Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan bij een liesblessure?

Een liesblessure kunt u op verschillende manieren behandelen. Zorg dat de blessure direct wordt gekoeld en neem voldoende rust. Daarbij dragen hulpmiddelen en oefeningen bij aan ondersteuning en pijnverlichting. De compressie broek en Tmax tape worden geadviseerd door onze specialisten en dragen hieraan bij. Zo kunnen wij u van de beste steun voorzien bij een liesblessure!

Hoe helpt een liesbrace bij de liesblessure?

Belangrijk bij een liesblessure is om deze van de juiste ondersteuning en bescherming te voorzien. Een brace in de vorm van compressie broek is hier uitermate geschikt voor. De liesbrace die wij in ons assortiment hebben zitten, is van het merk BioSkin. Dit is een A-merk brace en is van het beste materiaal gemaakt. De brace zal compressie en ondersteuning geven aan de lies. Dit zal zorgen voor een snellere revalidatie en zorgen voor pijnverlichting. Ook is de BioSkin liesbrace gemaakt van licht, ademend materiaal. Dit zorgt ervoor dat de huis droog blijft en niet zal transpireren.

Wanneer is een liesbrace van toepassing?

Er zijn een aantal factoren die van belang zijn om te bepalen of er een liesbrace gedragen kan worden. Hierbij moet er gedacht worden aan de aard van de blessure, uitoefenen van bewegingen en de mate van pijn.

Aard van de blessure

Het is van belang of er sprake is van een chronische of tijdelijke blessure. Bij een chronische liesblessure moet de brace gedragen worden als steunmiddel voor dagelijkse activiteiten. Bij een tijdelijke liesblessure hoort u de brace dagelijks te dragen. Daarnaast is het belangrijk dat u de adviezen van de fysiotherapeut opvolgt.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het uitoefenen van bepaalde bewegingen kan een liesbrace de juiste ondersteuning geven en de pijn in de lies verlichten. Ook zal het ervoor zorgen dat de zwelling weg zal gaan en het gevoel van instabiliteit.

Mate van pijn

Ook de mate van pijn geeft aan of een liesbrace van waarde kan zijn bij een liesblessure. De brace dient dan gedragen te worden in situaties waar de liesbrace de pijn verminderd. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij het lopen.

Liesbrace kopen

Wilt u een brace kopen voor de liesblessure? Dat kan bij de Brace Specialist! Ons productassortiment is samengesteld door professionals dat bestaat uit topkwaliteit braces. De brace dat ondersteuning en bescherming geeft aan de lies is de compressiebroek van BioSkin. De BioSkin compressiebroek ondersteunt de lies ten alle tijden wanneer het gedragen wordt, of dit nu thuis is of tijdens het sporten. Het steunmiddel kunt u onder andere inzetten bij revalidatie of ondersteuning van sportprestaties. U kunt de liesbrace kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over liesbraces

Helpt een brace bij liesblessures?

Liesbraces zorgen voor het verlichten van de pijn en ondersteuning bij de lies. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de compressiebroek te wassen?

De compressiebroek van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik.

Uit welke materialen bestaan de compressiebroek?

De braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro.