Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan bij een kruisbandblessure?

Een kruisbandblessure kunt u op een aantal manieren behandelen. Hulpmiddelen en oefeningen dragen bij aan ondersteuning en pijnverlichting. De braces op de Brace Specialist zijn gekozen door fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten zijn enorm gespecialiseerd in de sportblessures en de revalidatie ervan. Zo wordt er voor een passende brace bij uw blessure gezocht.

Hoe helpt een kruisband brace bij de liesblessure?

Wanneer u een gescheurde kruisband hebt opgelopen, raden wij een kniebrace ten zeerste aan. Wanneer u uw kruisband gescheurd hebt, kan uw knie erg instabiel aanvoelen. Een brace zal helpen dit instabiele gevoel minder te laten worden. Brace Specialist biedt braces aan van onder andere de merken Push, Orthoservice en BioSkin. Dit zijn braces van de hoogste kwaliteit. De braces zijn gemaakt van het beste materiaal. Door de toevoegingen aan de braces en de beste kwaliteit zal de revalidatie aangenamer lopen.

Wanneer is een kruisband brace van toepassing?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen om te bepalen wanneer een kniebrace gedragen moet worden. Hierbij moet u denken aan de aard van de blessure, uitoefenen van bewegingen en de mate van de pijn.

Aard van de blessure

Wanneer de kruisband blessure tijdelijk is, kan de brace dagelijks gedragen worden. Wel belangrijk dat het therapeutische advies opgevolgd wordt. Als de klacht chronisch is, kan de kniebrace als steunmiddel gedragen worden.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer er pijntjes ontstaan bij het uitvoeren van de oefeningen is het ook aan te raden om een kniebrace aan te schaffen. De compressie en bescherming kan enorm helpen bij het uitvoeren van de oefeningen. het zal de pijn verlichten, de stabiliteit verbeteren en de zwelling weg halen.

Mate van pijn

De mate van pijn die in de knie plaats vindt is ook erg belangrijk voor de keuze van een brace. De brace dient namelijk gedragen te worden wanneer het de pijn aanzienlijk verminderd. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer de knie wordt gebogen.

Kruisband brace kopen

Wilt u een brace kopen voor de kruisbandblessure? Dat kan bij de Brace Specialist! Ons productassortiment is samengesteld door professionals dat bestaat uit topkwaliteit braces. Het hulpmiddel is onder andere in te zetten bij revalidatie of ondersteuning van sportprestaties. U kunt de kruisband brace kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over kruisband braces

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Helpt een brace bij kruisbandblessures?” answer-0=”Kruisband braces zorgen voor het verlichten van de pijn en ondersteuning bij de lies. Dit resulteert in een sneller herstel. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Is het mogelijk om de kniebraces te wassen?” answer-1=”De kniebraces van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. Push kniebraces kunt u schoonmaken met handwas of met de wasmachine. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Uit welke materialen bestaan de compressiebroek?” answer-2=”De braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. Push kniebraces bestaan uit Polyester en Sympress. De kniebraces van Orthoservice bestaan uit velcro materiaal ” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]