Klapvoet tapen

Een verstuikte enkel tapen wordt vaak gedaan, maar waarom wordt dit eigenlijk gedaan en wat zijn de voordelen ervan?

Waarom zou je een klapvoet tapen?

Er zijn verschillende redenen om je enkel in te tapen wanneer deze verstuikt is. Een verstuikte enkel is erg instabiel en geeft weinig steun. Tape zorgt ervoor dat deze ontbrekende steun deels aangevuld wordt. Daarnaast zorgt het weer voor stabiliteit in de enkel. Houd er rekening mee dat je een verstuikte enkel pas kunt tapen wanneer de zwelling is verdwenen. Zorg er ook voor dat het gebied waar de tape komt onthaard is zodat de tape beter vasthoudt. Het is vrij lastig om zelf je enkel in te tapen, laat dit daarom door een fysiotherapeut doen. Wil je het toch zelf proberen lees dan hieronder hoe dat moet.

Hoe moet je een klapvoet tapen?

Zet je voet je voorvoet op een stoel en je voet 90 graden in verhouding tot je been. Doe een stuk tape onder je voet door, plak de tape aan de binnenkant van je enkel 5 centimeter boven het enkelbot. Doe de andere kant van de tape diagonaal over je voet heen, naar de binnenkant van je enkel. Nu hetzelfde maar dan de andere kant op. Doe dus een stuk tape onder je voet door en doe het nou aan de buitenkant 5 centimeter boven het enkelbot plakken. Doe de andere kant diagonaal over je voet heen, naar de buitenkant van je enkel. Plak ten slotte nog een stuk tape onder de onderkant van de voet door. Die samen uitkomt onderaan het scheenbeen. Druk alle tape altijd goed aan.

Verstuikte enkel tapen

Gebruik onze Tmax tape voor het beste resultaat.

Onze tape onderscheidt zich van andere merken doordat onze tape waterdicht is en tegelijkertijd de beademing van de huid doorlaat. Dit komt vooral bij deze behandeling erg van pas. Dit komt omdat tape normaal rond de voet los gaat zitten door zweet wat dus niet het geval is bij onze waterdichte tape. De kinesiologie tape van Tmax bestaat voor 96% uit katoen, wat zorgt voor verbetering van bloed-, vocht- en lymfecirculatie. De tape is tot wel 160% elastisch uittrekbaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Klapvoetl” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over de voetblessure

Zijn er oefeningen die helpen bij een klapvoet?

Er zijn veel oefeningen die kunnen helpen bij een klapvoet omdat deze de kracht en controle in de voet en enkel herstellen. Probeer niet te forceren tijdens en oefeningen en neem voldoende rust.

Helpt een brace bij een klapvoet?

Een brace helpt de klapvoet om voldoende rust te krijgen. Deze rust is belangrijk om goed te kunnen herstellen. Zo wordt de druk bij de zenuwen verminderd en krijgen de spieren meer tijd om te herstellen na oefeningen.

Wat zijn de symptomen van een klapvoet?

  • Mank lopen
  • Geen tot weinig gevoel in de onderbeen en voet
  • Tinteling in de tenen
  • Weinig beheersing over je voet en enkel