De liesblessure tapen met kinesiotape

Wanneer u last heeft van een liesblessure is het intapen van uw lies en been een uitstekende oplossing. Tmax kinesio tape is elastisch, maakt polsbewegingen soepeler en zet deze in de juiste positie

Hoe verloopt de voorbereiding van het tapen van de lies? 

Wanneer je de lies zelf wilt gaan tapen zul je eerst een aantal stappen moeten ondernemen. Zo is het belangrijk dat je een goede schaar gebruikt bij het knippen van de tape. Ook moet je het gebied op de lies wat getapet gaat worden ontharen.

Vervolgens brengt u de kinesiologie tape aan. Tmax kinesiotape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk aan de lies wordt aangebracht. Zo wordt de gewrichtsblessure in de juiste houding gedrukt. Het is belangrijk naast het intapen van de lies om oefeningen te blijven uitvoeren voor een beter herstel. Door de juiste compressie op de lies te geven wordt verdere belasting voorkomen wat het genezingsproces bevordert. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

tapen-lies

5 stappen om uw liesblessure te tapen 

Wanneer u van plan bent om de lies zelf te gaan tapen, moet u een aantal stappen doorlopen. Deze worden hieronder beschreven.

  1. Je moet 3 stukken tape hebben, 1 lang stuk, 1 middel stuk en 1 kort stuk
  2. Plak een stuk tape aan de binnenkant van je bovenbeen. Vanaf de zijkant van de knie tot de lies.
  3. Plak daarna een middel stuk tape op de lies, het uiteinde moet iets boven het andere stuk tape uitkomen.
  4. Bij het kleine stuk tape hetzelfde. Deze begint weer op de lies en moet iets boven het middel stuk tape uitkomen.
  5. Op de foto zie je hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de liesblessure te tapen?

Zorg dat u goede tape bij de hand hebt wanneer u van plan bent om de lies zelfstandig in te tapen. Mindere tape kan onder andere voor huidbeschadiging zorgen. De tape die onze specialisten adviseren is de kinesiologie tape van Tmax. Deze tape verder ontwikkelt ten opzichte van de standaard tapes. Het is enorm elastisch, dit zorgt ervoor dat de bewegingsvrijheid niet beperkt wordt. Ook is de tape erg makkelijk zelf aan te brengen en zal geen huidbeschadiging veroorzaken.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over de lies tapen

Hoe tape je een liesblessure?

Breng een lang, middelmatig en kort stuk tape aan op de binnenkant van het bovenbeen. De lange strook dient u onderaan te brengen, de middelmatige strook in het midden van het bovenbeen en de korte strook bovenin het bovenbeen.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Welke voordelen biedt kinesiologie tape van Tmax?

Kinesiologie tape van Tmax is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. Daarnaast bestaat het voor 96% uit katoen, wat voor een betere doorbloeding zorgt en het acryl lijm voorkomt huidbeschadiging.