Wat is een liesblessure?

Een liesblessure is meestal een overbelastingblessure, dit is namelijk 2 van de 3 keer het geval. Dit ontstaat door overbelasting van de lies. Deze blessure komt vaak voor bij voetbal, daarom wordt het ook wel een voetballerslies genoemd. 1 op de 3 keer is het een acute blessure. Dit gebeurt vaak wanneer er een trappende beweging gemaakt wordt, bij wenden en keren of bij sprinten.

Een liesbrace kan erg helpen met de revalidatie van deze blessure. De hulpmiddelen geven ondersteuning en bescherming aan de lies. Dit zorgt voor pijnvermindering en voorkomt verdere overbelasting van het gewricht.

Hoe kan een liesblessure worden veroorzaakt?

Wanneer de blessure aan de lies acuut is, wordt er vaak een verkeerde beweging gemaakt bij het wenden en keren, bij het sprinten of wanneer er een trappende beweging wordt gemaakt. Dan schiet het er gelijk in. Bij een overbelastingblessure is er te vaak dezelfde beweging uitgevoerd. Hierdoor kan de lies overbelast raken. Om dit te voorkomen kunt u de lies sterker maken door middel van oefeningen of u kunt de lies ondersteunen met een brace of tape.

Welke symptomen doen zich voor bij een liesblessure?

Wanneer je een liesblessure opgelopen hebt, wordt er vaak pijn ervaren met het lopen. Er is vaak een pijnlijk gevoel in de streek bij de lies. Dit pijnlijk gevoel kan uitstralen naar de binnenkant van het bovenbeen of naar de onderbuik. Ook zal er een stijf gevoel gevoeld worden in de lies.

Andere symptomen zijn:

  • Zwelling in de lies
  • Stijfheid in de lies
  • Bloeduitstortingen in de lies
  • Pijn in de lies
  • Manklopen
  • Zwakke en/of instabiele benen
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse handelingen

Hoe verloopt een lies behandeling

Bij het herstel van een liesblessure is het belangrijk dat er oefeningen uitgevoerd worden, dit moet wel geleidelijk gebeuren. Het is namelijk vanzelfsprekend dat de lies niet nog verder overbelast wordt. Een brace of Tmax tape kunnen helpen bij dit herstelproces.

Brace bij liesblessure

Een brace kan enorm helpen met het herstel van een liesblessure. Een liesbrace geeft namelijk compressie en ondersteuning aan de lies. Hierdoor zal het herstelproces sneller lopen.

Bekijk braces

Lies tapen

Naast een brace kan ook tape erg helpen bij de revalidatie van een liesblessure. De brace geeft namelijk pijnverlichting en ondersteuning aan de lies. Tmax kinesiologie tape worden ten zeerste aangeraden door onze specialisten.

Tape blessure

Oefeningen bij een kuitblessure

Oefeningen bieden hulp bij het herstel van een liesblessure. Door de lies sterker te maken, zal de kans op recidief enorm verminderen en zult u sneller kunnen sporten.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen bij een liesblessure

Wat is een liesblessure?

Een liesblessure is in de meeste gevallen een overbelastingblessure.

Hoe ontstaat een liesblessure?

Er wordt vaak een verkeerde beweging gemaakt bij het wenden en keren, bij het sprinten of wanneer er een trappende beweging wordt gemaakt.

Wat zijn de symptomen van de gewrichtsblessure?

Veelvoorkomende symptomen zijn onder andere pijn en instabiliteit met het lopen in combinatie met stijfheid.

Hoe verloopt de behandeling van een liesblessure?

Koel de lies direct en neem voldoende rust. Tijdens het herstelproces wordt aangeraden om een liesbrace te dragen. Daarnaast zorgen Tmax tape en oefeningen voor versnelling in het herstel.