2 oefeningen die helpen bij een beter herstel van een springersknie?

Het uitvoeren van Jumpers Knee oefeningen kan een positieve impact hebben op het herstelproces van de sportblessure. Wanneer de oefeningen teveel pijn oproepen, is het verstandig om hier vroegtijdig mee te stoppen. Deze situatie doet zich regelmatig voor, vandaar dat de brace specialist de juiste ondersteuning wil bieden tijdens herstel. Dit doen we door de beste braces en kinesiologie tape voor u ter beschikking te stellen. Zowel braces als de tape bieden ondersteuning en preventie aan de springersknie.

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden. 

Raadpleeg voor de juiste mate van het uitoefenen van de oefeningen altijd uw behandelaar, zodat u niet overbelast.

Wanneer zijn oefeningen effectief bij een springersknie?

Het is erg belangrijk de oefeningen technisch goed uit te voeren, soms is hiervoor fysiotherapeutische aansturing en begeleiding bij nodig. Het is belangrijk om te weten dat de oefeningen in het begin de herkenbare pijn vaak provoceren. Als er een duidelijke verbetering is in de klachten en ochtendstijfheid kan er een begin worden gemaakt met sportherstel. Hierbij hoeven de klachten niet volledig verdwenen te zijn. Wanneer de klachten meer dan 3 maanden lang aanhouden, is de verwachting dat de oefeningen pas na 4-6 weken zorgen voor klachtenvermindering. Voor volledig sportherstel dient minimaal 6 weken te worden uitgetrokken.

Rekoefeningen

  1. Zorg ervoor dat u het been gestrekt houdt, en met de rol in de knieholte steun geeft aan de knie.
  2. Houdt vervolgens bij het strekken van het been de voet naar boven gericht. Dit voor de optimale spanning in uw been.
  3. Doe dit 30 seconde lang, en leg vervolgens het been rustig terug op de grond.
  4. Herhaal deze oefeningen minstens 5 keer

Excentrische oefeningen

Dit zijn de beste oefeningen die u kunt doen voor het herstel van uw knie. Deze oefening verbetert de kracht en coördinatie in de quadriceps spier. Doe deze oefening vaker op een dag. Hoe vaker, hoe beter.

  1. Ga op het been staan waar de blessure zich voordoet en zak licht door de knie.
  2. Probeer 30 seconden te blijven staan zonder steun.
  3. Doe dit vervolgens 3 keer.
  4. Als dit zonder problemen gaat probeer dan op de tenen te gaan staan en te balanceren.

 

Welke oefeningen bevorderen herstel van een knieblessure?

Het is belangrijk om de oefeningen en activiteiten weer rustig op te bouwen. Dit kan door middel van gerichte krachttraining van de been- en bilspieren. Ook excentrische oefeningen en krachttraining ten behoeve van de rompstabiliteit zijn belangrijk. De oefentherapie hoeft niet geheel pijnvrij te zijn, wel moeten eventuele opgewekte klachten na 24 uur weer weggetrokken zijn. De pijn mag ook niet elke training toenemen. De oefeningen moeten wel gedaan worden tot alle klachten volledig zijn verdwenen. Het dragen van een brace kan een versnelt effect hebben op het herstel van de blessure bekijk onze knie brace.