Braces bij klapvoet

Heeft u een klapvoet opgelopen? Dan vind je bij de brace specialist de beste steunmiddelen! Deze verlichten de pijn in voet zodat handelingen zoals lopen makkelijker verricht kunnen worden. Kort gezegd, een waardevolle toevoeging aan de voet!

Wat is een klapvoet?

Een klapvoet is een blessure in de voet die ervoor zorgt dat je je voet niet meer goed of helemaal niet meer kunt optillen. Dit zorgt voor een hoop complicaties. Zo loopt iemand met een klapvoet dus mank en kan hij niet meer goed sporten. Een klapvoet kan op verschillende manieren worden veroorzaakt. Vaak komt het door te lang en te vaak in een verkeerde houding te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hurken of met je benen over elkaar zitten.

Ontdek hier wat een klapvoet is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

klapvoet blessure

Welke brace bied hulp aan bij een klapvoet?

Accessoire Orthoservice Affix klapvoet brace

Een brace zorgt ervoor dat de voet van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de zenuwen, pezen en spieren in de onderbeen voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen.

Bekijk braces

Hoe tape je een voetblessure?

Banner-tapen-Tmax

Er zijn vele voordelen bij het intapen van je voet. Het grootste voordeel is de versnelling in het herstelproces. Door de tape wordt je voet in de juiste positie gehouden. Hierdoor kan de voet beter rusten en wordt deze minder belast.

Tape blessure

Oefeningen voor een klapvoet?

Banner-oefeningen

Er zijn vele voordelen bij het intapen van je voet. Het grootste voordeel is de versnelling in het herstelproces. Door de tape wordt je voet in de juiste positie gehouden. Hierdoor kan de voet beter rusten en wordt deze minder belast.

Ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een klapvoet

Welke enkelbrace is het meest geschikt tijdens het hardlopen?

Het dragen van een brace kan ervoor zorgen dat de impact van het hardlopen wordt [...]

Welke enkelbrace verlicht de pijn van een enkelblessure tijdens het voetbal?

Een enkelverzwikking, gescheurde enkelband of verstuikte enkel komt regelmatig voor tijdens voetballen. Zo zijn 17% [...]

Welke enkelbrace geeft ondersteuning bij BMX?

Stel je voor, je komt terug van langdurig blessureleed en wil gelijk terugkeren op de [...]

Veelgestelde vragen over de voetblessure

Wat zijn de klachten van een klapvoet?

Door een klapvoet wordt alles waarbij je je voeten gebruikt moeilijker gemaakt. Je loopt mank, sporten wordt moeilijker en je hebt minder balans.

Hoelang duurt het voor een klapvoet hersteld?

Met de juiste aanpak is een klapvoet meestal binnen 2 tot 3 maanden hersteld, echter kan het ook nooit genezen. In beide gevallen is fysiotherapie in combinatie een brace de beste oplossing.

Wat zijn de symptomen van een klapvoet?

  • Mank lopen
  • Geen tot weinig gevoel in de onderbeen en voet
  • Tinteling in de tenen
  • Weinig beheersing over je voet en enkel