Brace voor klapvoet

Een klapvoet is een vervelende klacht die zonder maatregelen niet snel hersteld. Om goed te herstellen is het belangrijk dat de voet voldoende rust krijgt. Alleen met voldoende rust kunnen de zenuwen, spieren en pezen genezen. Het is erg lastig om je voet niet te overbelasten wanneer je klachten hebt. Je gebruikt je voeten immers met bijna alle bezigheden. Een brace dragen is de beste oplossing voor dit probleem.

Hoe fungeren klapvoet braces als steunmiddel?

Bij een klapvoet kun je je voet niet of nauwelijks optillen. Hierdoor gaat je voet omlaag hangen wat als heel belemmerend kan worden ervaren. Een klapvoet brace zorgt ervoor dat je voet in een rechte positie wordt gehouden. De braces zijn te dragen in combinatie met schoenen door het slimme design. Door de ondersteuning wordt de voet minder belast en zal deze meer tijd krijgen om goed te kunnen herstellen.

Wanneer is het verstandig om een klapvoet brace te dragen?

Er zijn een aantal factoren die bepalen of het dragen van een brace op zijn plaats is. Hieronder vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de voet worden gemaakt en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Wordt de klapvoet gezien als tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht hoort u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om te doen. Daarbij zijn oefeningen van de fysiotherapeut verstandig om op te volgen. Als er sprake is van een chronische klacht dient de brace als ondersteuningsmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer ernstige of stekende pijn wordt ervaren tijdens het bewegen is een brace het hulpmiddel die deze pijn verzacht en vervaagd. Het beschermt de voet tegen verdere vormen van instabiliteit en pijn. Daarnaast maakt een klapvoet brace pijnvrije bewegingen mogelijk.

Mate van pijn

Het niveau waar de pijn zich bevindt, geeft aan om welke blessure het gaat en de brace die daarbij hoort. De klapvoet brace zal ten alle tijden gedragen moeten worden bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan sporten, autorijden, fietsen of iets anders waar je normaal gesproken je voet vaak voor moet buigen.

Klapvoet brace

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Klapvoet” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over de voetblessure

Zijn er oefeningen die helpen bij een klapvoet?

Er zijn veel oefeningen die kunnen helpen bij een klapvoet omdat deze de kracht en controle in de voet en enkel herstellen. Probeer niet te forceren tijdens en oefeningen en neem voldoende rust.

Wat zijn de klachten van een klapvoet?

Door een klapvoet wordt alles waarbij je je voeten gebruikt moeilijker gemaakt. Je loopt mank, sporten wordt moeilijker en je hebt minder balans.

Wat zijn de symptomen van een klapvoet?

  • Mank lopen
  • Geen tot weinig gevoel in de onderbeen en voet
  • Tinteling in de tenen
  • Weinig beheersing over je voet en enkel