Kruisbandblessure tapen met kinesiotape

Naast een brace kan tape helpen bij de revalidatie van een kruisband blessure. De tape voorziet de kruisband van extra compressie en bescherming. Dit leidt tot een sneller herstel van de gewrichtsblessure. Kinesiotape van Tmax is hier het geschikte product voor.

Een kruisbandblessure dient u volgens de juiste instructies te tapen. De instructievideo van John Gibbons licht deze techniek verder uit.

Hoe verloopt de voorbereiding van een kruisband tapen?

Voordat je zelf de knie wil gaan tapen, is het belangrijk dat er van te voren een aantal dingen ondernomen worden. Zo is het belangrijk dat je de knie onthaard voordat je gaat tapen. Ook moet je zorgen dat je een goede schaar gebruikt voor de tape. De tape heeft als doel om het herstel voorspoediger te laten lopen. De kinesiologietape is 160% elastisch, blijft zo’n 5 tot 7 dagen zitten en is waterbestendig.

Tapen-Springersknie

4 stappen voor het tapen van een kruisbandblessure

Wanneer je zelf de knie wilt tapen, is het belangrijk dat er een aantal stappen gevolgd worden. Deze stappen staan hieronder uitgelegd.

  1. Knip 2 stroken af van beide 15 centimeter.
  2. Zorg dat je knie een hoek heeft van 90 graden. Plak een stuk tape aan de buitenkant van de knieschijf. Zorg ervoor dat je de bolling van de knieschijf ook volgt met de tape.
  3. Plak nu het andere stuk tapen aan de binnenkant van de knieschijf. Ook hier moet je de bolling van de knieschijf volgen.
  4. Druk de tape goed aan op je huid.

Welke kinesiotape is geschikt om de kruisbandblessure te tapen?

Wanneer u zelf de kruisband wilt tapen, raden onze specialisten aan om de kinesiologie tape van Tmax te gebruiken. De kinesiotape is van hoogstaande kwaliteit, wat onder andere huidbeschadiging tegengaat. Daarnaast is het enorm elastisch, dit zorgt ervoor dat de bewegingsvrijheid niet beperkt wordt. Ook is de tape erg makkelijk zelf aan te brengen en zal geen huidbeschadiging veroorzaken.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over de kruisband tapen

Hoe tape je een kruisbandblessure?

Knip 2 stroken kinesiotape van 15 cm af. Leg de eerste strook tape aan de buitenkant van de knie en maak een boog tot de onderkant van de knie. Hanteer vervolgens dezelfde methode aan de binnenkant van de knie.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Welke voordelen biedt kinesiologie tape van Tmax?

Kinesiologie tape van Tmax is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. Daarnaast bestaat het voor 96% uit katoen, wat voor een betere doorbloeding zorgt en het acryl lijm voorkomt huidbeschadiging.