Een Jumpers Knee tapen met kinesiologie tape

Bij een springersknie is extra compressie met kinesiotape een goede toevoeging naast een kniebrace en veel rust. Door een springersknie in te tapen wordt het huidig letsel ondersteunt en beschermt het de knie voor verdere blessures in de toekomst. Daarnaast zorgt de extra compressie voor een versnelde herstelperiode van de blessure. Kinesiologie tape van Tmax verzekert de gewenste compressie aan de kniepees, zodat deze met meer rust kan genezen. Hierdoor kunt u rustig aan door gaan met het bewegen van de knie.

Wanneer u een Jumpers Knee heeft kunt u deze tapen

Bij een jumpersknee is het belangrijk om dit zorgvuldig te herstellen. Het tapen van de knie met behulp van kinesio tape zorgt voor versteviging in de knie, terwijl u weinig bewegingsvrijheid verliest. De knie kan worden ingetapet bij knie-instabiliteit, maar ook ter preventie tijdens het sporten. De tape blijft tot een week lang op de huid zitten, zelfs tijdens het douchen. Daarnaast vermindert kinesiologie tape van Tmax de pijn, draagt het bij aan het afvoeren van vocht en het verbeteren van de functie. De wijze waarop u de patellapees dient te tapen bij een verrekking geldt hetzelfde voor een springersknie. Hoe dit in zijn werking gaat, is onderstaand te vinden.

Jumpers-Knee

5 stappen voor het tapen van een springersknie

Bij het zelfstandig tapen van een springersknie is het belangrijk om een aantal stappen te volgen zodat u de blessure op de juiste manier een behandeling geeft. Zeker bij heftige klachten als een springersknie kan dit de klacht alleen maar erger maken. Een tape kan namelijk op verschillende manieren en spieren aangebracht worden. Hieronder vindt u welke stappen de Brace Specialist u aanraadt om te volgen:

  1. De patiënt zit of ligt met een gebogen knie tegenover de therapeut.
  2. De basis van de Y-tape wordt zonder rek ongeveer halverwege de quadriceps femoris gefixeerd.
  3. Vervolgens wordt de tape met lichte rek in de richting van de patella aangelegd, waarbij de splitsing rondom de patellarand wordt aangebracht en eindigt samen zonder rek op de patellapees.
  4. Voor aanvullende stabiliteit en functieverbetering wordt een tweede Y-tape aangelegd.
  5. De basis wordt op de tuberositas (het knobbelachtige bot onder de knieschijf van het bovenste gedeelte van het onderbeen) aangelegd en de twee stroken volgen lateraal en mediaal de patellarand.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om uw springersknie in te tapen?

Wanneer u ervoor kiest om de tape zelfstandig aan te leggen, is het verstandig om de juiste tape bij de hand te hebben. Standaard tape kan in meerdere gevallen voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax staat bekend als goede tape. Het is makkelijk om zelfstandig aan te brengen en eraf te halen, waardoor huidbeschadiging niet aan de orde is. Daarnaast is Tmax kinesiologie tape gemaakt van elastisch materiaal, waardoor kniebewegingen makkelijk uitvoerbaar zijn. De manier waarop kinesio tape wordt aangelegd, is echter niet altijd meteen goed.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over een Jumpers Knee tapen

Hoe tape je een Jumpers Knee?

Een Jumpers Knee tape je met kinesiologie tape. De bedoeling is dat er een band in Y-vorm wordt aangebracht vanaf de voorkant van de knie (patella), doorlopend naar boven de knie.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van een tape mag verwachten.

Hoe ziet een goede voorbereiding eruit voordat je gaat tapen?

Zorg ervoor dat de knie volledig onthaard en schoon is, gebruik een geschikte schaar voor het doorknippen van tape en kies voor kinesiologie tape. Daarnaast is het verstandig om iemand anders te laten tapen, zodat de tape op de juiste plek zit.