Brace voor een liesblessure

Denkt u last te hebben van een liesblessure? Dan biedt de brace specialist het juiste steunmiddel aan voor uw herstel! De compressiebroek van BioSkin geeft de gewenste compressie en bescherming. Dit verlicht de pijn in de lies waardoor het herstel zich bevorderd. Kortom, een waardevol steunmiddel voor de lies!

Bovenbeenbrace

BioSkin Compressiebroek Ultima

93.95

Wat is een liesblessure?

Wat houdt een liesblessure in? Er zijn twee vormen van liesblessures die u kunt oplopen. Dit zijn een overbelastende blessure en een acute blessure. Een overbelasting in de lies ontstaat door verkeerde draaibewegingen in de heup. Een acute liesblessure schiet onverwachts in de lies, wat kan leiden tot een verrekking of scheurtje in de spier.

Lies blessure

Hoe kan je een liesblessure behandelen?

Wanneer je de liesblessure op hebt gelopen is het belangrijk dat u gelijk stopt met sporten. Koel de lies de eerste paar dagen enkele keren per dag. Daarnaast kunt u drukverband aanbrengen aan de lies of een compressiebroekje aanschaffen. Wanneer de ergste zwelling en liespijn verdwenen is, kunt u weer rustig aan gaan sporten. Een brace, tape en oefeningen kunnen allemaal helpen bij herstel van een liesblessure.

Broek voor een liesblessure

Broeken voor een liesblessure helpen om de lies van de juiste ondersteuning te voorzien. De broek van BioSkin geeft compressie aan de lies, waardoor de bloedsomloop omhoog zal gaan. Ook zorgt de compressie ervoor dat de zwelling en ontsteking sneller weg zal gaan. De compressiebroek is daardoor geschikt voor revalidatie en/of het verbeteren van sportprestaties.

Bekijk braces

Lies tapen bij een blessure?

Naast een brace kan de lies tapen helpen bij de revalidatie van liesblessures. Kinesiologie tape van Tmax is hier een uitermate geschikt product voor. De tape van topkwaliteit geeft enorm goede ondersteuning aan de lies en zorgt ervoor dat de liesblessure sneller over zal gaan. De 160% elasticiteit maakt de tape maximaal uitrekbaar en de acryl lijm voorkomt huidirritaties of uitslag. Daarbij is de Tmax tape makkelijk draagbaar voor dagelijkse activiteiten.

Tape blessure

Oefeningen voor een liesblessure

Blijven bewegen en aangepast bewegen is erg belangrijk bij een voetballerslies. Je moet zelf aanvoelen wat je wel en niet aan kan. Het is wel belangrijk dat de pijngrens niet wordt overschreden, dit kan het herstelproces namelijk vertragen. Het is belangrijk dat je doormiddel van oefeningen de spierkracht in de lies verbetert. Benieuwd welke liesoefeningen u kunt uitvoeren voor herstel, bekijk dan de oefenpagina voor meer informatie.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over liesblessures

Wat is een liesblessure?

Een liesblessure is een veelvoorkomende klacht in de voetbalwereld. Er is een verschil in overbelasting en een acute vorm.

Welke liesblessures kunt u oplopen?

De meest voorkomende liesblessures is een overbelasting of acute blessure.

Hoe wordt een liesblessure behandeld?

Stop direct met sporten en koel de lies de eerste paar dagen een aantal keer. Daarbij zorgen hulpmiddelen als tape en braces voor extra ondersteuning. Bezoek tot slot een fysiotherapeut en laat het nader controleren.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de lies?

Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina.

Hoe tape je een liesblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.