Braces voor kruisbandblessure

Denkt u last te hebben van een kruisbandblessure? Dan kunt u bij de Brace Specialist het geschikte hulpmiddel vinden voor uw blessure! De kniebraces van BioSkin en Push bieden het gewenste resultaat in de vorm van bescherming en compressie. Dit verzacht de pijn in de kruisband waardoor het herstelproces wordt versneld. Kortom, een waardevol steunmiddel voor de het kniegewricht!

Wat is een kruisbandblessure?

Bij een voorste of achterste kruisbandblessure ontstaat er een scheur of oprekking in het kniegewricht. Wanneer de kruisband gescheurd of opgerekt is, vallen er functies in het been weg. De knie kan onstabiel aanvoelen waardoor u er zo nu en dan doorheen kan zakken. Kenmerk bij een gescheurde kruisband is dat u een knappend geluid in de knie voelt.

Kruisband

Hoe kan je een kruisbandblessure behandelen?

Bij een knieblessure is het erg belangrijk dat u naar de fysiotherapeut gaan en laat vaststellen welke blessure u hebt opgelopen. Bij een gescheurde kruisband kan de revalidatietijd namelijk oplopen tot een jaar, dat komt omdat de knie een operatie moet ondergaan. Het is belangrijk dat u na de blessure zorgt dat het vocht zo snel mogelijk uit de knie gaat, zo kan de operatie namelijk sneller plaatsvinden. Na de operatie moet het been sterker en stabieler gemaakt worden. Meestal kunt u dan tussen 9-12 maanden weer beginnen met sporten.

Braces voor een kruisbandblessure

Kniebraces zijn veelgebruikte hulpmiddelen tijdens het revalidatieproces van een kruisbandblessure. De braces zijn licht van gewicht en gemaakt van flexibel materiaal, waardoor beweging mogelijk is tijdens het dragen. De compressie zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor de zwelling sneller weg zal gaan en de revalidatie sneller verloopt. Dit maakt de kniebraces geschikt voor revalidatie en/of sportprestaties.

Bekijk braces

Kruisband tapen bij een blessure

De kruisband tapen kan naast een brace helpen bij de revalidatie van een kruisbandblessure. Tmax kinesiologie tape is hier een uitermate geschikt product voor. De tape van topkwaliteit drukt de kruisband in de juiste houding en zorgt voor verbetering in het genezingsproces. De 160% elasticiteit maakt de tape maximaal uitrekbaar en de acryl lijm voorkomt huidirritaties of uitslag. Daarbij is de Tmax tape makkelijk draagbaar voor dagelijkse activiteiten.

Tape blessure

Oefeningen voor een kruisbandblessure

Bij het herstelproces van een kruisbandblessure is het belangrijk dat u oefeningen uitvoert. De fysiotherapeut zal oefeningen uitzetten die het herstel van een kruisbandblessure bevorderen. De oefeningen zullen bestaan uit stabiliteit en kracht oefeningen. Zo worden de spieren versterkt en evenwicht verbetert. Benieuwd welke oefeningen onze specialisten aanraden bij een kruisbandblessure, kijk dan verder op onze oefenpagina.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over kruisbandblessures

Wat is een kruisbandblessure?

Een voorste of achterste kruisband blessure is een blessure die het meest voor komt aan de knie.

Welke kruisbandblessures kunt u oplopen?

De meest voorkomende kruisbandblessures is een scheur of oprekking in het gewricht.

Hoe worden kruisbandblessures behandeld?

Ga direct langs bij een fysiotherapeut en laat het controleren. Deze kan u doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een operatie of adviseren om een revalidatie aan te gaan bij een oprekking.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de kruisband?

Voor het uitvoeren van de juiste oefeningen kunt u onze blessure pagina's bezoeken.

Hoe tape je een kruisbandblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.