op basis van ingevingen door onze fysiotherapeuten. Zij zijn bereid om u van de juiste kennis en informatie te voorzien zodat wij u het benodigde advies kunnen geven op het gebied van herstel en gebruik. Zo komen we gezamenlijk tot de patellabrace die voor uw blessure geldt!

43.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe dragen patellabraces bij aan het herstel van een springersknie?

Bij een hoge mate van pijn in de patellapees is het belangrijk om het herstelproces in goede banen te leiden. Braces voor een springersknie bieden extra hulp om het herstelproces te verzachten en versnellen. Ze geven ondersteuning en bescherming in het kniegewricht waardoor de overbelaste pees meer rust krijgt. Dit resulteert in een sneller herstelproces en snellere belasting. Patellabraces die onze fysiotherapeuten aanraden zijn de Push Med Patellabrace voor algemeen gebruik. Voor sportief gebruik wordt de voorkeur gegeven aan de Bioskin Baby Tendon Strap en de Push Sports Patellabrace.

Wanneer wordt een patellabrace geadviseerd?

Er zijn een aantal factoren die aangeven of het dragen van een brace op zijn plaats is. Hier vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de arm worden gemaakt en de mate van voelbare pijn onder. Overleg daarnaast met uw fysiotherapeut of het voor u ook noodzakelijk is om een brace te gebruiken.

Aard van de klacht

Valt de peesontsteking in de schouder onder een tijdelijke of chronische klacht? Dit kan beide, namelijk door te weinig rust en te veel overbelasting kan het een langdurige blessure worden. Echter met de juiste behandelwijze duurt de blessure niet lang. Dit betekent dat u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om dient te doen. Daarbij zijn oefeningen op advies van de fysiotherapeut belangrijk om op te volgen.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn in uw knie voelt, is een brace het hulpmiddel die deze pijn op een natuurlijke manier verzacht. Het behoedt de schouder voor verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen in het gewricht. Daarnaast maakt de brace minimale schouderbewegingen mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om de schouder te tapen.

Mate van pijn

Aanpassen van de training of tijdelijk onderbreken van uw huidige training wordt aangeraden. Een vervangende sport die de klachten niet uitlokt, bijvoorbeeld het trainen zonder springen en sprinten of trainen van het bovenlichaam, kan een prettige (tijdelijke) oplossing zijn.

Push sports patella brace in actie

Een patellabrace kopen voor uw Jumpers Knee?

Wilt u een patellabrace kopen? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment patellabraces is samengesteld op advies van fysiotherapeuten. Deze hulpmiddelen ondersteunen de overbelaste pees in de patella in het gehele herstelproces. De braces worden onderverdeeld onder algemeen- en sportief gebruik. Voor algemeen gebruik is de Push Med Patellabrace van toepassing. Voor sporters zijn de Bioskin Baby Tendon Strap en Push Sports Patellabrace de geschikte ondersteuningsmiddelen. U kunt de patellabraces kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over patellabraces voor een springersknie

Waar dienen patellabraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan het kniegewricht. Ze stabiliseren de patella de gehele dag en verminderen daarmee de pijn van de ontsteking. Dit maakt de bewegingen van de knie stukken gemakkelijker.

Zijn de patellabraces wasbaar?

Patellabraces zijn wasbaar en kunt u zonder problemen wassen op maximaal 30 graden Celsius in de wasmachine op het fijne wasprogramma of middels handwas. Voor een zo lang mogelijke levensduur is het echter wel van belang om de brace na gebruik eerst te laten drogen voordat u deze weer opbergt.

Van welk materiaal zijn de patellabraces gemaakt?

De braces van Push bestaat uit Sympress en is Neopreen- en latexvrij